Annonse

Månedens serietips januar 2021

-

Annonse

Enten du ønsker en altoppslukende virkelighetsflukt eller en serie som forteller deg noe om verden du lever i, så tror jeg månedens serietips er noe for deg. Her er en håndfull serier det er verdt å sjekke ut.

«Månedens Serietips» er våre anbefalinger av serier som har sesongpremière på TV eller strømming i Norge hvor en i Serienytt-teamet finner frem tips for enhver smak.

En betydningsfull seriestart på det nye året

Jeg må bare beklage at månedens serietips kommer såpass sent. Det er travle tider og en ensom seriesjekk for mitt vedkommende denne måneden, da teamet er travelt opptatt med alle oversiktene som skal gjøre det litt enklere for dere lesere.

Likevel er det nok ikke alt for dumt å avvente litt, for med over 50 serie- og sesongpremierer (se oversikt) så har det vært greit med litt mer tid til å pløye gjennom det som er mulig.

It's A Sin. Foto: HBO Nordic
Neil Patrick Harris dukker opp i det som utvilsomt er en av årets beste serier. It’s a Sin ser du på HBO Nordic. Foto: HBO Nordic

Ikke at jeg har sjans til å sjekke ut alt, bevares. Selv ikke en norsk serie som Rådebank, som det kommer mange lovord om har det blitt tid til.

Jeg har valgt å fokusere litt smalere denne gangen. Det handler primært om samfunnskommentar eller serier om omstilling. En av seriene er en av de beste jeg har sett i mine fire tiår på denne planeten. Vel bekomme, jeg håper tipsene er til hjelp!

  • Få full oversikt. Våre abonnenter kan selv sjekke ut seriekalenderen, hvor alle nye serier og sesonger legges til fortløpende.

La oss sjekke ut månedens tips:


HBO Nordic

It’s A Sin sesong 1

23. januar 2021

«Vi følger fire homofile venner i London, i tiåret hvor alt endret seg. Blant annet den fryktelige AIDS-epidemien.»

Vi har kanskje alt fått årets beste serie, for dette var ubehagelig treffende om både fortid og nåtid.

Jeg tror ikke jeg har blitt så følelsesmessig revet med av en serie siden The Leftovers. Brutaliteten i denne absolutt nydelige miniserien om AIDS-epidemien går rett inn i samme klasse som Chernobyl. Med 80-tallet på avstand har serieskapere nå virkelig grepet muligheten til å skape en rå og selvgranskende kommentar om skampletten som er samfunnets behandling av homofile.

At serien kommer midt under en pandemi gjør den også til en kommentar om tiden vi lever i. Om ikke denne serien blir pensum på alle skoler kan vi like godt bare legge ned hele kunnskapsdepartementet.

Skuespillet er aldeles nydelig og bringer tankene tilbake til en ungdomstid hvor livets største bekymring var om det ble fest til helgen eller ei.

2021lør23jan09:00PremiereIt's a Sin sesong 1HBO Nordic09:00 Sjanger:Drama 1


Netflix

Cobra Kai sesong 3

1. janaur 2021

«Handlingen er satt til over tre tiår etter den første Karate Kid-filmen. William Zabka returnerer i rollen som Johnny Lawrence, rivalen til filmenes hovedperson Daniel LaRusso (Machio). En strebende Johnny gjenåpner karatesenteret Cobra Kai, noe som ikke faller i god jord hos LaRusso. Hvem er egentlig helten og hvem er skurken denne gang? Konfliktene eskalerer og en ny generasjon dras med i herlighetene – blant annet de to kamphanenes egne barn.»

En av forrige tiårs beste serier har funnet et nytt hjem på Netflix. Overgangen har ikke skadet seriens kvalitet, som i sin tredje sesong fokuserer mer på den eldre generasjonen. Det er så mye nostalgi, refleksjon og gode formaninger i denne serien at jeg glatt ser gjennom fingrene på hvor åpenbart det er at dette er sesongen som skal forene de to kamphanene.

Jeg fråtset gjennom sesongen på to dager og tørster etter mer. Den perfekte serien for hele familien. Etter å ha anbefalt denne ved enhver anledning i tre år er det for meg fortsatt en gåte at så mange ikke har sett den. Kast deg over den!

2021fre01jan09:00PremiereCobra Kai sesong 3Netflix09:00 Sjanger:Action,Drama 4


Netflix

The Rookie sesong 3

4. januar 2021

«Nathan Fillion spiller John Nolan, en rookie i New York Politiet som drømmer om å skape karriere der, selv om han er i 40-årene. For å klare det må han blant annet takle utfordringer fra yngre kolleger, som avskriver det hele som en midtlivskrise.»

Av tradisjonell USA-drama er dette en som virkelig timet sin ankomst riktig i 2019. Vi måtte vente til året etter her hjemme, men det gjorde egentlig ikke noe. Å få politidrama om en mann som i 40-årene velger en ny retning i livet, ble brått mye enklere å relatere seg til for veldig mange mennesker. For vi må alle omstille oss nå.

Det er ikke uten grunn at jeg anbefaler denne serien igjen. Tredje sesong kommer, etter en sommer og høst med Black Lives Matter-demonstrasjoner som følge av det grusomme drapet på George Floyd. Å se hvordan politidramaet håndterte det var spesielt. Selv om den er i overkant glad i actionscener hvor kuler flyr, viker den heller ikke unna, og setter selv noen av våre good-guys i posisjon til å reflektere over om de har gjort nok.

2021man04jan09:00PremiereThe Rookie sesong 3TV 2 Sumo09:00 Sjanger:Action,Drama,Krim 1


Disney+

WandaVision sesong 1

15. januar 2021

«Scarlet Witch og Vision, de to superheltene som vi ble kjent med i Avengers-filmene, er ute på nye eventyr i denne miniserien fra Disney+.»

Etter to episoder var jeg forsiktig optimist, men også ganske avventende. For denne mash-up av Twin Peaks-stemning og amerikansk sitcom fra 50- og 60-tallet kunne fort bli mer gimmick enn nyskapende.

Tredje episode overtalte meg. Dette er noe utenom det vanlige og jeg er svært spent på de siste seks episodene. En slik slow-burn av en ukentlig fortelling er nok utfordrende for dem som er vant til filmer med kontinuerlige spektakulære actionsekvenser som i ny og ne blir avbrutt med dialog. Men gi den en sjanse, jeg tror dette kan ta superheltsjangeren til nye spennende høyder.

Så må jeg bare slenge inn hvor aldeles nydelig og sjarmerende de to hovedrollene (Paul Bettany og Elizabeth Olsen) er, med solid støtte fra blant annet Kathryn Hahn og Teyonah Parris.

2021fre15jan09:00PremiereWandaVision sesong 1Disney+09:00 Sjanger:Action,Drama,Superhelt 6


Netflix

Fate: The Winx Saga

22. januar 2021

«Er du klar for å oppdage Otherworld? Basert på tegneserien fra 2004 er denne live-action serien satt til Alfea College, hvor feer må lære seg å håndtere sine magiske evner.»

Med mye alvor og særhet på listen, er det greit med litt flukt fra vår karantenepregede virkelighet og over til noe mer gøyalt. Fate: The Winx Saga er for alle som elsker fantasy satt til en videregående skole.

Denne er et trygt valg for dem som også likte Netflix-nykommere som Warrior Nun og Locke & Key. Nei, det er ikke Harry Potter-nivå og den klarer ikke å nå de kreative sprellene til den langt mørkere The Magicians, men den er likevel overraskende underholdende og fengende.

2021fre22jan09:00PremiereFate: The Winx Saga sesong 1Netflix09:00 Sjanger:Action,Drama,Eventyr,Fantasy 1


Har du noen gode tips? Fyr gjerne løs i kommentarfeltet.

Relevante nyheter

Ukens premierer uke 35, 2021: Steve Martin-serie på Disney+

Only Murders in The Building på Disney+ er blant ukens høydepunkt på strømming denne uken.

Cobra Kai er fornyet med sesong 5

Netflix nøler ikke og gir seersuksessen Cobra Kai fornyet tillit før premieren av fjerde sesong.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2021

-50%

Serienytt-abonnement til halv pris

kr 149kr 299 /år
Spar tid og få bedre oversikt for kun kr. 149,- pr. år.
  • Premierekalender
  • Anbefalinger
  • Seriedatabase
  • Fagartikler
  • Oversikt over kommende serier
Annonse
Annonsespot_img

Nytt i 2021For de som jakter nye favoritter
Fra seriedatabasen

X
X
X