Lykkevika-skaper Camilla Läckberg: – Sesong to er enda bedre

Viaplays seermagnet Lykkevika er snart tilbake med ny sesong. Vi tok en prat med serieskaper og forfatter Camilla Läckberg, som også dukker opp i en cameo i den nye sesongen.

Tar en Hitchcock

– Jeg gjør en Hitchcock, en cameo og får en replikk for første gang i mitt liv forteller hun på telefon fra Stockholm om sin lille rolle i den nye sesongen.

Sesongen ble spilt inn våren i fjor, under pandemiens første uker. Det ble gjort under et strengt regime, kunne Läckberg fortelle.

– Vi var veldig stolt og glad for at vi fikk til innspilling under denne perioden. Sikkerheten var rigorøs og ingen ble syk. Vi hadde til og med koronaovervåker som så på da det ble spilt inn og ropte ut advarsler. Veldig merkelige omstendigheter.

– Det høres forferdelig ut å si det

Lykkevika Foto: Viaplay
Lykkevika er en av de mest populære seriene på strømming. Foto: Viaplay

Vi kom inn på temaet boksalg og serietitting. Camilla Läckberg er en vellykket forfatter som debuterte i 2003. Bøkene hennes om forfatteren Erica Falck og politimannen Patrick Hedström er ved to anledninger blitt filmatisert.

Det siste året har Skandinavia, som det meste av verden, blitt rammet av inngripende tiltak. Vi ser mer TV og leser flere bøker når andre aktiviteter blir uaktuelle. Noe som forfatteren og serieskaperen også merker, for trøkket er langt større.

– Bøkene går veldig bra. Jeg tror også at en del av Lykkevikas suksess er perfekt timing. Vi sitter hjemme, man er sugen på noe enkelt å se sammen. Både bøkene og TV-serien tror jeg har hatt fordel av pandemien, selv om det høres forferdelig ut å si. Men det er fakta at boksalg og serietitting har økt. 

Se også: Intervju med Stian Blipp og Hermann Sabado om å spille inn under koronapandemien

I seriedatabasen, hvor vi blant annet måler popularitet, er det kun NRK-aktuelle Den nye dyrlegen det er målt større interesse for siden Lykkevika-premieren i oktober. Viaplay er tilbakeholden med seertall, men mye tyder på at serien er en stor suksess. Noe også Läckberg bekrefter. Hun forventet at serien enten ble en suksess eller fiasko.

– Ja, det blir vel som jeg håpet. Jeg trodde vel at enten ble det en suksess eller så en stor fiasko. Jeg trodde ikke på noe midt i mellom. Alt handler om det bare var jeg som savnet såpe eller om det var flere. Så ble det også som jeg trodde at kritikerne mener det er skrap, mens seerne liker det. Det var litt slik min bokkarriere også var.

Lover en enda bedre andre sesong

– Sesong to er enda bedre. Den er en fortsettelse på handlingen. I sesong en etablerte vi karakterene, og intrigene. I sesong to øker tempoet og en raskere – mer av alt.

Lykkevika. Foto: Viaplay
Disa Östrand er tilbake i sesong 2 av Lykkevika. Foto: Viaplay

Läckberg hadde et håp om at savnet for såpeserier var stor også blant seere, hun uttalte undring over at slike serier nærmest forsvant helt de siste 15-20 årene. Nå under pandemien tror hun også virkelighetsflukt blir ekstra viktig fremover.

– Mange er på vei inn i en depresjon. Ensom og isolert. Så akkurat nå føler jeg det viktigste jeg kan tilby er en stund med å koble vegg uroen.

Selv anbefaler forfatteren serier som Advokaten, Elsk meg og Top Dog. Så har hun også en stor forkjærlighet for dokumentaren The Staircase.

– Er du dokumentarfan så er det den beste, sier hun med begeistring i stemmen.

Kommer Lykkevika sesong 3?

På spørsmål om det blir enda mer av Lykkevika ble forfatteren hemmelighetsfull.

– Det kan jeg ikke uttale meg om, men vi kan vel være enig om at de to første sesongene har vært en suksess så vi får se. Det ser ut til å være en interesse for å følge karakterene.

2021tir19jan09:00PremiereLykkevika sesong 2Viaplay09:00 Sjanger:Drama,Krim

4 KOMMENTARER

  1. Denne serien er jo så amatørmessig at jeg det nesten var en lidelse og se. Faktafeil og latterlig politi arbeid
    Trodde den skulle bli bedre utover sesongen men den gang ei.

  2. Synes serien er spennende, ren, virkelighets fylt.
    Det at ikke alt er perfekt er nettopp det som gjør den så fin. Det virkelige liv er jo ikke perfekt.
    Håper på en sesong 3.

  3. Synes serien er spennende. Faktafeil? Isåfall gjør det ingen ting. Håper og tror på sesong 3.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Følg oss

Pris for Viaplay

Viaplay (måned)

119,-
Film og serier
Serieoversikt | Bestill

Viaplay (måned)

329,-
Film, serier og sport
Serieoversikt | Bestill
AnnonseSe ny sesong av Lykkevika. Klikk her
Annonse
X
X
X