The Crown-stjernen Matt Smith er klar for House of the Dragon

Matt Smith skal spille prins nok en gang. Nå i rollen som prins Daemon Targaryen i Game of Thrones-serien House of the Dragon.

Annonse

Den nye HBO-serien tar for seg den mektige Targaryen-familien i en historie satt til 300 år før før hendelsene i Game of Thrones. Smith får hovedrolle sammen med Olivia Cooke, Emma D’Arcy og Paddy Considine.

Deadline avslører at seriens fem hovedkarakterer er kongen Viserys Targaryen (Considine), prinsesse Rhaenyra Targaryen (D’Arcy), prins Daemon Targaryen (Smith), Alicent Hightower (Cooke) og Corlys Velaryon.

For Game of Thrones-fans er dette spennende nyheter, for få rollefigurer er mer kompleks og episk enn Daemon.

Spiller erfaren kriger

Smith, som for norske seere nok er mest kjent for rollen som prins Philip første sesongene av The Crown, slo i sin tid igjennom i Doctor Who.

The Crown sesong 2
Matt Smith, her i Netflix-serien The Crown, spiller nok en gang en adelig som kommer i skyggen av noen andre. Her med Claire Foy. Foto: Netflix.

Hans rolle i House of the Dragon er som den erfarne krigeren og prinsen Daemon Targaryen, broren til kongen Viserys. I bøkene omtales ofte tidligere hendelser og der fremkommer det at han var sin tids mest erfarne kriger. Han tapte likevel i to turneringer mot ridderen Criston Cole, som er med i kongsgarden og har en viktig rolle i historien.

Hvor mye av dette som overføres til serieversjonen er uvisst. Den ambisiøse Daemon har en av de mest turbulente historiene og et velkjent sitat er at han var både en fantastisk mann og et monster. Han fikk et kontroversielt i forhold til sin niese Rhaenyra.

Drage mot drage

Historien i House of the Dragon er om et kongerrike i konflikt med seg selv, hvor søsken og deres drager går til krig mot hverandre. Daemon red dragen Caraxes og var kjent som kanskje den dyktigste drageridderen i kongeriket. Caraxes var først dragen til Aemon Targaryen før den ble Daemons.

Uten å avsløre for mye er Daemon involvert i noen av de mest beryktede og legendariske konfliktene i Game of Thrones-historien. Hans endelige skjebne er også en myteomspunnet en.

Produksjonen av House of the Dragon er ventet å starte i 2021.

Serien blir svært viktig for HBO og den nye strømmetjenesten HBO Max, i kampen om strømmetronen. Game of Thrones var forrige tiårs største seriesuksess, men det er blitt en langt tøffere og mer konkurransepreget hverdag dette tiåret med et stadig sterkere Netflix og Amazon Prime Vidoe, samt nye aktører som Disney+, Apple TV+ og Paramount+.

Fantasyfans kan glede seg over at det også kommer en Ringenes Herre-serie, Wheel of Time-serie og Narnia-serie dette tiåret. Sjekk ut fantasyguiden for komplett oversikt.

Sjekk ut øvrige kategorier
Annonse

Relevante nyheter

Her finner du HBO Max: