Annonse

Den nye amerikanske strømmetjenesten Peacock har sikret seg Bel-Air, en dramaserie basert på klassikeren The Fresh Prince of Bel-Air.

Hjemmesnekret trailer skapte budkrig

The Fresh Prince of Bel-Air gikk sin seiersgang på 90-tallet og var starten på Will Smiths eventyrlige karriere. Stjernen er involvert i den nye serien sammen med Benny Medina og Quincy Jones.

Det skal ifølge Hollywoodreporter ha vært en budkrig om prosjektet, som for alvor fikk vind i seilene etter at Morgan Cooper laget en trailer som ble en viral hit. Du kan se traileren her:

Peacock er en av de siste års nye strømmetjenester og tilbyr NBCUniversals rikholdige bibliotek. Strømmetjenesten har vært aggressive i å ta opp kampen mot blant annet Netflix, Amazon Prime Video og HBO Max. Sistnevnte huser i dag The Fresh Prince of Bel-Air, men måtte se seg slått i budkampen. Også Netflix skal ha ønsket seg serien.

Avtalen garanterer at det blir produsert to sesonger av Bel-Air. Seriens konsept er lik som i The Fresh Prince of Bel-Air; En ungdom fra Philadelphia sendes til sin onkel og tante i rikmannstrøket i Los Angeles.

Annonse

Tidsriktig samfunnskommentar

Seriens premiss er kanskje enda mer relevant i dag med økende konflikter i USA, med en stadig mer polarisert front mellom demokrater og republikanere. Will-rollefigurens fetter er blant annet en entuisastisk republikaner og onkelen er dommer.

Kombinert med Black Lives Matter-bevegelsen er det ikke vanskelig å se hvorfor dramaserien var ettertraktet av strømmetjenestene.

Uvisst hvor Bel-Air vises i Norge

Peacock har også en ny Battlestar Galactica-serie og en nyversjon av Saved by the Bell på vei. Strømmetjenesten har passert 10 millioner abonnenter i USA. Strømmetjenesten vil bli lansert i deler av Europa i et samarbeid med Sky, det er ikke kunngjort planer om å lanseres i resten av verden (inkludert Norge).

Dette gjør det vanskelig å spå hvor serien ender opp i Norge når den tid kommer. Peacocks første original Brave New World endte opp på HBO Nordic i Norge, den hadde premiere i sommer.

The Witcher-hovedpersonen Geralt. Foto: Netflix
Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over hundrevis av serier som er på vei.

Annonse