Annonse

Hvilke filmer, serier og programmer kommer på Disney+?

AnnonseRegistrer deg for Disney+ her

Disney+-lansering nærmer seg og med det får vi også stadig flere spørsmål om hvilke innhold som blir tilgjengelig på tjenesten. Svaret på det er ikke et enkelt et, men noe vet vi.

Interessen for hvilke filmer, serier og programmer som kommer på Disney+ ble ikke mindre av at det nå er mulig å forhåndsbestille tjenesten til en redusert pris. Folk ønsker gjerne å vite hva det er de betaler for.

Disney: – Det blir bekreftet før lansering

– Innholdet på Disney+ i Norge blir bekreftet i løpet av de nærmeste ukene, lyder svaret fra tjenestens norske pressekontakt.

Vi må derfor smøre oss litt med tålmodighet. Mye vet vi, men noe er fortsatt ikke avklart. Hva skaper usikkerheten?

La oss først gi noen konkrete svar: Disney+-originaler som har hatt premiere vil bli tilgjengelig ved lansering. Dette er blant annet de nye seriene The Mandalorian og High School Musical: The Musical: The Series.

I en pressemelding har Disney også bekreftet at programmene Jeff Goldblums verden og The Imagineering Story kommer, samt at Disney-spillefilmene Togo, Stargirl og Timmy Tabbe: det ble begått feil vil komme eksklusivt på Disney+.

The World According to Jeff Goldblum. Foto. Disney+
The World According to Jeff Goldblum er et av trekkplasterne. Foto. Disney+

Hva så med klassikerne?

Det er nevnt rundt tusen titler fra de kjente merkevarene Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic, men det var i USA. Hva som skjer i Norge blir spennende å se.

Det må ikke misforstås til å tro at alt derfra kommer, men forvent deg en mengde Donald-innhold, Mikke Mus og mer. Det kan også komme mer enn fra de nevnte merkevarene.

Derfor er det usikkerhet

Det vil, som nevnt, bli tilgjengelig en mengde innhold fra merkevarene Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic. Dette er selskap som er helt eller delvis eid av The Walt Disney Company.

Dette betyr ikke at alt innhold under de merkevarene blir tilgjengelig. Ikke forvent deg Marvel-seriene til Netflix (Daredevil, The Defenders, Luke Cage, Jessica Jones og Iron Fist). De seriene er Netflix-originaler.

Innhold som har over 13-års aldersgrense er ikke ventet å bli tilgjengelig, et eksempel på det er Deadpool-filmene.

Marvel's Daredevil sesong 3. Foto: Netflix
Daredevil kommer ikke på Disney+. Før Disney bestemte seg for å satse på Disney+ så var det Netflix-samarbeid som telte. Dette ble avsluttet, som også betydde slutten for flere Marvel-serier. Daredevil forblir på Netflix, som har distribusjonsrettighetene. Den har også for høy aldersgrense til at familietjenesten Disney+ ville vært aktuell. Foto: Netflix

Andre filmer, serier og filmer kan også være bundet opp i eksisterende distribusjonsavtaler. For de inngås for mange år og noen før en internasjonal Disney+-satsing var planlagt. Storfilmer er også ventet å først komme på kino. Det er nettopp her den store usikkerheten eksisterer.

Vi så det samme med lansering av Amazon Prime Video, hvor Amazon-originaler som Bosch først kom på HBO Nordic, mens Mozart in the Jungle og Transparent først kom på Viaplay. Eksisterende avtaler sørget for dette, men for nyere Amazon-originaler ble de forbeholdt Amazon Prime Video.

Norsk og europeisk innhold?

Det er også usikkerhet rundt norsk og europeisk innhold. For både norske myndigheter og EU er mer pågående i krav om at en viss andel av innholdet på strømmetjenester må være lokalt.

Dette er en utfordring som alle strømmeselskap jobber med å løse og alle slike krav er enda ikke effektuert.

The Walt Disney Company eier mange selskap

Det kan også bli mer innhold enn de nevnte merkevarene. For The Walt Disney Company eier mye.

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge
I USA har Pirates of the Caribbean-filmer vært tilgjengelig, for så å forsvinne fra Disney+ grunnet lisensieringsavtaler.
 • De har kjøpt opp 20th Century Fox (nå gitt navnet 20th Century Studios, mens TV-selskapet er gitt navnet 20th Television). X-Men filmene, Deadpool, TV-serier som The Simpsons og Lethal Weapon er blant titlene.
 • Touchstone Pictures, som ble opprettet av Disney og avsluttet i 2016, stod bak filmer som Armageddon, Pretty Woman, Lincoln og Who Framed Roger Rabbit. Sistnevnte er eksmpelvis tilgjengelig på Disney+ i USA.
 • Strømmetjenesten Hulu. I Norge er Hulu-serier primært å finne på HBO Nordic. Hulu har uttalt at de vil satse internasjonalt. I USA ventes Hulu å være tjenesten hvor Disney-eid innhold med høyere aldersgrense vil bli vist.
 • ABC. Kanalen bak Lost og Grey’s Anatomy.
 • Største eier i National Geographic.
 • Eier 50% av The History Channel, A&E og Lifetime.

At de eier de nevnte selskapene betyr ikke at innholdet derfra blir tilgjengelig på Disney+. Så enkelt er det ikke. Noe er låst til andre gjennom eksisterende avtaler som ikke er utløpt, mens noe ikke er ønsket på Disney+ fordi det skal være en strømmetjeneste med innhold for hele familien.

Kjente merkevarer vi kan forvente mye innhold fra inkluderer:

 • Disney
 • Star Wars
 • Marvel
 • The Pirates of the Caribbean
 • Pixar
 • Ole Brumm
 • Indiana Jones
 • Grey’s Anatomy
 • Narnia (men det er Netflix som lager nyversjon)
 • The Muppets

Her er mulighetene mange, men igjen så er det mye innhold som er bundet opp i eksisterende avtaler. Disney+ er også tiltenkt familieunderholdning, så du finner ikke innhold med høy aldersgrense der.

Vi gir deg oversikt

For å hjelpe dere lesere har vi derfor en rekke oversikter for Disney+, slik vi også har for øvrige tjenester.

Mest relevant er:

2 KOMMENTARER

Abonner
Varsle om
guest
2 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Happy
Happy
3 måneder siden

Er så lei av at vi altid her i Skandinavia/EU må ha et krav om lokalt innhold. Lag egne lokale serier på egne strømetjenester. Eller bruk valget i Skandinavia. Jeg er kun interessert i hva Disney lager, ikke en serie om no som er tvunget in av EU eller fra Skandinavia regjeringen!

Jan
Jan
3 måneder siden
Svar  Happy

Er så enig så enig. Det norske som blir laget er jo ikke den kvaliteten.. Selvfølgelig finnes det unntak. Og det blir dyrere når de MÅ lage norsk innhold bare for kulturen vil…

Følg oss

Annonse

Podcast: Bør du abonnere på Disney+?

Månedens serietips november 2020

Flere seriefavoritter er tilbake med koronaforsinkede sesonger, men månedens tips vies for det meste til nye serier. Spesielt actionfrelste har en skikkelig godbit å se frem til.

Ukens premierer uke 45, 2020: Hver gang vi møtes på TV 2, Romulus på HBO Nordic

Jubileum, nye serier og nye filmer sikrer en begivenhetsrik uke med over 20 premierer. Vi gir deg oversikten.

Serier med Timothy Olyphant

Skuespiller Timothy Olyphant har spilt i flere gode serier, vi gir deg her oversikten.
X
X