Winter Soldier og Falcon. Foto: Marvel

Problemene står i kø for Disney, som rammes hardt av Koronapandemien. Den nye strømmetjenesten Disney+ har vært et kjærkomment unntak, men nå blir også den utfordringer som følge av pandemien.

Superheltserie ikke ferdig innspilt

For det kan bli tynt i strømmetjenestens ferskvaredisk om produksjonsmiljøet ikke kan komme igang. Nå er det bekreftet at storserien The Falcon & The Winter Soldier ikke vil nå sin planlagte august-premiere, det gjenstår fortsatt for mye innspilling og post-produksjon.

Produksjonen er rammet både av Covid-19 og et jordskjelv i Puerto Rico i januar. Store deler av produksjonen har foregått i Atalanta og Praha, fortsatt skal det gjenstå flere dager med innspilling og påfølgende post-produksjon.

Anthony Mackie (som Sam Wilson/Falcon) og (Sebastian Stan som Bucky Barnes/Winter Soldier) har hovedrollene i serien, som også har Daniel Brühl, Emily VanCamp, Wyatt Russell, Desmond Chiam, Miki Ishikawa, Noah Mills og Carl Lumbly på rollelisten. Kari Skogland regisserer miniserien.

Handlingen er satt til Marvel-universet, hvor vi følger de to superheltene på et internasjonalt eventyr. Serien finner sted i samme univers som de mange populære Marvel-filmene og er bare en av flere miniserier hvor filmstjernene gjentar sine roller. Loki og WandaVision er også på vei, med antatt premiere i 2021.

Annonse

Konkurrent uberørt

Dette skaper hodebry for Disney+ som har en tøff kamp mot Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV+ og nykommere Peacock og HBO Max. Strømmetjenesten Disney+ har tjent godt på pandemien, med millioner av nye abonnenter. For moderselskapet Disney er dette viktig, fordi stengte kinoer og fornøyelsesparker har gjort et realt innhugg i selskapets økonomi.

Netflix er fortsatt temmelig uberørt av pandemien, med det meste av årets nye serier og sesonger ferdig innspilt. Forsinkelser der er først ventet til vinteren, noe som gjør at Disney+ mister et viktig konkurranse-element i den viktige høstsesongen.

Det betyr også at Amazons superheltserie The Boys og Netflix’ The Umbrella Academy får en mindre konkurrent å bekymre seg for, om ikke The Falcon & Winter Soldier blir klar for september eller oktober.

The Boys. Foto: Amazon Studios
The Boys-premieren er ikke utsatt. Foto: Amazon Studios

Snart klar for Norge

Til høsten fortsetter Disney utrullinen i Europa, hvor Norge endelig står for tur i september. Da var håpet å ha klart minst en ny serie fra Marvel-superheltuniverset. Nå ser mulighetene for det mørkt ut.

En positiv nyhet er at The Mandalorians andre sesong ikke skal være påvirket av nedstengningen, dermed vil nordmenn kunne glede seg over to sesonger av den populære serien satt til Star Wars-universet.

Er Disney+ verdt å vente på?

Kenneth Remy og Vidar er begeistret for den nye strømmetjenesten, som er tema i denne episoden av podcasten

Se også: TV 2 Hjelper deg om Disney+

Serienytt bedømmer Disney+ på TV 2 Hjelper deg: – Klarer Disney+ å vinne over Netflix?

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer