Netflix hovedkvarter i Los Angeles
Netflix hovedkvarter i Los Angeles

Ted Sarandos, innholdssjef i Netflix, sier det ikke blir utsatte premierer med det første på strømmetjenesten til tross for at all produksjon verden over er stanset.

Premierer sendes som planlagt

– Alle våre produksjoner verden over er stanset. Vi har aldri sett lignende, sa Netflix i et intervju med CNN.

Likevel betyr det ikke at vi kan forvente oss at ferskvaredisken blir tom med det første. Årsaken er at Netflix planlegger lang tid i forkant og har en rekke nye serier, sesonger og filmer ferdigprodusert som enda ikke har hatt premiere.

April er fylt opp med Netflix-premierer, blant annet ny sesong av After Life. Foto: Netflix

– Vi jobber langsiktig med å ha klar alle episoder av våre serier i en engang, så det er ingen avbrytelser de neste par månedene. Kanskje mot slutten av året siden produksjoner har stanset opp, sa Sarandos.

Det betyr blant annet at ny sesong av Hjem til jul i teorien kan bli berørt, det samme gjelder neste sesong av The Witcher – selv om sistnevnte uansett ikke er forventet å ha premiere før tidligs 2021.

Annonse

For mange andre aktører, spesielt TV-kanaler, er produksjonsstans langt større hodebry. Årsaken er at sesonger blir sendt ukentlig og har premiere før sesonger er ferdigprodusert, noe som betyr at serier som Grey’s Anatomy og The Blacklist kan oppleve ufrivillig sendepause av nåværende sesong fordi produksjonen er stanset.

Vi strømmer langt mer

Koronapandemien medfører at det blir sett langt mer TV og strømming, viser ulike undersøkelser. Netflix-sjefen bekrefter trenden.

– Det er økning på Netflix, på CNN og ellers på TV. Systemet har vært veldig robust og kan hjelpe mange mennesker. Folk ser mye mer på Netflix. Som New York-guvernør Andrew Cuomo sa så nydelig, det beste du kan gjøre er å holde deg hjemme og vi forsøker å hjelpe med det som best vi kan, sa Sarandos.

Pandemic. Foto: Netflix
Dokumentarserien Pandemic har gått rett inn på topp 10-listen til Netflix i Norge. Foto: Netflix

Koronapandemien, som nå har slått til for fullt også i USA, har medført at Netflix har igangsatt en rekke tiltak. Skuespillere og øvrig i produksjonsteamet loves full lønn i to uker under produksjonsstansen, det er opprettet et hjelpefond på over en milliard kroner, produksjonene er stanset og strømmekvaliteten er redusert for europeiske brukere.

Ingen vet hvor langt tid det tar før produksjonene kan starte igjen. Netflix har en rekke nye serier planlagt og som blir viktige i møte med stadig flere konkurrenter på strømmemarkedet.

Se hva som kommer på Netflix

Netflix har til enhver tid nærmere 100 nye serier på vei. Her finner du oversikten.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer