ArtikkelserierAnbefalingerMånedens serietips: Februar 2020

Månedens serietips: Februar 2020

-

SERIEÅRET 2020

Annonse

Vinteren avsluttes med rundt 40 serie- og sesongpremierer i februar. Vi har gjort vårt beste for å finne frem til noen høydepunkt som skiller seg ut i mengden.

«Månedens Serietips» er våre anbefalinger av serier som har sesongpremière på TV eller strømming i Norge hvor vi finner frem tips for enhver smak.

70 premierer i januar, kan februar bli litt roligere?

Det er vel lov å håpe på en litt roligere måned, selv for oss seriefrelste? For januar ga litt vel mye drukningsfornemmelser med et bombardement av serier. For måneden var en serie-oase med flere høydepunkt og noen større skuffelser.

Det kan være at det blir litt roligere i februar. Trolig snakker vi om 30-40 serie- og sesongpremierer, med mindre det ramler inn nyheter om enda flere premierer utover i sesongen.

Av de mange premierene har vi hentet frem noen kjente og kjære høydepunkt, noen potensielle skjulte perler og et par gamle favoritter som har fått nytt liv.

La oss sjekke ut månedens tips:


Apple TV+

Mythic Quest: Raven’s Banquet

7. februar 2020

Gjengen bak kult-serien It’s Allways Sunny in Philadelphia står bak Apples ny komiserie, som er blitt godt mottatt av amerikanske kritikere. «Gamere har endelig fått serien de fortjener» skriver TV Guide i sin omtale.

Det er nettopp gaming-industrien som står sentralt i Mythic Quest, og det er lov å håpe den kan bli Apples svar på Silicon Valley.

Historien starter i det storspillet Mythic Quest skal få utviklingspakken Raven’s Banquet, med et utviklerteam bestående av blant annet en veldig selvsentrert og selvdiggende frontfigur.

F. Murray Abraham, Danny Pudi, David Hornsby, Rob McElhenney og Charlotte Nicdao har fremtredende roller i serien, som er skrevet av It’s Allways Sunny in Philadelphia-veteranene McElhenney, Megan Ganz og Charlie Day.

Serien er alt fornyet og det er håp at den kan modnes til å bli del av den eminente klubben av komiserier som The Office, Community og Silicon Valley.

Premiere 7. februar på Apple TV+.

SERIESIDE


Netflix

Locke & Key sesong 1

7. februar 2020

Fantasy, skrekk og eventyr i skjønn forening i Netflix sitt forsøk på å gi liv til de populære tegneseriebladene Locke & Key. Vi har enda ikke fått tid til å sjekke ut serien, men de første amerikanske anmeldelsene er lovende – med the EW som går lengst i sin positive omtale.

Lost-medskaper Carlton Cuse er del av trekløveret som står bak serien, hvor Falling Skies-kjenning Conner Jessup har en fremtredende rolle sammen med Emilia Jones. Det overnaturlige dramaet handler om et hus med bortgjemte magiske nøkler. En ond demon ønsker å lure nøklene til seg og med det starter litt av et kappløp, som blir en skreddersydd skrekkhistorie som både unge voksne og vi eldre kan forelske oss i.

Netflix har klart seg ganske så bra med denne sjangeren, med The Haunting of Hill House og Stranger Things som ypperlige eksempler. Her kan det fort bli en ny vinner for Netflix.

Premiere 7. februar på Netflix.

SERIESIDE


TV 2 Sumo

Homeland sesong 8

10. februar 2020

En epoke går mot slutten i spionthriller-sjangeren, når siste sesong av Homeland endelig sparkes i gang denne måneden. Serien som dominerte det meste av forrige tiår satt en ny standard og siden har vi blitt prisgitt en rekke nydelige serier i sjangeren, nå er det tid for at veteranen takker for seg.

Serien vender tilbake til røttene og setter historien nok en gang til Midtøsten, med en eim av paranoia om hvem det egentlig er vi kan stole på. Nå sås det til og med tvil om Carrie Matheson er til å stole på, etter behandlingen hun fikk i russisk fangenskap.

Homeland har, som veteranserier flest, hatt en ujevn ferd gjennom nærmere et tiår. På sitt beste er det fint lite som er mer samfunns-relevant eller spennende – vi krysser fingrene for at serien avslutter med samme stil som den ankom.

Premiere 10. februar på TV 2 Sumo, sendes en uke senere på TV 2 Zebra.

SERIESIDE


HBO Nordic

Kidding sesong 2

10. ferbuar 2020

Jim Carrey-serien ble noe helt annet enn vi forventet, for dette var alt annet enn en feel-good serie om en barne-TV onkel. Her ble vi sendt rett inn i livet til en mann preget av sorg, savn og identitetskrise. Dette er nok en serie for de med litt spesiell smak, men for de av oss som er glad i mørk komikk med et ubehagelig dypdykk inn i menneskelig psyke er dette midt i blinken.

Den nye sesongen har latt vente på seg, opprinnelig var den tiltenkt som del av høst-programmet før den ble flyttet på noen måneder. Første sesong var noe ujevn, vi håper og tror Carrey og kompani tar serien til et nytt nivå i andre runde.

Premiere 10. februar på HBO Nordic.

SERIESIDE


Viaplay

Outlander sesong 5

17. februar 2020

Månedens definitive føleri-høydepunkt! Outlander er en av de største og mest engasjerende seriene blant romantikerne der ute og det er ikke uten grunn. Nå nærmer serien seg også nye intense hendelser, for den amerikanske borgerkrigen er ikke langt unna.

Outlander er blitt sci-fi/dramasjangerens svar på Game of Thrones, med en stadig voksende tilhengerskare. Serien er ventet å fortsette i flere sesonger og det snakkes nå også om mulige spin-off serier, basert på de populære bøkene skrevet av Diana Gabaldon.

Hver sesong har holdt et høyt nivå, mye takket være serieskaper og sjefprodusent Ronald D. Moore. Vi blir overrasket over om det ikke blir nok et høydepunkt, spesielt nå som mye av «transportetappen» er unnagjort forrige sesong. Traileren indikerer at dette blir en intens sesong!

Premieren er 17. februar på Viaplay.

SERIESIDE


Amazon Prime Video

Hunters sesong 1

21. februar 2020

Al Pacino i en TV-serie! Hvem skulle tro det for bare en håndfull år siden?

Kanskje enda mer overraskende er det at han dukker opp i en fartsfylt actionserie skapt av David Weil, om en nazijagende bande som operer i New York i 1977. Logan Lerman har hovedrollen ved siden av Al Pacino.

Amazon skuffer sjeldent med sine seriesatsinger (sjekk ut The Marvelous Mrs. Maisel og The Boys), her har de fått med seg det nye stjerneskuddet Jordan Peele (Get Out) som produsent og erfarne Nelson McCormick og Dennie Gordon blant regissørene.

Premieren er 21. februar på Amazon Prime Video.

SERIESIDE


FOX

The Walking Dead sesong 10b

24. februar 2020

Zombieserien er blitt god igjen! Om du var blant de som falt av serien kan vi trygt slå fast at du har gått glipp av noe, for niende sesong leverte noe av det beste fra seriens nærmere ti år på skjermen. En av episodene fremheves også som en av seriens aller beste.

Med en utskiftning både foran og bak kamera ser det ut til at The Walking Dead har fått den vitamin-innsprøytingen den sårt trengte og vi koser oss så langt godt med tiende sesong. Med et univers som utvides med ytterligere en serie og kommende filmer er vi også spente på om TV-kanalen AMC vil få det til å fungere.

The Walking Dead sesong 10b har premiere 24. februar på Fox.

SERIESIDE


Netflix

Better Call Saul sesong 5

23. februar 2020

Etter en alt for lang ventetid er nå en av de aller beste seriene på Netflix tilbake med ny sesong. Det blir for øvrig seriens nest siste sesong, for neste år er det slutt for Better Call Saul.

Det er kanskje rett tidspunkt å runde av, for intensiteten og engasjementet i serien nærmer seg nå farlig nær det beste fra moderserien Breaking Bad.

Premiere er 23. februar på Netflix.

SERIESIDE


Annonse

Relevante nyheter

Trailer og premieredato til Wheel of Time

Amazon Prime Video sikter seg inn på fantasytronen med høstens storsatsing The Wheel of Time. Nå er første trailer kommet, i tillegg til premieredatoen.

Ukens premierer uke 35, 2021: Steve Martin-serie på Disney+

Only Murders in The Building på Disney+ er blant ukens høydepunkt på strømming denne uken.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2020

Andres topplister

Annonse

Populært i 2020Seriene som definerte året
Fra seriedatabasen

HBO Nordic, Netflix, Strim, Viaplay
8.4
Fornyet

Outlander

X
X
X