House of the Dragon blir den nye Game of Thrones-serien

Del nyheten

HBO har bestemt seg for å satse på House of the Dragon som neste serie satt til Game of Thrones-universet.


  • Ti episoder er bestilt av HBO.
  • Den erfarne Game of Thrones-regiøssren Miguel Sapochnik får ansvaret for serien.
  • Handlingen er satt til 300 år før hendelsene i Game of Thrones.

Det var under en grandios presentasjon av alt selskapet WarnerMedia har å tilby via den kommende strømmetjenesten HBO Max at nyheten om House of Dragon ble avslørt. Serien vil – i likhet med moder-serien Game of Thrones – være en HBO-serie.

Handlingen er satt til 300 år før hendelsene i Game of Thrones, og forteller om den mektige Targaryen-familien som regjerte Westeros, mye takket være de fryktinngytende dragene som var under deres kontroll.

Daenerys i Game of Thrones. Foto: HBO
Daenerys Targaryen i Game of Thrones. Foto: HBO

Et annet Game of Thrones-prosjekt er vraket

Samme dag som nyheten om serien kom ble det også avslørt at en annen Game of Thrones-serie, satt til flere tusen år før handlingen i serien, trolig ikke blir noe av. HBO har stor tillit til House of Dragon-prosjektet og har bestilt 10 episoder, uten at en pilotepisode er spilt inn for vurdering først.

Den tilliten kan være et resultat av at den erfarne Game of Thrones-regissøren Miguel Sapochnik blir sjefprodusent. Historien er skrevet av Ryan Condal og baserer seg på verkene til George R.R. Martin. Condal og Sapochnik vil samarbeide om å ha ansvaret for serien.

Sapochnik er regissøren bak sek av de mest spektakulære episodene av Game of Thrones, blant annet «Battle of the Bastards» og «Hardhome». Serien gjorde han til en ettertraktet regissør og som et resultat inngikk han en større avtale med HBO Max og HBO.

Hardhome. Foto: HBO Nordic
Hardhome-episoden, regissert av Sapochnik, introduserte seerne til The Night King og er ansett som en av seriens beste episoder. Foto: HBO Nordic

Det er ikke avslørt detaljer om når vi kan forvente oss serien, men vi antar den kan dukke opp alt i 2021 med mindre produksjonen blir mer tidkrevende.

Ingen skuespillere er enn så lenge tilknyttet serien. Trolig vil mye av innspillingen finne sted i lignende lokasjoner som Game of Thrones ble spilt inn.

Annonse