Seriedatabasen: De ti mest populære seriene i juli 2019

Del nyheten

NRK og TV 2 har fortsatt godt grep om publikum, men en ny norsk serie på HBO Nordic meldte sin ankomst i juli – en måned før den hadde premiere.

Vår seriedatabase er populær og søkes flittig i. Den fanger også opp mye av hva som søkes på ute på nettet. Her er oversikten over de ti mest populære seriene i juli 2019 ifølge våre tall.

Vi gjør oppmerksom på at denne listen ikke må forveksles med seertall/visningstall. Listen viser hvilke serieside som er mest besøkt i vår database i juni måned.

Som du vil se av listen er det primært serier som også går på TV som når opp på topp ti. Dette har nok sterk sammenheng med den eksponeringen og oppmerksomheten slike serier får kontra de seriene som kun sendes på en strømmetjeneste.

Noe eksempelvis listens niendeplass The Split viser. Serien ble tilgjengelig på NRK TV i oktober 2018, men det var først når den ble vist på NRK1 i juni at vi virkelig målte en økt interesse for serien.

De mest populære seriene i juli 2019 ifølge Seriedatabasen

Sykepleieskolen (3)

«Året er 1952. Danmark opplever stor mangel på sykepleiere, og derfor har bestyrerinnen på Fredenlunds sygehus, Margrethe, satt i gang et kontroversielt forsøk. For første gang skal sykehuset utdanne menn. Vi følger Erik og Anna som begge bestemmer seg for å gå mot sammfunnets normer, for å følge egen drøm.»

TV 2 har gjort et smart grep med å spare flere av sine innkjøpte serier til sommeren. Sykepleieskolen klatrer til en solid førsteplass, vi merker oss også at trafikken nesten har doblet seg fra juni til juli.

Serieside

Grand Hotel (2)

«Santiago Mendoza lever med sin andre kone og voksne barn i hotellet han selv eier. Den luksuriøse fasaden skjuler flere hemmeligheter og intriger blant hotellets beboere og ansatte.»

Andreplassen er soleklar og også her merker vi en økning i trafikk for serien, på nærmere 30%. Selv om interessen har dabbet litt av de siste dagene i måneden, var plassen blant topp to aldri truet.

Serieside

The Bay (NY)

The Bay. Foto: ITV
The Bay. Foto: ITV

«Etterforsker Armstrong blir tildelt en sak om to savnede tvillinger. Situasjonen blir komplisert når hun oppdager at tvillingens stefar er en hun hadde sex med samme kveld som de forsvant.»

NRK har ikke kunne skilte med den samme kvaliteten i sommer som det de har gjort de siste årstidene, men det betyr ikke at de nye seriene ikke har slått godt an. The Bay skjøt til værs i juli.

Serieside

Beforeigners (NY)

Beforeigners. Foto: HBO Nordic
Beforeigners. Foto: HBO Nordic

«Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall. Ingen forstår hvordan dette er mulig, og menneskene fra fortiden, kalt «beforeigners», har heller ingen minner om hendelsene. Bare én ting er sikkert: de fortsetter å komme, og det er ingen vei tilbake.»

Listens eneste innslag av serie som enda ikke har hatt premiere. Interessen var for øvrig ganske stor også i juni, men har doblet seg i juli – en måned hvor traileren kom ut. Denne kan bli en god kandidat til topplassen for august om interessen holder seg oppe.

Serieside

The Resident (NY)

The Resident. Foto: Fox
The Resident. Foto: Fox

«En idealistisk ung lege blir satt på prøve når han går under lære av en briljant eldre lege.»

Sykehusserien er Netflix sitt eneste innslag på listen, en ganske vedvarende trend da bingeformatet sjeldent medfører at serier holder interessen lenge nok til å markere seg på en liste som dette.

Serieside

Fleabag (NY)

Fleabag. Foto: BBC

«Emmy-nominert komedie om en ung kvinne og hennes liv i London.»

Fleabag illustrerer viktigheten av at mainstream-pressen fatter interesse i annet enn hva som sendes på TV, eller nyeste realityserie. Interessen for serien eksploderte etter at den fikk mye omtale som følge av Emmy-nominasjon, blant annet på Aftenpostens herlige seriepodcast Serieprat.

Serieside

Wisting (1)

Wisting sesong 1. Foto: Dag Nordsveen/Viaplay

«I dramaserien om Wisting er barna blitt voksne og kona har gått bort, mens julefeiringen trues av norgeshistoriens største seriemordersak. Samtidig begynner datterens reportasje om en ensom avdød nabo å krysse politietterforskningen.»

Vårens nummer en tronet også på topp i starten av sommeren, men nå er interessen sterkt dalende for krimserien, som ramler hele 78% på indeksen.

Serieside

The Son (NY)

The Son. Foto: AMC
The Son. Foto: AMC

«Pierce Brosnan spiller Eli McCullough i denne westernserien fra AMC. Født på samme dag som Texas ble en selvstendig stat, noe som ga patriarken kallenavnet «Den første sønnen av Texas».»

TV 2 sparte begge seriens sesonger til sommeren, som har vært et godt grep. For selv om dette er en kansellert serie ser det ut til at den har fattet nok av interesse blant seerne.

Serieside

Poldark (7)

Poldark. Foto: NRK
Poldark. Foto: NRK

«Ross Poldark vender tilbake fra den amerikanske uavhengighetskrigen på slutten av 1700-tallet. Der venter nok av nye utfordringer.»

Fjerde sesong hadde premiere denne våren på NRK og NRK1 og i juli kom også femte sesong. Likevel måler vi dalende interesse i seriedatabasen, som gjør at serien faller en plass på listen.

Serieside

Sthlm Rekviem

Sthlm Rekviem. Foto: C More
Sthlm Rekviem. Foto: C More

Fredrika Bergman blir ansatt som sivil etterforsker hos politiet, men er verken velkommen eller ønsket. Samtidig blir en jente bortført fra moren sin på sentralstasjonen i Stockholm. Mistankene går snart i retning av jentas far.

Det første innslaget på listen av serier som ikke også har blitt sendt på TV. Ny sesong kom i juni på HBO Nordic.

Serieside

[arm_setup id=»1″ hide_title=»true» popup=»true» link_type=»link» link_title=»Klikk her for å bli abonnent» overlay=»0.6″ modal_bgcolor=»#000000″ popup_height=»auto» popup_width=»800″ link_css=»» link_hover_css=»»]

Annonse