Seriedatabasen: Interessen for Fleabag har eksplodert etter Emmy-nominasjon

Annonse

Interessen for komiserien Fleabag har eksplodert denne uken, viser tall fra seriedatabasen.

Fra 0 til 11 Emmy-nominasjoner

Har Emmy Awards noen effekt på interessen for en serie her i Norge? I tilfellet Fleabag kan ting tyde på det, for serien klatrer mot toppen ifølge våre tall.

De dagene etter nominasjonen har serien nesten gått til topps i seriedatabsen, og vil snart passere TV 2-aktuelle serier som Grand Hotel og Sykepleieskolen som har dominert på topp de siste ukene. Kalendersiden for sesong 2 ligger også på topp i Premierekalenderen.

Emmy eller Bond-kontrovers?

Nyhetene om de Emmy-nominerte kom 16. juli og interessen for serien eksploderte 17. juli. Serieskaper og skuespiller Phoebe Waller-Bridge mottok selv to nominasjoner, mens serien ble nominert i kategori for beste komiserie. Serien har derfor preget nyhetsbildet, som ellers ble dominert av rekordknusingen til Game of Thrones.

Men en annen forklaring kan være søndagens nyhet om at en en kvinne kan overta stillingen som 007 i neste Bond-film, hvor James Bond ifølge ryktene har pensjonert seg.

Hvorfor dette er relevant for Fleabag? Fordi den mer feministiske fremtoningen tilskrives Fleabag-skaper Phoebe Waller-Bridge, som ble del av filmens produksjonsteam etter ønske fra Daniel Craig. Hun har bidratt på manusfronten for å tilføre filmen mer av sin stil. Serien har derfor opplevd mye omtalte denne uken på ulike fronter, blant annet i Aftenpostens podcast.

For utenom Fleabag merker vi ingen økt interesse for serier som Schitt’s Creek og andre nominerte, ei heller de mer kjente Game of Thrones og Chernobyl. Det er primært serier som ruller og går på TV og strømming (som Poldark og The Bay), den kommende serien On Becoming a God in Central Florida og vårens Viaplay-suksess Wisting som preger topplisten.

Topp 10 serier i Serielisten etter at Emmy-nominerte ble avslørt.

Kritikerrost sesong

Uavhengig av årsak er det positivt at en serie som Fleabag, som er blitt hyllet fra alle kanter for sin andre sesong, kommer ut av serieskyggen i en tid hvor vi flommer over av nytt innhold.

Serien har på kort tid gått fra 8.2 til 8.6 på brukernettstedet IMDB og blir svært positivt omtalt av både norske og utenlandsk presse.

I Norge vises Fleabag på Amazon Prime Video.

Sommerens nye serier
Sommerens nye serier

Få fullstendig oversikt over alt av nye serier som kommer i sommer.

Strømmetjenestene vi anbefaler sommeren 2019
Strømmetjenestene vi anbefaler sommeren 2019

Redaksjonens topp 5-liste over strømmetjenester å satse på i sommer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X