Premierekalender: De ti mest populære premièrene i juli 2019

Del nyheten

Juli viste seg å være en god måned for TV 2 og NRK, som har truffet ganske så bra med sommersatsingen.

TV 2 til topps

Premierekalenderen viser deg oversikt over alt nytt som kommer på TV, strømming og kino. Der finner du blant annet hvilke nye serier og nye sesonger som er på vei.

Tall fra kalenderen indikerer at juli var en betydelig bedre måned for kanaler som NRK og TV 2, etter at HBO Nordic dominerte juni-måned. Også Netflix og Viaplay har kommet seg inn på listen, som denne måneden kun inneholder en serie fra HBO Nordic (mot åtte forrige måned).

Det er kun tre nye serier på listen, mens det er hele fem serier som har premiere på sin siste avsluttende sesong (The Affair, Poldark, Orange is the New Black, The Son og Suits).

De mest besøkte premieresidene i juli 2019

Sykepleieskolen sesong 2

«Året er 1952. Danmark opplever stor mangel på sykepleiere, og derfor har bestyrerinnen på Fredenlunds sygehus, Margrethe, satt i gang et kontroversielt forsøk. For første gang skal sykehuset utdanne menn. Vi følger Erik og Anna som begge bestemmer seg for å gå mot sammfunnets normer, for å følge egen drøm.»

Vi har målt voldsom interesse for serien, som også gikk til topps på Seriedatabase-listen. Andre sesong har først premiere midtveis i august, men at datoen tidlig ble klar har hjulpet på – for dette er en sesong det er søkt mye på.

Serieside


Stranger Things sesong 3

Stranger Things 3. Foto: Netflix
Stranger Things 3. Foto: Netflix

«Det er 1985 i Hawkins, Indiana, og sommervarmen stiger. Skoleferien er i gang, det er et nytt kjøpesenter i byen, og Hawkins-gjengen er på vei over i voksenlivet. Kjærligheten blomstrer og utfordrer gruppens dynamikk, og de må finne ut hvordan de kan vokse opp uten å vokse fra hverandre. Samtidig ligger farene og venter. Når byen trues av nye og gamle fiender blir Eleven og vennene hennes påminnet på at ondskap aldri slutter, den bare utvikler seg. Nå må de slå seg sammen for å overleve, og huske at vennskap er sterkere enn frykt.»

Vi er smått forundret over at Stranger Things ikke gikk rett til topps, for det er liten tvil om at serien er blant sommerens store vinnere både i Norge og internasjonalt. 4. juli kom tredje sesong, som vi for øvrig var storfornøyd med.

Serieside


The Bay sesong 1

The Bay. Foto: ITV
The Bay. Foto: ITV

«Etterforsker Armstrong blir tildelt en sak om to savnede tvillinger. Situasjonen blir komplisert når hun oppdager at tvillingens stefar er en hun hadde sex med samme kveld som de forsvant.»

NRKs ny-satsing har hatt OK respons på våre målinger, selv om det er et godt stykke unna hva de mest populære NRK-seriene presterer. TV 2 har nok hatt litt mer suksess, men data kan tyde på at NRK i det minste kan gi rene strømmetjenester litt konkurranse, selv om det her er en serie som hverken er kritikerrost eller fått de store oppslag.

Serieside

Blodsbånd sesong 1

«Cat vender hjem til West Meath etter at moren brått går bort. Dødsfallet blir ansett som en ulykke, men Cat er ikke helt overbevist.»

I likhet med The Bay er dette en innkjøpt NRK-serie fra «skyggedalen», men som raskt får interesse takket være eksponeringen på NRK. Trolig en billig og god investering for NRK.

Serieside


The Affair sesong 5

The Affair sesong 5. Foto: HBO Nordic
The Affair sesong 5. Foto: HBO Nordic

«Siste sesong av den kritikerroste serien setter deler av handlingen et par tiår frem i tid. Alison og Coles datter Joanie vender hjem til Montauk for å finne ut hva som egentlig skjedde med moren.«

Ny sesong kom først 26. august på HBO Nordic. At interessen er såpass høy alt nå overrasker oss ikke, da det har vært normalt for serien opp gjennom årene. Sesongen snek seg også inn på forrige måneds liste (10. plass), nå klatrer den noen plasser.

Serieside


Suits sesong 9

Suits sesong 9. Foto: USA Network

«Et narkotikasalg går i vasken for den unge briljante Mike Ross. Flukten ender med å imponere den dyktige advokaten Harvey Specter nok til at han ansetter han. Sammen blir de en ustoppelig duo.»

Dette er siste sesong av advokatserien om Harvey Specter og hans kolleger – noe som betyr at TV 2 også må takke farvel til en av sine mest populære innkjøpte serier fra det siste tiåret.

Serieside


Orange is the New Black sesong 7

Orange is the New Black sesong 7. Foto. Netflix
Orange is the New Black sesong 7. Foto. Netflix

«Netflix-veteranserien takker for seg med syvende og siste sesong, hvor vi nå følger Piper Kerman på utsiden av fengselsmurene.»

En av to Netflix-originaler på listen. Interessen for Orange is the New Black har nok vært litt dalende de siste sesongene, men mye tyder på at seriens svanesang har gitt den et lite boost.

Serieside


The Son sesong 2

The Son. Foto: AMC
The Son. Foto: AMC

«Pierce Brosnan spiller Eli McCullough i denne westernserien fra AMC. Født på samme dag som Texas ble en selvstendig stat, noe som ga patriarken kallenavnet «Den første sønnen av Texas».»

Nok et tilfelle av at TV 2-strategien med å fokusere på sommeren for sine innkjøpte serier, var et godt grep. Første sesong kom i juni, den andre og avsluttende sesongen fulgte raskt opp i juli.

Serieside


SEAL Team sesong 1

SEAL Team. Foto: CBS
SEAL Team. Foto: CBS

«Elitesoldatene i Navy S.E.A.L. trener iherdig for å utføre noen av de mest farlige og vågale militæroperasjonene. I hovedrollen finner vi Angel-stjernen David Boreanaz som Jason Hayes.»

Tradisjonell amerikansk action står fortsatt sterkt, det spesielle her er at det er en serie som hadde premiere i 2017 i USA. Først nå er den klar for det norske publikum. Bones-kjenning David Boreanaz har hovedrollen, noe som nok hjelper godt på for å fange seernes interesse for den Viaplay-aktuelle serien.

Serieside


Poldark sesong 5

Poldark sesong 5. Foto: ITV
Poldark sesong 5. Foto: ITV

«En gammel venns bønn om hjelp forstyrrer familiens fredfulle tilværelse.»

Avslutningen på periodedramaet kom 15. juli. NRK-serien når ikke helt opp blant de mest populære, men det er fortsatt nok av interesse for serien til å danke ut en rekke storserier for å sikre seg den siste ledige plassen på listen.

Serieside

[arm_setup id=»1″ hide_title=»true» popup=»true» link_type=»link» link_title=»Klikk her for å bli abonnent» overlay=»0.6″ modal_bgcolor=»#000000″ popup_height=»auto» popup_width=»800″ link_css=»» link_hover_css=»»]

Annonse