Vampyrer kommer til Marvel-universet: Mahershala Ali skal spille Blade

Annonse

– Når en Oscar-vinner ringer deg, da svarer du, sa Marvel-sjef Kevin Feige under årets San Diego Comic-Con. Og Oscar-vinner Mahershala Ali ringte og ønsket å spille Blade. Da ble det slik.

Halvt vampyr

Blade/Eric Brooks er en superhelt som er halvt menneske, halvt vampyr, som tidligere er filmatisert med stor suksess. At han potensielt blir del av Marvels kommende «fase 4» er så langt kanskje den største nyheten fra Comic-Con. Kunngjøringen var av det mystiske slag, og ikke direkte bekreftet som del av filmuniverset – i en presentasjon som ellers utelukkende dreide seg om alle filmene og seriene som kommer fra Marvel Studios fremover.

Skuespilleren var tidligere i år å se i tredje sesong av True Detective og var også, merkelig nok, med i første sesong av Marvel’s Luke Cage som skurken «Cottonmouth». Det var ikke nok for skuespilleren, som selv tok kontakt med Marvel med ønske om å spille Blade. Han har vunnet Oscar for sine roller i 2016-filmen Moonlight og 2018-filmen Green Door.

Mahershala Ali (midten) i Marvel’s Luke Cage. Foto: Netflix

Marvel-epoken på Netflix er, som tidligere rapportert, død og begravet etter at de Disney og Netflix avsluttet sitt samarbeid. Superheltseriene på Netflix har heller aldri vært særlig knyttet opp mot filmuniverset, mye grunnet et dårlig samarbeidsklima mellom sjefene for Marvels TV-avdeling og filmavdeling.

Det er ikke avslørt om det er snakk om en film eller serie, ei heller om/hvordan vampyruniverset fra kildematerialet er tiltenkt å flettes inn i superheltuniverset som er etablert over de siste 12 årene. Men det involverer alt romvesen, norrøne guder og magi – så det bør nok gå ganske så greit for Marvel.

Sparket igang to tiår med superhelt-dominans

Den første Blade-filmen hadde Wesley Snipes i hovedrollen og den fikk to oppfølgere takket være enorm popularitet på kino både i i USA og verden for øvrig. Den er ansett som starten på tiårene hvor superheltfilmer dominerte, med innslag som Sam Raimis Spider-Man filmer og Christopher Nolans The Dark Knight-trilogi som høydepunkt før Marvel for alvor viste mulighetene da Robert Downey Jr. tok på seg jernmasken og ble Iron-Man i 2008-filmen.

Wesley Snipes som Blade.
Wesley Snipes som Blade i filmen ved samme navn.

Det var starten på MCU, «kinouniverset» til Marvel som ga oss 20 filmer som kulminerte med det som nå er tidenes mest suksessfulle film på kino: Avengers: Endgame. Nå starter Marvel en ny fase som inkluderer flere filmer, i tillegg til TV-serier på den kommende Disney+ strømmetjenesten (Disney eier Marvel).

Nå skal det nevnes at det først var 1978-filmen Superman, med ikoniske Christopher Reeve i hovedrollen, som viste mulighetene sjangeren hadde på kino, den filmen var en enorm suksess som fikk tre oppfølgere. I 1989 viste Michael Keatons Batman muskler med enorm popularitet og tre oppfølgere som dro inn mye penger, men som slet med dårlig omtale for film nummer tre og fire (filmer som kunne skilte med kjentfolk som Val Kilmer, Jim Carrey og George Clooney).

Men 80- og starten av 90-tallet var ellers en superhelt-fiasko på det store lerretet og filmene led spesielt av mangel på seriøsitet fra studio, før Blade viste vei i 1998.

Når vi får se Ali som Blade, og om det blir i film- eller serieformat er ikke avslørt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

AnnonseDisney-annonse
Annonse
X
X
X