HBO Europe satser videre på norske serier. Utmark er en dramakomedie fra Kim Fupz Akeson.

Mer nordisk innhold

HBO Nordic har, trass navnet, vært dårligst på norsk innhold og står i skrivende stund med det lite imponerende antallet av 0 norske serier ifølge vår oversikt. Dette endrer seg i august med premieren av Beforeigners, som er den første norske HBO Europe-serien.

HBO Europe stopper ikke med det og kunngjorde i dag at Utmark starter innspilling nå i sommer. Serien er satt til en bygd i Nord-Norge og handler om en optimistisk lærer som flytter dit uten å helt vite hvor krevende det kan være å komme fra utsiden. Seriens offisielle beskrivelse er som følger:

En sau er bitt i hjel på beite. En hund har rømt. En kone forlater sin mann. Slik begynner hevnspiralen, som omfatter en hel bygd. En friluftelskende spritsmugler, en konfliktsky lensmann, en alkoholisert sauebonde, en gudsforaktende pastor, en sørgende hallik…alle kjenner alle i dette lille, isolerte hjørnet av landet. En optimistisk skolelærer flytter til bygda, og ser frem til en ny start i livet. Men stemningen er merkelig og vill her oppe i nord. Og på et lite sted, går det ikke alltid bra for utenforstående…

Norske serier har vist seg populære i møte med stadig økende antall utenlandske serier. I vår var Wisting den store vinneren for Viaplay og fra før har både Okkupert (tilbake i høst på Viaplay) og Heimebane bitt godt fra seg.

Flere norske serier er på vei (se oversikt), som Atlantic Crossing (NRK), Ragnarok (Netflix), Hjerteslag (TV 2) og Twin (NRK), som indikerer gode tider for norske produsenter, regissører og skuespillere.

Dansk serieskaper og islandsk regissør

Men også våre naboer er tungt involvert i HBO Europe-serien. Den er skapt av dansken Kim Fupz Aakeson (Kraftidioten, En ganske snill mann og Perfect Sense). Dette er hans andre TV-serie.

Utmark-produsenter. Foto: HBO Nordic
Stein Kvae, Dagur Kári, Kim Fupz Aakeson, Finn Gjerdrum. Foto: HBO Nordic

Med på laget har han den islandske regissøren Dagur Kári som vil regissere samtlige åtte episoder av serien. Utmark er produsert av Finn Gjerdrum og Stein Kvae fra Paradox. Ansvarlige produsenter for serien er Hanne Palmquist, Steve Matthews og Antony Root for HBO Europe.

Annonse

Hvem som får roller i serien er ikke avslørt enda. At HBO står bak gjør at prosjektet også er omtalt i utlandet, blant annet i Variety og The Hollywood Reporter.

The Witcher-hovedpersonen Geralt. Foto: Netflix
Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over hundrevis av serier som er på vei.

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer