HBO Max. Foto: WarnerMedia
HBO Max. Foto: WarnerMedia

WarnerMedia bekreftet i dag ryktet om at deres nye strømmetjeneste får navnet HBO Max. Den nye tjenesten er ventet å bli en tøff konkurrent til Netflix, Hulu, Disney+ og andre strømmetjenestrer.

Innhold fra HBO, The CW og Warner Bros.

HBO Max lanseres i USA i 2020 og vil tilby over 10 000 timer med innhold. Det er AT&T-eide WarnerMedia (tidligere kjent under navnet Time Warner) som står bak tjenesten. Selskapet eier blant annet kanaler som HBO, TNT, The CW og Cinemax.

Med det får Netflix, Amazon Prime Video og Hulu en seriøs utfordrer til strømmetronen. Også Disney (med Disney+), Apple (med Apple TV+) og NBCUniversal er på vei med nye strømmetjenester.

I en pressemelding fra WarnerMedia bekreftes det at innhold fra DC Entertainment, CNN, TNT, TBS, truTV, The CW, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth, Looney Tunes og flere andre av WarnerMedia-eide kanaler og bibliotek vil bli inkludert. I en teaser-video fristes det med alt fra Game of Thrones til Venner for Livet.

Annonse

Også The Fresh Prince of Bel-Air vil bli bli eksklusiv på tjenesten så fort nåværende avtaler med strømmetjenestenen den vises på går ut. Dette vil bety at en tjeneste som Netflix vil miste mye innhold fremover, spesielt i USA, men det skal ikke berøre serie som fortsatt pågår (eksempelvis Riverdale).

The Fresh Prince of Bel-Air kommer eksklusivt på HBO Max.

Mye mer innhold enn HBO Nordic

Det er tidligere blitt nevnt tidligere av WarnerMedia at tjenesten også er tenkt å nå ut over USAs landegrenser, men at det i første omgang er fokus på det amerikanske markedet. Vi har ikke hørt noe mer konkret om planene for resten av verden.

«Du kan forvente at det blir til en internasjonal tjeneste, men i utgangspunkt fokuserer vi innenlands[…] Først må vi ha suksess i USA» – Kevin Reilly

I Norge er noe av WarnerMedia-innholdet, som HBO-serier, Doom Patrol og Supergirl, tilgjengelig på HBO Nordic, men tjenesten inneholder ikke i nærheten av så mye innhold som HBO Max vil kunne skilte med.

En viktig pekepinn fremover blir hvor nye serier dukker opp. I månedene før Amazon kunngjorde global lansering av Amazon Prime Video ble ikke nye serier solgt til internasjonal marked, for å unngå at tjenesten kom i en posisjon hvor det ikke kunne tilby Amazon-originaler (som den dag i dag er årsaken til at Amazon-serier som Bosch og Transparent kommer først andre steder enn på Amazon, avtaler ble inngått før Amazon bestemte seg for å satse internasjonalt).

Derfor skal det bli spennende å se hva WarnerMedias planer for Europa blir og om vi også her på sikt kan få tilgang til mer av konglomeratets innhold. Ikke minst hvor de nye planlagte seriene dukker opp.

Filmer fra Greg Berlanti og Reese Witherspoon

For det er ikke bare eldre klassikere og dagens populære serier som blir klar for tjenesten. For i tillegg vil tjenesten også friste med nye serier og filmer.

En Gremlins-serie og sci-fi serien Dune: The Sisterhood er alt kunngjort, i tillegg er det nå klart at Arrow og Blindspot-skaper Greg Berlanti skal lage fire filmer for tjenesten. Reese Witherspoon-selskapet Hello Sunshine skal også produsere to filmer.

Batwoman er siste tilskudd til «Arrowverse», serien blir i USA eksklusiv for HBO Max. Foto: The CW

Også den nye Batwoman-serien til The CW vil være eksklusiv for tjenesten. Den serien finner sted i samme univers som Arrow, The Flash og Supergirl – som er serier som går på The CW i USA. Den kanalen har i flere år hatt en avtale om å vise sine serier på Netflix så fort nyeste sesong er ferdig på kanalen. Den avtalen går også mot slutten.

Utfordring for Netflix

Venner for livet. Foto: NBC

Men det er nevnte Venner for livet som har gitt lanseringen mest oppmerksomhet. Til tross for at det er 15 år siden serien takket for seg viser det seg at den har vært blant de mest populære seriene på Netflix. Det er blant annet hevdet at den er nummer to på tjenesten i popularitet.

Netflix har i alle år holdt visningstall hemmelig og det har nok blant annet vært for å ha en konkurransefordel. Serier som The Office og Venner for livet har vist seg å være viktig for tjenesten, nå må den se de begge forsvinne som resultat av nye strømmetjenester fra de «gamle» aktørene.

En live-action Avatar: The Last Airbender-serie er blant annet på vei til Netflix for å møte de nye strømmekonkurrentene. Foto: Netflix

Tjenesten har svart på utfordringen med å øke andelen Netflix-originaler, som er serier de selv sitter på rettighetene av. Totalt 15 milliarder dollar ventes det at Netflix bruker på innhold i år og de har rundt 50-100 serier på vei.

Strømmekampen: Dette blir Netflix-konkurrentene
Strømmekampen: Dette blir Netflix-konkurrentene

De neste årene må Netflix bryne seg på alt fra Mikke Mus, Ringenes Herre og asiatiske nykommere. Vil strømmetjenesten forbli størst?

- Netflix kommer nok til å klare seg helt fint
– Netflix kommer nok til å klare seg helt fint

Det er lett å male fanden på veggen, men et dypdykk i dataene tilsier at konkurransen og nye utfordringer er overkommelig for Netflix

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer