WarnerMedia. Foto: WarnerMedia

WarnerMedia er i full gang med å stable på bena sin nye strømmetjeneste, men dens navn har i måneder blitt holdt skjul. Nå avslører nettstedet TVLine at HBO Max er navnet som ligger best an blant forslagene.

Ny strømmegigant

WarnerMedia ble selskapet Time Warners nye navn etter at AT&T kjøpte det opp i 2017. Konglomeratet består blant annet av blant annet HBO, Turner Broadcasting Networks, TBS, CNN, Warner Bros. Entertainment og Turner Broadcasting International, TNT, Cartoon Network og superheltbiblioteket til DC (Batman, Supermann osv). Filmbiblioteket er også omfattende.

Selskapet sitter på rettigheter til en rekke kjente merkevarer, fra Game of Thrones til Seinfeld og Friends. Planene er å gjøre alt innholdet eksklusivt for den nye tjenesten så fort eksisterende avtaler med ulike strømmetjenester som Netflix og Hulu går ut.

Gremlins-serie og den nye serien til Kaley Cuoco

For å sparke igang tjenesten har WarnerMedia alt kunngjort større prosjekt som en Dune-serie, en ny thrillerserie (The Flight Attendant) med The Big Bang Theory-stjernen Kaley Cuoco og en ny animasjonsserie basert på Gremlins. Flere nyversjoner av klassiske serier som Step by Step og Family Matters vurderes også.

Den nye strømmetjenesten er planlagt lansert i USA i starten av 2020 og følger med det Disneys lansering av Disney+, som kommer høsten 2019. Begge tjenestene vil etter planen tilby alt av innhold fra sine rikholdige bibliotek og anses å bli den største utfordringen for Netflix siden strømmetjenesten så dagens lys. De neste årene vil flere strømmetjenester konkurrere om kundene.

WarnerMedia-tjenesten er som Disney+ også planlagt lansert globalt, men endelig tidspunkt er ikke avklart. I Norden har vi alt HBO Nordic, det skal bli spennende å se hvordan dette løses her og om også vi vil få tilgang til hele WarnerMedia-biblioteket.

For Netflix byr dette på utfordringer da selskap i økende grad sier opp avtaler og trekker innholdet sitt fra tjenesten, noe som legger økt press på Netflix om å skape innhold de sitter på rettighetene til. Vi har alt sett effekten av dette med en masseproduksjon av Netflix-originaler. I følge premierekalenderen vår er blant annet halvparten av alle nye serier tilgjengelig i år fra Netflix.

Kommende serier
Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over hundrevis av serier som er på vei.

Annonse

Dette er Netflix-konkurrentene
Dette er Netflix-konkurrentene

Tiden hvor Netflix var enerådende som global aktør på strømmemarkedet er forbi. En rekke selskaper satser på å utfordre Netflix de neste par årene. 

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer