Beforeigners: Dette vet vi om den nye norske HBO Nordic-serien

Del nyheten

Beforeigners (norsk tittel: Fremvandrerne) skaper historie med å være den første norske egenproduksjonen når den kommer på HBO Nordic. Her er det du behøver å vite om serien.

Hva handler Beforeigners om?

Den offisielle beskrivelsen av serien lyder som følger:

«Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall. Ingen forstår hvordan dette er mulig, og menneskene fra fortiden, kalt «beforeigners», har heller ingen minner om hendelsene. Bare én ting er sikkert: de fortsetter å komme, og det er ingen vei tilbake.»

Et par år etter hendelsen må Alfhildr, som selv kom fra vikingtiden, jobbe sammen med den utbrente Lars Haaland for å etterforske drapet på en «Beforeigner». Etterforskningen avdekker en større konspirasjon.

Serien er ventet å bli en satire i retning av hva serieskaperne serverte oss med Lilyhammer, men her også tilført science fiction-elementer. Tematikk blir blant annet innvandring og hvordan det påvirker samfunnet, her med en kreativ vri.

Totalt seks episoder er produsert.

Hvem spiller i Beforeigners?

Frikjent-stjernen Nicolai Cleve Broch har en fremtredende rolle i serien. Med seg på laget har han skuespillere fra Norge, Finland og Island – som Krista Kosonen, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Agnes Kittelsen, Stig Henrik Hoff, Ágústa Eva Erlendsdottir, Stig Amdam, Odd-Magnus Williamson, Herbert Nordrum og Oddgeir Thune.

Nicolai Cleve Broch

som Lars Haaland

Cleve Broch har spilt i serien Kielergata, Frikjent, Halvbroren – i tillegg til filmer som Max Manus og Uro.

Ágústa Eva Erlendsdóttir

som Urd

Islandske Erlandsdottir spilte i serien Steypustöðin og kan også skilte med en liten rolle i Justice League

Krista Kosonen

som Alfhildr Enginsdottir

Finske Kosonen har spilt i filmer som Miami og Blade Runner 2049, i tillegg til roller i nær et dusin TV-serier.

Agnes Kittelsen, kjent fra filmer som Kon-Tiki og Max Manus, samt TV-seriene Dag og Halvbroren, spiller en rollefigur som heter Marie. Stig Henrik Hoff spiller Tommy.

Produksjon av Beforeigners

Anne Bjørnstad, Eilif Skodvin og Jens Lien. Foto: HBO Nordic

Serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin ble historiske da de skapte Lilyhammer, NRK-serien som også endte opp som den første Netflix-originalen. Nå skaper de historie med å stå bak den første norske HBO-originalen.

Jan-Erik Gammleng er produsent, serien produseres av Rubicon TV.

Jens Lien

Regissør

Regissør Jens Lien ble for alvor ble kjent for filmen Den brysomme mannen. Han har også regissert Sønner av Norge, den svenske serien Viva Hate og tre episoder av Okkupert sesong 2. Foto: HBO Nordic.

Seriens budsjett ble først oppgitt til å være 69 millioner kroner, men senere rapporter fra blant annet Dagbladet nevner summen 72 millioner kroner. Rubicon TV mottok tilskudd fra NFI pålydende 9,5 millioner kroner i 2018, men det oppstod strid rundt utbetalingen.

Konsulent Silje Riise Næss hos NFI beskriver serien som «en uhyre original, smart, underholdende og tankevekkende satirisk science fiction».

Når kommer Beforeigners?

HBO Nordic avslørte i juni at seriens premiere blir i august.

Hentet fra Serienytts premierekalender:

2019ons21aug09:00PremiereBeforeigners sesong 1HBO Max09:00 Sjanger:Komedie,Science FictionTil StrimTil HBO Max

Premierekalenderen viser deg oversikt over alt nytt som kommer på TV, strømming og kino. Der finner du blant annet hvilke nye serier og nye sesonger som er på vei.

Hvor kan jeg se Beforeigners?

Beforeigners blir som alt nevnt tilgjengelig på HBO Nordic. Tjenesten vil vise serien eksklusivt i Norge og det tilsier at du normalt ikke vil kunne se serien på andre tjenester, slik som gjerne er tilfellet med serier HBO Nordic har kjøpt inn fra andre aktører.

Den vil også bli tilgjengelig internasjonalt på HBO Europes tjenester i Europa og HBO Go og HBO Now i USA.

Du kan for øvrig alltid søke opp en serie i vår seriedatabase for å finne siste informasjon om tilgjengelig. Her er oversikt over serier på HBO Nordic og her er oversikt over norske serier.

Bildegalleri

Trailer til Beforeigners

En trailer har ikke kommet enda. Vi legger den til så fort HBO Nordic gjør en tilgjengelig.

Oppdatert: 25. juli kom den første traileren:

https://www.youtube.com/watch?v=XCm1SMSHdhA

Kommer Beforeigners sesong 2?

Vi vet ikke om det planlegges mer enn en sesong av Beforeigners. Blir serien en suksess vil det overraske om det ikke også kommer en sesong 2, men det er samtidig komplisert å avgjøre slikt da det er snakk om store investeringer på flere titalls millioner kroner.

Beforeigners omtalt i andre medier

Annonse
X
X
X