Beforeigners. Foto: HBO Nordic
Beforeigners. Foto: HBO Nordic

Den nye HBO Nordic-serien Beforeigners har premiere 21. august. Det markerer HBO Europes første norske produksjon.

Første norske serie fra HBO Europe

De fleste vil nok være enig i at du finner veldig mye bra innhold på HBO Nordic, med kvalitets-serier fra en rekke ulike land. Men noe som ofte glimrer med sitt fravær er norske serier, hvor det i skrivende stund ikke er en eneste en (se oversikt). De gangene det er serier er det innkjøpte, men dette tar nå slutt med den nye serien fra HBO Europe.

Beforeigners forteller en ganske så spesiell historie. For over hele verden dukker mennesker fra fortiden opp, både fra steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall. HBO Nordics offisielle beskrivelse lyder som følger:

«Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall. Ingen forstår hvordan dette er mulig, og menneskene fra fortiden, kalt «beforeigners», har heller ingen minner om hendelsene.»

Norsk innhold i vinden

Det var i juni 2018 HBO Nordic kunngjorde den norske seriesatsingen. I hovedrollen finner vi Krista Kosonen og Nicolai Cleve Broch. Rollebesetningen inkluderer også Agnes Kittelsen, Stig Henrik Hoff, Ágústa Eva Erlendsdottir, Stig Amdam, Odd-Magnus Williamson, Herbert Nordrum og Oddgeir Thune.

Dette betyr at sommeren også får et norsk innslag, da seriepremierene vi vet om så langt utelukkende består av utenlandske serier. Med anslagsvis 30-50 nye serier forteller det litt om den tøffe konkurransen norsk seriesatsing står overfor.

I vår var det i hovedsak Viaplay-serien Wisting som ble den største norske suksessen, som viser at norsk innhold fortsatt står sterkt. Strømmetjenestene har også økt press på seg for å skape europeisk innhold grunnet et nytt EU-direktiv, noe som åpner opp for flere norske serier fremover. Også Netflix har norsk innhold på vei.

Fra premierekalenderen

Premierekalenderen viser deg oversikt over alt nytt som kommer på TV, strømming og kino. Der finner du blant annet ut hvilke nye serier og nye sesonger som er på vei.

Annonse

2019ons21aug09:00PremiereBeforeigners sesong 1HBO Nordic09:00 Sjanger:Komedie,Science Fiction