For første gang siden strømmetjenestens inntog på det norske markedet i 2012 satser HBO Nordic på en norsk originalproduksjon. Beforeigners kommer fra skaperne av Lilyhammer. 

Produseres av Rubicon TV

Det er Rubicon TV som står for produksjon av sci-fi satiren, som vil få en første sesong bestående av 6 episoder. Hver episode vil være ca. 45 minutter i lengde.

|Oversikt: De nye norske seriene som kommer i 2018
|Oversikt: Norske serier og hvor du kan se de

Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, som stod bak Lilyhammer, er hjernen bak serien. Regi blir ved Jens Lien (Den Brysomme Mannen).

Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen. Foto: HBO Nordic

Hovedrollene spilles av Nicolai Cleve Broch (Frikjent) og Krista Kosonen (Blade Runner 2049).

Hanne Palmquit, Steve Matthews og Antony Root fra HBO blir tilknyttet prosjekter som produsenter.

Serien beskrives slik av HBO Nordic:

«Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall. Ingen forstår hvordan dette er mulig, og menneskene fra fortiden, kalt «beforeigners», har heller ingen minner om hendelsene. Bare én ting er sikkert: de fortsetter å komme, og det er ingen vei tilbake.

Noen år senere blir Alfhildr (Krista Kosonen), en kvinne fra vikingtiden, teamet opp med den utbrente politietterforskeren Lars Haaland (Nicolai Cleve Broch) som et ledd i politidirektoratets integrasjonsprogram. Mens de etterforsker drapet på en «beforeigner», kommer de to på sporet av en dyptgripende konspirasjon bak fortidsmenneskenes mystiske ankomster.»

 

– En uhyre original, smart, underholdende og tankevekkende satirisk science fiction

Prosjektet er støttet av Norsk filminstitutt (NFI), som i juni 2017 ga et tilskudd på 250 000,- kroner for utvikling. I april i år ble ytterligere tilskudd på 9.5 millioner innvilget. Totalbudsjett for serien er på 69 millioner kroner.

Konsulent Silje Riise Næss sparte ikke på lovordene i sin vurdering av prosjektet.

– Med Fremvandrerne har den kresne serieleverandøren HBO funnet sitt første norske prosjekt: en uhyre original, smart, underholdende og tankevekkende satirisk science fiction. Hva om mennesker fra andre tider plutselig siver inn i Norge? Alle praktiske, logistiske, samfunnsmessige, absurde og eksistensielle sider ved et slikt integreringsprosjekt er nøye utforsket og gjennomtenkt i dette usedvanlige appellerende manuset signert Lilyhammer-skaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, med den sentrale filmskaperen, og Prix Europa-vinneren i kategorien drama, Jens Lien på regi, kan man lese på NFI sine nettsider.

Det er ikke oppgitt hvilket år vi kan forvente at serien har premiere.

SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer

Et ukjent fenomen begynner å inntreffe verden over. Kraftige lysglimt viser seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall.

ABONNENT

Lord Of The Rings

Stor oversikt: Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over alle serier som er på vei.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here