Dune: The Sisterhood

Den kommende strømmegiganten til WarnerMedia sparker igang seriesatsingen, et av de første prosjektene er basert på det populære Dune-universet.

Film og serie på vei

Dune: The Sisterhood er navnet på den nye serien og den vil supplere den kommende Dune-filmen som er ventet å ha kinopremiere neste år.

I Dune: The Sisterhood følger vi den mystiske kvinneorganisasjonen Bene Gesserit. Der trenes man på intenst vis for å få evner som for utenforstående sees på som magiske. Bene Gesserit er del av handlingen i den populære Dune-bokserien, hvor det er en orden kun for kvinner.

I Dune-universet følger vi spesielt husene Atreides, Harkonnen, Corrino og Fremen ved siden av Bene Gesserit og Smugglers.

Tidenes mestselgende sci-fi

Bøkene er skrevet av Frank Herbert, første bok kom i 1965 og ble raskt en prisvinnende suksess. I 2012 kom boken Sisterhood of Dune som trolig vil fungere som utgangspunkt for serien. Bokserien er ansett som verdens mestselgende sci-fi bokserie og har blitt adaptert til både film og spillserie. I 1984 kom blant annet filmen Dune, regissert av David Lynch og med Twin Peaks-stjernen Kyle MacLachlan i hovedrollen.

Annonse

I 2000 kom en miniserie på Sci Fi Channel. Hverken filmen eller serien ble av kritikere ansett som optimale adapsjoner. Paramount forsøkte i 2008 å lage en film basert på bøkene, men prosjektet ble etter hvert skrinlagt. Nå startes det hele på nytt med et stort prosjekt som involverer både film og TV-serie.

Det startet i 2016 da det ble kjent at Denis Villeneuve ville påta seg regi for en ny film, satt til å ha premiere i 2020. To filmer er planlagt, med en rollebesetning bestående av Tomothee Calamet, Dave Bautista, Stellan Skrasgård, Rebecca Ferguson, Charlotte Rampling, Javier Bardem, Zendaya, Oscar Isaacs, Josh Brolin, Jason Momoa, Chang Chen og Stephen Henderson.

Nå utvides satsingen med denne serien, hvor Villeneuve også vil regissere første episode, med Jon Spaiths ansvarlig for manus.

Det kommer også en rekke spill som vil supplere serien og filmene. Dune-universet blir et viktig satsingsområde og fremgangen minner om den som er for The Kingkiller Chronicles hos Legendary.

Ny global strømmetjeneste på vei

Det er ventet at WarnerMedia fremover lanserer flere spennende prosjekt som skal skape interesse for den nye strømmetjenesten som kommer i starten av 2020. Noe navn på tjenesten er ikke avslørt enda.

AT&T kjøpte i fjor opp WarnerMedia (tidligere Time Warner), som igjen eier blant annet HBO. AT&T er et av de største og mest tradisjonstunge amerikanske selskapene som nå eier HBO, Turner Broadcasting Networks, TBS, CNN, Warner Bros. Entertainment og Turner Broadcasting International.

Dette er et omfattende eierskap som inkluderer kanaler som TNT, Cartoon Network og superheltbiblioteket til DC (Batman, Supermann osv). Filmbiblioteket blir også omfattende. Sammen med Disney+ er tjenesten ansett å bli de nye store utfordrerne til Netflix.

Strømmetjenesten er forventet å bli lansert globalt, men det er uklart hvordan det vil bli i Norge hvor vi fra før har HBO Nordic.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer