TV-serien His Dark Materials. Foto: BBC

Avslutningen av Game of Thrones betyr at et tomrom oppstår og at etterspørselen for mer fantasy er på sitt høyeste. HBO og BBC håper at His Dark Materials kan slukke tørsten.

Den neste store fantasyserien?

Vi er alt gitt en teaser tidligere i år, men nå har vi fått en litt lengre teaser-trailer og et halvt dusin bilder for å vekke vår interesse ytterligere. Det ser lovende ut.

Med stjerner som Ruth Wilson (The Affair, Luther) og James McAvoy (X-Men: First Class) på rollelisten er vi i hvert fall sikret kompetente skuespillere. Det ser også ut som serien rent visuelt ikke akter å kutte i svingene.

I hovedrollen som Lyra finner vi Dafne Keen, mens Lin-Manuel Miranda inntar rollen som Lee Scoresby. Øvrig rollegalleri består av Anne-Marie Duff, Clarke Peters, Ariyon Bakare, Will Keen, Ian Gelder, Georgina Campbell, Lewin Lloyd, Lucian Msamati, James Cosmo, Daniel Frogson, Tyler Howitt, Ruta Gedmintas og Mat Fraser.

TV-serien His Dark Materials. Foto: BBC
James McAvoy i His Dark Materials. Foto: BBC

Handlingen er satt til et parallelt univers hvor magi og vitenskap eksisterer side om side. Lyra ender opp på et spektakulært eventyr som involverer savnede barn.

Annonse

Basert på populær bokserie

Fantasy-bøkene «The Golden Compass» (1995), «The Subtle Knife» (1997) og «The Amber Spyglass» (2000) er utgangspunktet for serien, som forsøker å få til det Robert De Niro-filmen The Golden Compass aldri klarte på filmfronten. Serien er alt fornyet for sesong 2, som lover bra for fortsettelsen.

Samarbeid mellom BBC og HBO

Produksjonsselskapene ansvarlig for serien er BBC, New Line Cinema, Bad Wolf og Scholastic. Oscar-vinner Tom Hooper regisserer de to første episodene av sesongen, som består av totalt åtte episoder. Han er ingen lettvekter, med Emmy-nominasjon for HBO-serien John Adams og nevnte Oscar for 2010-filmen The King’s Speech.

Dawn Shadforth regisserte tredje episode, mens Otto Bathurst (Robin Hood [2018], Peaky Blinders) regisserte fjerde og femte episode, Euros Lyn den sjette og de to siste ble regissert av Jamie Childs.

HBO vil ifølge Variety distribuere serien internasjonalt, BBC vil vise den i Storbritannia. Premieredato er ikke kjent, men den forventes å ha premiere i løpet av 2019.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer