Se den første teaseren til His Dark Materials

0

BBC og HBO samarbeider om His Dark Materials, serien basert på de populære Philip Pullman-bøkene. Nå har første teaser ankommet.

Nytt forsøk på adapsjon

I 2007 forsøkte Hollywood seg på en filmserie basert på de populære fantasy-bøkene Northern Lights (1995), The Subtle Knife (1997) og The Amber Spyglass (2000). Til tross for et storlag av skuespillere ledet an av Robert De Niro ble det aldri satset videre på filmserien etter at The Golden Compass ikke slo an på kino.

Nå forsøker BBC seg med His Dark Materials, en serie som alt er fornyet for sesong 2. Begge sesongene består av åtte episoder. Kjente skuespillere som James McAvoy (X-Men: First Class) som Lord Asrei, Clarke Peters (The Wire) som Dr. Carne og Ruth Wilson (Luther, The Affair) som Marisa Coulter. Dafne Keen (Logan) har hovedrollen som Lyra Belacqua.

Hamilton-skaper Lin-Manuel Miranda har også en fremtredende rolle som Lee Crosby. Den anvendelige karen har det travelt da han også leder arbeidet med filmer, spill og serie basert på The Kingkiller Chronicles.

Innspillingen ble avsluttet i desember. Hvilken måned serien har premiere er i skrivende stund ikke kjent. HBO er med og finansierer serien og har distribusjonsrettighetene utenfor Storbritannia, vi antar derfor at serien dukker opp på HBO Nordic kort tid etter førstegangsvisning på BBC One.

ABONNENT

Lord Of The Rings

Stor oversikt: Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over alle serier som er på vei.