De beste seriene: Februar 2019

Vi har funnet frem ti serier verdt å nevne i en stadig mer tettpakket seriejungel.

Det var vanskelig nok å falle ned på ti serier i januar, bedre er det ikke blitt denne gangen selv om det er litt færre nye serier å velge mellom. Realiteten er at det er klin umulig å få med seg alt som rører seg av nye serier og sesonger, men vi har gjort vårt beste for å saumfare nærmere 30 nye serie- og sesongpremierer, i tillegg til de mange seriene som fra før sendes ukentlig.

Annonse

De beste seriene i februar 2019

The Umbrella Academy

The Umbrella Academy sesong 1. Foto: Netflix
The Umbrella Academy sesong 1. Foto: Netflix

Først ut på listen er en ny serie for de som tørster etter det overnaturlige. I The Umbrella Academy følger vi en gruppe individer som alle ble født på samme dag og viste seg å ha ulike overnaturlige evner. Det spesielle med det hele var at mødrene deres ikke viste noe tegn på å være gravid på starten av dagen.

Sprøtt? Absolutt. Og det er nok også litt av årsaken til at Netflix sikret seg rettighetene til tegneseriebladene serien er basert på, spesielt nå som samarbeidet med Disney om Marvel-seriene er kommet til veis ende.

Netflix sitt første forsøk på å erstatte Marvel-seriene de har kansellert er en frisk og annerledes serie innen sjangeren. Den når ikke helt opp til det beste sjangeren kan by på grunnet de samme problemene som de kansellerte superheltseriene: Det er for mange episoder, selv om denne har ti kontra tretten.

Men vi er blitt hektet og er spente på fortsettelsen av historien om de uvanlige heltene i The Umbrealla Academy. Slutten var av det overraskende slag og vi håper på mer.

Hele sesongen kan sees på Netflix.

Serieside ->

Heimebane

Helena i Heimebane. Foto: NRK

En fin start på en ny sesong av det som forhåpentligvis blir en årlig begivenhet på statskanalen. Serien engasjerer like mye i år og den går vågalt til verks med et par nye rollefigurer som får en tøff jobb med å erstatte de vi ble kjent med i første sesong. Slik er det i en fotballklubb, nye spillere kommer til.

Heldigvis er fortsatt Helena, Adrian, Espen og Mikael fortsatt med. Serien er blitt betydelig bedre på en rekke områder, men det er også litt å sette fingeren på – spesielt i de første episodene. Men starten er god nok til å gi den en plass på listen – og vi har også sett resten av sesongen og kan love at det blir enda bedre utover mars måned.

Sesongen kan sees på NRK TV.

Serieside ->

Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery sesong 2. Foto: Netflix
Star Trek: Discovery sesong 2. Foto: Netflix

Med Anson Mount som nytt tillegg og en økende hyllest til hva som gjorde Star Trek til den ikoniske serien den har vært gjennom nærmere seks tiår, er dette blitt litt av en juvel å følge fra uke til uke.

Nå irriterer selvfølgelig serien fortsatt endel av de mest hardbanka «trekkies» (betegnelsen brukt på Star Trek-fans), men vi må si vi blir stadig mer engasjert i de ukentlige eventyrene til besetningen om bord på Discovery. Serien begynner å finne seg selv etter en første sesong som var litt «over alt».

Serien sendes ukentlig på Netflix

Serieside ->

The Blacklist

James Spader er i sitt ess denne sesongen. Foto: NBC

Miksen av såpedrama og spionthriller blir sjeldent kjedelig og i februar slo serien til med en av dens beste episoder!

James Spader er like forførerisk som alltid i The Blacklist og denne sesongen har han fått en litt ny rolle å håndtere som innsatt. Nå er ikke fengsels-fokus et nytt et for amerikanske spenningsserier, det er nesten forventet at en series hovedrolle en eller annen gang skal bak lås og slå. Men Spader er dyktigere enn skuespillere flest.

Februar leverte også en av de beste The Blacklist-episodene med «Minister D.», som ga nye svar og avsløringer relatert til Raymond Reddington i en rettssak som også ble av det overraskende gripende slag for The Blacklist å være.

Serien sendes ukentlig på Viaplay.

Serieside ->

True Detective

True Detective sesong 3. Foto: HBO Nordic
True Detective sesong 3. Foto: HBO Nordic

Vi var forsiktige optimister etter en solid start på sesong 3 i januar, men seriens format gjorde den vanskelig å bedømme før vi fikk sett den ferdig i februar.

Heldigvis viste det seg at den holdt nivået til siste slutt. Mahershala Ali og Stephen Dorff er en slagkraftig duo gjennom tre ulike tidslinjer. Det er også nok av overraskende vendinger med en slutt som kan tolkes på en rekke ulike måter. Med det har serien gjenvunnet tilliten den mistet blant mange fans i en uryddig andre sesong.

Hele sesongen kan sees på HBO Nordic.

Serieside ->

Russian Doll

Russian Doll. Foto: Netflix

Den nye Netflix-serien om en kvinne som gjenopplever den samme dagen om og om igjen, hvor hun dør på ulikt vis hver gang, er nok en noe tillært smak. Den sære humoren og dype tematikken som etter hvert kom til overflaten gjorde den til en gripende og tankevekkende opplevelse for vår del.

Det ser også ut til at Netflix er blitt flinkere med å begrense episodeantall og episodelengde til å gi en bedre binge-opplevelse enn de mange seriene som blir for lange og langtekkelige som følger. Om du har noen timer å slå ihjel en helg er denne en fin serie å begi seg ut på.

Hele sesongen kan sees på Netflix.

Serieside ->

Counterpart

Counterpart. Foto: Viaplay

Andre sesong ble dessverre den siste for denne skjulte perlen av en sci-fi thriller. Heldigvis var seriens siste episoder blant de beste og fans behøver ikke være alt for skuffet over at det ikke blir mer.

Dette er en flott serie å briefe med å ha sett på vorspiel og under lunsjen. Vi tror dens ettermæle kan nå opp til samme kult-status materiale som blant annet Fringe.

Serien kan sees på Viaplay.

Serieside ->

Les Miserables

Les Miserables. Foto: NRK

Serien fikk en velfortjent plass på januar-listen og den avsluttet på nesten like høyt nivå i sine to siste episoder, som ble sendt i februar.

Dette var en gripende opplevelse fra start til slutt og serien vil nok stå igjen som en av de beste miniseriene fra 2019. Denne bør du absolutt se om du er glad i kostymedrama.

Hele serien kan sees på NRK TV.

Serieside ->

The Expanse

The Expanse var tilbake med tredje sesong i februar. Foto: Syfy

Det er smått utrolig at Syfy Channel valgte å kansellere denne perlen av en sci-fi serie. Amazon gnir seg i hendene som følger, for de reddet like godt hele serien.

Med det skiftet også seriens hjem fra Netflix til den amerikanske konkurrenten. Tredje sesong er minst like god som de to foregående sesongene og det er ikke uten grunn den kan skilte med 100% på nettstedet Rottentomatoes, hvor anmeldernes dom blir målt.

I likhet med førsteplassen på februar-listen er dette en serie som ble sendt i 2018 i USA. Heldigvis vil ikke norske seere måtte vente like lenge når fjerde sesong kommer iløpet av 2019 – for den sendes samtidig i samtlige land via Amazon.

Sesongen kan sees på Amazon Prime Video.

Serieside ->

The Americans

The Americans. Foto: Netflix

Seriens siste sesong kom lovlig sent til norske seere, nærmere et år etter at amerikanske seere fikk sett hvordan det gikk med vårt russiske spionpar.

Resultatet var en sesong som var både overraskende og engasjerende, selv etter så mange sesonger. Utvilsomt en av de beste seriene på amerikansk fjernsyn i 2018, og også det beste som vi fant frem til i februar 2019.

Som det heter seg så fint. Den som venter på noe god, venter ikke forgjeves.

Hele serien kan sees på Netflix.

Serieside ->

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom