The Expanse er reddet ut av seriegravplassen etter at giganten Amazon har inngått avtale med produksjonsselskapet Alcon Television Group.

Det var Amazon-grunnlegger Jeff Bezoz, en uttalt fan av bøkene serien er basert på, som kunngjorde redningsoperasjonen. Passende nok på International Space Development-konferanse, hvor han også ble utdelt en pris for sitt arbeid. Reaksjonene ble delt i en twitter-status fra The Expanse-skuespiller Cas Anvar.

SyFy valgte å satse videre på serier som The Magicians, Happy! og Krypton, mens de ikke fant plass til ny sesong av The Expanse da neste sesong ble spikret.

Rundt en uke etter kanselleringen begynte ryktene om Amazon-interessen å melde seg. Forhandlingene skal ha tatt tid grunnet kompliserte strømmerettigheter, som følge av at Netflix sitter på de globale rettighetene utenfor Nord-Amerika. Hvorvidt det er Netflix eller Amazon Prime Video som vil vise serien globalt er i skrivende stund uklart, men Serienytt undersøker saken.

En velkommen oppgradering

Mye tyder på at dette kan bli en velkommen oppdatering for den kritikerroste serien. SyFy valgte å kansellere serien da avtalen begrenset kanalens muligheter til å tjene penger på serien utover førstegangsvisning på TV. Kanalen opererer også med langt lavere budsjett enn den jevne Amazon Prime Video-serie, i tillegg til å ilegge litt flere restriksjoner for å fange et bredere og mer ungdommelig publikum.

Amazon investerer store summer for at strømmetjenesten kan få sin egen Game of Thrones-lignende suksess, med blant annet innkjøp av Ringenes Herre-rettigheter og den kommende Jack Ryan-serien.

Hos SyFy vil serien nå ut til et potensielt større publikum for førstegangsvisning enn hos SyFy. Avtalen kan bety økt kreativ frihet og økte resurser for serien, som er fullfinansiert av Alcon Television Group.  Selv om serien forholder seg til tidligere budsjett og rammevilkår vil nok fans uansett si seg fornøyd med at serien er sikret et fortsatt liv.

Annonse

Les også: The Expanse kan bli vår tids store sci-fi eventyr

 

The Expanse er basert på en populær bokserie av Daniel Abraham og Ty Franck. Den har Thomas Jane og Steven Strait i fremtredende roller. Satt 200 år inn i fremtiden tar den for seg kolonisering, klasseskille og storpolitikk. Noe mystisk er på ferde, som leder etterforsker Joe ALoisus Miller (Thomas Jane) og romskipkaptein Jim Holden (Steven Strait) ut to separate og livsfarlige reiser for å komme til bunns i mysteriet bak en forsvunnet kvinne.

 


Mai er måneden hvor blant annet de store amerikanske nettverkene CBS, FOX, NBC og ABC avgjør hvilke serier de skal satse videre på for høstsesongen. Nye serier annonseres og etablerte serier blir enten fornyet eller kansellert for å gi plass til nye serier. 

Serienytt har samlet en stor oversikt over alle serier som avsluttes i 2018. Den oppdateres fortløpende. Du kan lese den her.

Oversikt over amerikanske serier som kommer tilbake for 2018/2019-sesongen finner du her.

Abonnenter kan lese vår oversikt over alle nye amerikanske serier som kommer i 2018 her


 

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!