The Walking Dead er fornyet for sesong 10

Zombie-dramaet kommer tilbake for en tiende sesong, til tross for seersvikt og tapet av en av hovedrollene.

Annonse

Fortsatt mest sett, tross seerflukt

Serien lar seg ikke stoppe av at den har mistet millioner av seere de siste årene. Det er heller ikke overraskende, da den til tross for seerflukt er en av de mest sette seriene på fjernsyn.

For kanalen AMC, som står bak serien, er den fortsatt en soleklar ener med over 5 millioner seere i snitt. Da er ikke seere via strømming og internasjonalt medregnet.

Universet er tidligere utvidet med serien Fear The Walking Dead, i tillegg er filmer om Rick Grimes på vei. Grimes, spilt av Andrew Lincoln, var i flere sesonger seriens protagonist.

– The Walking Dead er blitt skummel igjen

I niende sesong gjennomgikk serien de største endringene siden sparkingen av seriskaper Frank Darabont midtveis andre sesong. Angela Kang overtok roret som sjefprodusent fra Scott Gimple. Sistnevnte, som ledet serien fra fjerde sesong, har fått ansvar for franchisen og jobber også med manus for de kommende filmene.

Mens Gimple var kjent for å ha et fokus på karakterutvikling og episoder som fokuserte på få av de overlevende, har Kang valgt en annen retning. Under henne har serien vendt mer tilbake på historiefokus som involverer alle og med færre avstikkere. Responsen fra kritikere har vært positiv.

– The Walking Dead er blitt skummel igjen. Veldig skummel, skrev Forbes om midt-sesongfinalen. Samme dom har andre fremtredende kritikere også falt ned på.

Niende sesong er tilbake på amerikansk fjernsyn 10. februar.I Norge vises serien først på Fox dagen etter. Eldre sesonger dukker opp på strømmetjenester som Viaplay og HBO Nordic.

Sjekk ut øvrige kategorier

Kommende episoder

Annonse

Relevante nyheter

The Walking Dead-serier: