The CW satser på nye sesonger av Arrow, The Flash og 8 andre serier

Del nyheten

Hele ti serier er fornyet av den amerikanske TV-kanalen The CW. Men den videre skjebnen til The 100 og de nye seriene All American og Roswell, New Mexico er fortsatt uviss.

Nesten samtlige The CW-serier er fornyet

The CW-seriene er populære innslag på norske strømmetjenester. Nå er neste samtlige blitt fornyet. Nyheten kom under vårens pressetreff i TCA.

Legacies ble kjøpt inn av HBO Nordic. Foto: The CW

Arrow, The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow, Black Lightning, Dynasty, Riverdale, Charmed, Supernatural og Legacies vil alle komme tilbake med ny sesong i 2018/2019-sesongen.

Fremtiden til The 100 og nykommer All American er fortsatt uavklart.

Serier som går på Netflix, HBO Nordic og TV 2 Sumo

Seriene er spredt ut på ulike strømmetjenester i Norge, i skrivende stund er det kun Charmed som ikke har funnet et norsk hjem.

Årsaken til at serien er så spredt er at distribusjonsavtaler er inngått i forskjellige år, i tillegg til at The CW-seriene kommer fra ulike produksjonsselskap (i hovedsak CBS Television Studios og Warner Bros. Television) og har ulike selskap som sitter på rettighetene til å selge internasjonalt.

Det er CBS Television Distribution, Warner Bros. Television Distribution og Netflix som tar seg av distribusjonen internasjonalt.

Riverdale sesong 2, del 2
Populære Riverdale er en viktig serie for Netflix. Foto: The CW

Netflix viser blant annet ferske episoder av Dynasty, Riverdale, Legends of Tomorrow og Black Lightning, samt at The Flash, The 100, Supernatural og Arrow sendes endel måneder – ofte over et år – etter amerikansk førstegangsvisning.

TV 2 Sumo viser Arrow, en avtale som går flere år tilbake. Serien var den første av superheltseriene som vokste seg til det som har fått navnet «Arrowverse», men TV 2 har sluttet å kjøpe inn serier fra den kanten.

HBO Nordic har de siste par årene begynt å vise The CW-serier som Supegirl, Legacies, Roswell, New Mexico og All American.

Netflix-avtale reddet trolig Dynasty

Av seriene er The Flash den som gjør det best på fjernsynet, med nærmere 2 millioner seere ved førstegangsvisning i USA. Tall fra analysebyrå indikerer også at serien er blant de mest populære i verden.

I Norge er det Netflix som viser serien, men strømmetjenesten ligger flere måneder bak amerikansk førstegangsvisning. Discovery-nettverket valgte å ikke videreføre avtalen som sikret de den serien, samt en serie som The 100.

Dynasty. Foto: The CW

En serie som Dynasty er trolig reddet av at Netflix distribuerer serien internasjonalt og tar en solid andel av produksjonsutgiftene. Det gjør serien billigere å kjøpe inn for The CW. Seriens seertall (knapt 500 000) på kanalen er såpass svake at det isolert sett trolig ville betydd at serien ville blitt avsluttet.

Det er ventet å komme en avgjørelse verdrørende All American, Roswell, New Mexico og The 100 når flere episoder er sendt.

Annonse
X
X
X