Nightflyers. Foto: Netflix

Sci-fi dramaet Nigthflyers er kansellert etter at det sviktet på alle plan.

Den nye serien, som i Norge er vist på Netflix, er kansellert etter kun en sesong. Det var i desember 2018 at serien hadde premiere på amerikanske Syfy i USA. Netflix sikret seg internasjonale distribusjonsrettigheter og gjorde sesongen tilgjengelig for norske seere 1. februar.

Nightflyers følger vi åtte kontroversielle forskere og en person med telepatiske evner som om bord på The Nighflyer – et skip med et lite mannskap og en tilbaketrukket kaptein – begir seg ut på en ekspedisjon til kanten av vårt solsystem i håp om å få kontakt med utenomjordisk liv.

Serien ble aldri en seersuksess på Syfy. Den fikk også lunken mottagelse hos kritikerne og seerne. 34% på Rottentomatoes og karakteren 6.0/10 på IMDb vitner om en serie som sviktet på alle plan.

IMDb er et nettsted hvor hvem som helst kan bedømme TV-serier, mens Rottentomatoes er et nettsted som summerer opp amerikanske TV-kritikeres dom.

Sci-fi serien er basert på en bok av George R.R. Martin, mannen som skrev bøkene suksesserien Game of Thrones er bygget på. Håpet om en ny Martin-suksess slo dermed ikke til for Syfy.

Syfy kansellerte i 2018 også sitt andre sci-fi eventyr The Expanse. Den serien endte i stedet opp hos Amazon Prime Video. Det er en teoretisk mulighet for at noen andre, eksempelvis Netflix, tar over Nightflyers. Men det er ikke ansett som særlig sannsynlig, med mindre visningstall hos Netflix indikerer at serien er en større suksess der enn den var hos Syfy.

LES OGSÅ

Oversikt: Seriene som avsluttes i 2019

Game of Thrones, Suits, Orange is the New Black, Homeland og Veep er bare noen av seriegigantene som takker for seg i 2019. Her er oversikten.
AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay.
Klikk her for å se!