Norsk horror står snart på Netflix-menyen. Strømmegiganten har bestilt serien Blodtur, som blir produsert av Monster.

Norsk serie nummer to fra Netflix

Hverken Netflix eller HBO Nordic har fått rykte på seg for å være ivrige etter å produsere lokalt innhold etter strømmetjenestes inntog i 2012, selv om det startet bra med Netflix-bidrag på NRK-serien Lilyhammer. Pengene har strømmet inn fra hundretusener av norske kunder og endt opp i produksjonsmiljøer i utlandet. Dette tok slutt i 2018 med kunngjøringen av HBO Nordic-serien Beforeigners og Netflix-serien Ragnarok.

Satsingen på økt Europeisk innhold har tidligere blitt varslet fra Netflix. I tillegg legger ny EU-lovgivning press på strømmetjenestene med krav om at over 30% av innhold skal være produsert av europeiske selskap.

Netflix følger nå opp lovnader med den norske serien Blodtur. I en pressemelding fra Netflix beskrives serien som «en reise inn i det ukjente fullt av krumspring, mysterier, absurditeter og morbid humor».

Antalogiserie på seks episoder

Forøvrig en beskrivelse som minner om NRKs nye serie Magnus, og Monster samarbeider også med den seriens med-skaper Geir Henning Hopland. Men den nye serien har noen vesentlige forskjeller.

Blodtur er blant annet en antalogiserie med seks ulike historier fortalt over like mange episoder. Serien er utviklet av Kjetil Indregard og Atle Knudsen. Indregård har tidligere regissert og bidratt med manus til Maniac, en serie Netflix forøvrig laget nyversjon av.

Produksjonen starter i løpet av 2019. Fra Monster Scripted jobber
Bård Fjulsrud, Håkon Briseid, og Ida Håndlykken Kvernstrøm med serien i samarbeid med nevnte Indregard, Knudsen og Hopland.

LES OGSÅ

Filmene vi ser frem til i 2019

Filmåret 2019 byr på en rekke filmer vi i Serienytt gleder oss til. For å gi dere lesere en liten oversikt har vi samlet hele 17 av de i denne listen.
The Umbrella Academy sesong 1. Foto: Netflix

2019: De nye Netflix-originalene

Hvilke nye serier kommer på Netlfix i 2019? Få oversikt over hvilke nye Netflix-originaler som kommer i 2019.

Oversikt: De nye seriene Disney+ skal friste med i 2019 og 2020.

Serie om Loke er alt bekreftet. I tillegg skal Star Wars, High School Musical og andre kjente merkeverarer friste seerne når Disney+ etter planen kommer sent 2019 eller tidlig 2020.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here