Bird Box. Foto: Netflix
Bird Box. Foto: Netflix
Annonse

Et sjeldent tilfelle av innsyn i seervaner ble gitt av strømmetjenesten i forbindelse med rapport om fjerde kvartal.

Sandra Bullock-thriller til topps

Over 40 millioner husstander har sett de nye seriene Sex Education og You ifølge Netflix. En husstand er medregnet om minst 70% av første episode er sett.

Bodyguard. Foto: BBC
Bodyguard er sett av over 10 millioner husstander ifølge Netflix. Foto: BBC

I tillegg har 20 millioner sett den spanske serien Elite, mens Bodyguard, Baby og The Protector er sett av over 10 millioner.

De mest imponerende tallene står filmen Bird Box for. Totalt 80 millioner skal så langt ha sett filmen.

Sandra Bullock-filmen har blitt et fenomen, hvor Netflix-konkurrenten Youtube blant annet har måtte sette ned foten overfor brukere som legger ut videoer hvor det utfordres til å gjøre ting med bind for øynene slik som i filmen.

Annonse

You: En fiasko på fjernsyn, kjempesuksess på strømming

For serien You, som opprinnelig var en samproduksjon mellom Lifetime og Netflix, er det verdt å merke seg at serien ikke var en suksess på TV-kanalen. De valgte å ikke fortsette med serien, noe som har medført at Netflix alene vil stå for seriens andre sesong.

You er blitt en stor snakkis. Foto: Netflix

I amerikansk sammenheng er alt over 10 millioner seere å regne som en stor suksess.

Netflix nekter vanligvis innsyn

Netflix har siden starten vært rigide på å ikke gi innsyn i visningstall. Strømmetjenesten har mulighet til å logge omfattende visningshistorikk som i sum kan fortelle detaljert om seriers popularitet og brukernes seervaner.

Sex Education. Foto: Netflix
Sex Education ble sett av millioner i løpet av kun få dager. Foto: Netflix

At Netflix letter på sløret skjer i forbindelse med et brev fra Netflix-grunnlegger og sjef Reed Hastings til aksjonærene da resultatene for fjerde kvartal ble presentert.

Ulike løsninger for å måle seervaner for strømmetjenester har blitt rullet ut de siste par årene, men det har vist seg krevende. Paradoksalt nok er slike visningstall enklere å loggføre enn visninger lineært, men strømmetjenestene – med Netflix i spissen – har normalt nektet å dele tallene med offentligheten.

Fokus på Netflix-originaler

Et slik selskap er Parrot Analytics. Det kan nevnes som er paradoks at selskapet har målt visningstallene til Daredevils tredje sesong til 30 millioner i første uken. Serien, som er kansellert, ble ikke nevnt av Netflix selv om den da var en av seriene som presterte best i fjerde kvartal – om Parrot-tallene stemmer.

Marvel's Daredevil sesong 3. Foto: Netflix
Marvel’s Daredevil sesong 3 skal ha blitt sett av flere titalls millioner. Til tross for det ønsket ikke Netflix å fortsette med serien, som var del av et samarbeid mellom Disney-eide Marvel og Netflix.. Foto: Netflix

Primært er det serier Netflix eier rettighetene til som blir nevnt, som anses som et bevisst valg av strømmetjenesten. Stadig flere strømmetjenester er på vei. Konsekvensen er at flere av Netflix sine innholdsleverandører ikke fornyer avtalen med strømmetjenesten for å beholde innholdet til egne strømmetjenester. I tillegg blir kampen om innkjøpt innhold tøffere. I fremtiden blir det viktigere for Netflix å fremheve eget innhold.

Det er verdt å bemerke at tallene, grunnet Netflix sitt hemmelighold, ikke er bekreftet av en tredjepart. Det er liten grunn til å tvile på at de er reelle, fordi noe annet kan vært et grovt lovbrudd for et aksjeselskap som Netflix.

LES MER

Strømmekampen: Superhelter i kryssilden. Marvel lover mer Daredevil, men kan Disney få orden i...

Kanselleringen av Daredevil er historien om at seriers skjebne styres av langt mer enn kvalitet og seertall. 

Strømmekampen: Dette er konkurrentene til Netflix

De neste årene må Netflix bryne seg på alt fra Mikke Mus, Ringenes Herre og asiatiske nykommere. Vil strømmetjenesten fortsatt forbli størst?
Annonse