Marvel’s Daredevil er kansellert av Netflix

Del nyheten

Netflix har kansellert Marvel’s Daredevil. Bruddet med Disney betyr dermed slutten for en av seriens mest populære serier. I hvert fall på Netflix. 

Gir seg på topp

I en uttalelse fra Netflix slår tjenesten fast at de ønsker å gi seg på topp og at det derfor ikke blir noen ny sesong av Marvel’s Daredevil. Serien var tilbake med tredje sesong i høst, en sesong som ble hyllet av kritikerne.

Vincent D’Onofrio ble hyllet for sin rolletolkning av skurken ‘Kingpin’. Foto: Netflix

I tillegg er dette normalt en av seriens mest populære serier i følge ulike analysebyrå. Netflix holder visningstall hemmelig, som gjør det vanskelig å fastslå akkurat hvor populær serien er.

Kun to Marvel-serier igjen

Dette betyr at tre Marvel-serier så langt er kansellert. Fra før ble Marvel’s Iron Fist og Marvel’s Luke Cage kansellert.

Ny sesong av Marvel’s The Punisher og Marvel’s Jessica Jones er på vei, men det vil være overraskende om det kommer mer av de seriene på Netflix etter at de sesongene er sendt.

Seriene var et resultat av et samarbeid mellom Disney-eide Marvel og Netflix. Men etter at Disney har valgt å ikke fornye distribusjonsavtaler med Netflix for å heller satse på sin egne strømmetjeneste Disney+ har forholdet tatt en ny vending.

Netflix har gått til innkjøp av Millarworld og satser på filmer og serier basert på de mange populære heltene og skurkene derfra (i tillegg til andre historier).

Disney+ har superheltserier på vei, med en Tom Hiddleston-ledet Loke bekreftet og muligheter for en serie om Scarlet Witch.

Blir det mer Daredevil?

I uttalelsen fra Netflix slås det fast at de tre sesongene av Daredevil vil være tilgjengelig på Netflix i mange år. Og at rollefiguren vil dukke opp i fremtidige Marvel-prosjekter.

Hvorvidt dette blir i nye sesonger på Disney+ er ikke kjent. Disney-strømmetjenestens representanter har tidligere uttalt at tjenesten vil være forbeholdt familievennlig innhold. Daredevil og dens søsterserier på Netflix har normalt 18 års aldersgrense.

Marvel's Daredevil sesong 3. Foto: Netflix
Marvel’s Daredevil sesong 3. Foto: Netflix

Som betyr et dilemma for Disney, som de også har for den populære filmserien Deadpool som også har 18 års aldersgrense. En foreslått løsning er å gi rollefigurene et liv på den delvis Disney-eide strømmetjenesten Hulu.

Eventuelt å gi rollefigurene en mer familievennlig versjon. Det blir avgjørelser som ene og alene blir opp til Disney.

Annonse
X
X