Filmåret 2019 byr på en rekke filmer vi i Serienytt gleder oss til. For å gi dere lesere en liten oversikt har vi samlet hele 17 av de i denne listen.

Tarantino-film, Deadwood og en rekke Netflix-satsinger

Det er ikke bare serier vi brenner for her i Serienytt. Fremover håper vi å kunne vie litt tid til film også. 2019 er et år fullt av filmer å se frem til – som nye filmer fra regissører som Bong Joon-ho, Barry Jenkins og Quentin Tarantino – og ikke minst en avsluttende film for en av de beste TV-seriene til HBO.

Netflix fortsetter å markere seg som en aktør verdt å følge med på.
Det er verdt å merke at spennende filmprosjekt som The Dead Don’t Die, Can You Forgive Me?, Antlers, Pale Blue Dot, Her Smell The Lighthouse, The Last Thing He Wanted, Transit og Ad Astra også kunne vært nevnt i mer detalj, men siden det er usikkert om de kommer i 2019 får det holde med «name-drop» i dette avsnittet.

Et par filmer som ikke helt nådde opp får hederlig omtale:  The Favourite (18/1 på kino), Shazam! (05/04 på kino), Rive-Rolf Kræsjer Internetttet (1/2 på kino), Spider-Man: Far From Home (5/7 på kino), Captain Marvel (6/3 på kino), Løvenes Konge (7/7 på kino), Velvet Buzzsaw (1/2 på Netflix) og Destroyer (25/1 på kino) kan fort bli nye favoritter.  

Ikke alle nedenfor er 100% bekreftet til kino eller strømming i 2019, men de er forventet å ankomme markedet i løpet av året.


Knives Out

En krimperle fra Rian Johnson? Den stjernespekkede filmen er en av de vi ser mest frem til i år.

Regi og manus er ved Rian Johnson (Star Wars: The Last Jedi, Looper). Etter suksessen med neo-noir filmen Brink og hans fantastiske regi av Breaking Bad-episoden “Ozymandias” har han for lengst vist hva han er god for.

Annonse

Filmen kan skilte med skuespillere som Daniel Craig, Chris Evans, Lakeith Stanfield (Atlanta), Michael Shannon, Ana de Armas (Blade Runner 2049), Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Christopher Plummer og Don Johnson.

Evans og Stanfield spiller etterforskere i dette moderne krimdramaet. Dette må bli bra!

Knives Out forventes å ha kinopremiere i slutten av 2019.


Once Upon A Time In Hollywood

Satt til Los Angeles i 1969 følger vi en falmende TV-stjerne Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) og hans venn og stunt-dobbel Cliff Booth (Brad Pitt), i forkant av drapene begått av Manson-familien. De jakter begge på suksess.

Det er alltid spennende når Quentin Tarantino kommer med ny film, selv om den er uten både Samuel L. Jackson, Walton Goggins og Christoph Waltz.

Nå overlates det til spennende TV-favoritter som Timothy Olyphant, Damian Lewis og Scoot McNairy som er gitt større og mindre roller. I likhet med den kommende andre sesongen av Mindhunter er Damon Herriman (Justified) hyret inn for å spille Charles Manson.

Det blir spennende å se Tarantino kombinere skuespillere han tidligere har regissert sammen med – for han – nykommere som Margot Robbie, Margaret Qualley (The Leftovers) og Maurice Compte (Narcos).

Once Upon A Time In Hollywood har kinopremiere 23. august.


JoJo Rabbitt

Jojo Betzler (Roman Griffin Davis) er en ung tysk gutt i Nazi-Tyskland, som har Adolf Hitler (Taika Waititi) som fantasivenn. Han oppdager at hans familie skjuler den den jødiske jenta Elsa (Thomasin McKenzie, Leave No Trace).

Etter å ha stått bak gode filmer som What We Do in The Shadows, Hunt for the Wilderpeople og ikke minst Thor: Ragnarok, har Newzealandske Waititi blitt en storfavoritt. Med Oscar-vinner Sam Rockwell, Scarlett Johansson, Alfie Allen (Game of Thrones), Stephen Merchant og Rebel Wilson i biroller håper og tror vi han gjentar suksessen nok en gang.

JoJo Rabbitt forventes å få kinopremiere i 2019.


Shoplifters

Satt til Korea følger filmen en familie utenom det vanlige. Hemmeligheter er det ikke mangel på og familien går frem på uvanlig vis for å få endene til å møtes.

Den kritikerroste filmen endte opp på mange topplister fra flere forskjellige land i 2018, og er klar for Norge nå i 2019. Filmen har mye hype rundt seg, etter å ha blitt landets kandidat til Oscar-nominasjon.

Shoplifters har kinopremiere 18. Januar.


If Beale Street Could Talk

Satt til Harlem i New York City på 70-tallet følger vi Tish (KiKi Layne) og Fonny (Stephan James, Homecoming) som har vært venner siden barndommen- Nå er de forlovet.

Drømmene om en fremtid sammen virker rosenrød helt til Fonny blir arrestert og satt i fengsel for noe han ikke har gjort. En gravid Tish og hennes familie må bevise hans uskyld.

Barry Jenkins sin første film etter Moonlight er noe å se frem til for de som er glad i romanse og en historie som gjør et ekstra dydpykk.

Filmmusikken til Nicholas Britell bør passe utmerket med regien til Jenkins. Med mange flotte skuespillere som vi har likt godt i roller tidligere; Regina King (The Leftovers), Coleman Domingo (Fear The Walking Dead), Brian Tyree Henry (Atlanta) og Diego Luna (i en liten rolle) er vi spente på se hva Jenkins har fått til med det vi tror og håper blir hans beste film til nå.

If Beale Street Could Talk har kinopremiere 8. Februar.


Deadwood

Det er gått 12 år siden sist vi møtte på innbyggerne i Deadwood. Året er blitt 1889 og nå gjenforenes de for å feire at byen blir del av South Dakota.

Filmen som er regissert av Deadwood-regissør Daniel Minahan (som Serienytt intervjuet i 2014) og skrevet av serieskaper David Milch har vært på vei siden HBO tilbake i 2006 lovet at vi skulle få to Deadwood-filmer etter serien ble kansellert. Forhåpentligvis fungerer filmen som en god avslutning for serien, som hadde fortjent flere sesonger enn hva vi fikk. Det virker likevel som en vanskelig nøtt å knekke å lykkes med å gi en så rik TV-serie som dette en rettferdig slutt.

Deadwood-filmen blir tilgjengelig på HBO Nordic i 2019, med forventet premiere våren 2019.


Avengers: Endgame

Satt etter hendelsene i Avengers: Infinity War følger vi Steve Rogers (Chris Evans), Tony Stark (Robert Downey Jr.) og de andre superheltene etter at Thanos (Josh Brolin) forandret universet.

Etter fjorårets Avengers: Infinity War er vi først og fremst spente på å se hvordan historien fortsetter, og hvordan Marvel sitt filmatiske univers vil se ut når denne filmen er over.

At filmen gir oss en tilsynelatende svært endret utgave av Hawkeye (Jeremy Renner) og mer Ant-Man (Paul Rudd), etter at rollefigurene uteble i fjorårets Avengers-film, er vi også spente på å se. Vi ønsker dem velkommen tilbake sammen med nye fjes som Hiroyuki Sanada (Westworld) og Kathrine Langford (13 Reasons Why).

Og ja, vi ser fram til Captain Marvel og Spider-Man: Far From Home, men for å være ærlig ser vi enda mer frem til å se de to rollefigurene komme tilbake i Endgame enn i sine egne filmer.

Avengers: Endgame har kinopremiere 24. April.


Us

Paret Gabe (Duke Winston, Black Panther) og Adelaide Wilson (Oscar-vinner Lupita Nyong’o) tar barna med til familiens sommerhus, i håp om å få tilbringe litt tid med vennene sine. Men ting tilspisser seg og kaos oppstår, når en gruppe “fremmede” heller dukker opp utenfor sommerhuset.

Det er ingen tvil om at regissør og manusforfatter Jordan Peele skapte noen bølger med 2017-filmen Get Out, som han vant en Oscar for. Traileren til Us pirrer interessen for hva Peele denne gangen har kokt sammen til oss – spesielt da Us virker enda mer actionfokusert enn Get Out. Tilsynelatende har filmen en tematikk om hvordan vår verste fiende er oss selv, noe som passer inn med måten Peele også tidligere laget en form for sosial grøsser thriller.  

Us har kinopremiere 22. Mars.


Parasite

Vi blir kjent med to veldig like familier, selv om de tilsynelatende befinner seg i to forskjellige verdener.  

Etter å ha stått bak OKJA, en av Netflix sine beste filmer, er koreanske Bong Joon-ho, som også er kjent for filmen Snowpiercer, tilbake med en koreansk film (hans første siden Mother).

Det er vanskelig å si hva man kan forvente av denne foreløpig, men Joon-ho har uttalt at det ikke handler om romvesen. At regissøren også sier filmen er i grøsser- og science fiction-sjangerne gjør oss spente, når han er en av vår tids mest spennende regissører innen sci-fi sjangeren.

Parasite skal etter planen har premiere i 2019.


The Irishman

Frank Sheeran (Robert De Niro), en fagforeningsmann med tilknytninger til mafiaen, husker tilbake til da han var involvert i drapet på Jimmy Hoffa (Al Pacino), en leder i den amerikanske fagforeningen.

Filmen sies å være den dyreste Netflix-filmen så langt og er den første krimfilmen til Martin Scorsese siden The Departed, så her er forventningene høye og definitivt til stede. Steven Zaillian (The Night Of, Schindlers List) står for manus, noe som ikke senker forventningene.

Med skuespillere som Harvey Keitel, Joe Pesci, Bobby Cannavale, Ray Romano, Jack Huston og Anna Paquin på rollelisten blir det spennende å se om Scorsese sin retur til krim holder mål.

The Irishman blir tilgjengelig på Netflix i 2019.


High Flying Bird

Sportsagenten Dean (André Holland, Moonlight, The Knick, Castle Rock) lokker en fersk basketballspiller og klient med på en spennende og kontroversiell forretningsmulighet under en lockout.

Steven Soderbergh har litt av et år i 2019 som også inkluderer Panama Papers-filmen The Laundromat med Meryl Streep og Gary Oldman, men High Flying Bird har fanget vår interesse for øyeblikket.

Med manusforfatter Tarell Alvin McCraney (Moonlight) til å føre pennen og solide Holland i hovedrollen blir det spennende å se om Soderbergh og Co kan få til en god film satt til sportsverdenen. Det er sjelden vare siden Moneyball tilbake i 2011.


High Flying Bird blir tilgjengelig 8. Februar på Netflix.


Vice

Christian Bale spiller Dick Cheney i en film som forteller hvordan Cheney ble en av verdens mest innflytelsesrike menn som visepresident under George W. Bush (Sam Rockwell). Endringer han innførte setter sitt spor den dag i dag.

Adam McKay har vist seg å være en brukbar regissør for drama-materiale, med både filmen The Big Short og pilotepisoden av TV-serien Succession. Hun er mest kjent for komedier som Anchorman, Step Brothers og bidrag på manuset til Ant-Man filmene. Det blir interessant å se om filmen vil bli satirisk, og hvor mye rent politisk drama, basert på virkeligheten, det blir.

Cheney en interessant nok person til å ha en type biofilm om, spesielt når filmen også har solide skuespiller i birollene, som Amy Adams, Steve Carrell og Jesse Plemons.

Vice har kinopremiere 1. februar


Burning

Jongsu (Yoo Ah-in) møter helt tilfeldig Haemi (Jeon Jong-seo) og blir raskt betatt av henne, men ting går ikke like bra som Jongsu forventet når Haemi får seg en ny venn – den rike og karismatiske Ben (Steve Yeun, The Walking Dead). Et ustabilt trekantdrama oppstår, som utfordrer grensene mellom forelskelse, begjær og farlig besettelse.

Den koreanske filmen fikk solide anmelder i mange land i fjor når den hadde premiere, mye grunnet gode skuespillerprestasjoner og variasjonene i filmens handling. Filmen er beskrevet både som et mysterium med politisk og sosiale kommentarer, mens handlingen også er om fremmedgjøring, ødeleggelse og skapelse av ting. Hva enn det faktisk er, så er vi spente på resultatet.

Burning har kinopremiere 22. februar.


John Wick 3: Parabellum

John Wick (Keanu Reeves) er fremdeles på rømmen etter å ha drept et medlem av organisasjonen “The High Table” på The Continental, med mål å komme seg ut av New York City før leiemordere får tak i han.

Stuntmennene og The Raid-skuespillerne Yayan Ruhian og Cecep Arif Rahman spiller noen av de mange leiemorderne som John Wick får etter seg i John Wick 3: Parabellum, så filmen burde levere på action minst like bra som de to forrige filmene.

Oppfølgeren som både ser returen av Ian McShane, Lance Reddick, Laurence Fishburne og Common, får også andre nykommere med på laget som vi ser fram til. Spesielt Jason Mantzoukas (The League), Asia Kate Dillon (Billions), Hiroyuki Sanada (Westworld) og Halle Berry.

John Wick 3: Parabellum har etter planen kinopremiere i mai.Joker

Etter å ha feilet som stand-up komiker og blitt tilsidesatt av samfunnet velger Arthur (Joaquin Phoenix) å starte et nytt liv, dynket i kriminalitet og kaos i Gotham City.

Med tanke på hvordan kvaliteten på superhelt-universet til DC Comics har vært i det siste, den store usikkerheten om Ben Affleck fortsetter som Batman, samt at Henry Cavill tilsynelatende er ferdig som Superman – så er en enkeltstående film, denne gang i sitt eget univers kanskje den beste veien å gå.

Vi får kanskje litt vond smak i munnen at filmen skal grave inn i bakgrunnen til Joker såpass mye, da mye av mystikken rundt rollefiguren er identiteten hans, men det slår kanskje det å sette ham opp mot Batman igjen, som vi har sett hundrevis av ganger på film og TV. Kanskje kan dette bli et interessant resultat, spesielt med en rollebesetning bestående av navn som Robert De Niro, Marc Maron (GLOW), Zazie Beetz (Deadpool 2), Bill Camp (The Night Of) og Shea Whigham (Boardwalk Empire).

Joker har kinopremiere i 2019.


Triple Frontier

Fem spesialsoldater (Ben Affleck, Charlie Hunnam, Oscar Issac, Pedro Pascal og Garret Hedlund gjenforenes for å planlegge et kupp, hvor målet er å rane en narkokonge i Sør-Amerika. Alt går imidlertid ikke etter planen, og deres ferdigheter, lojalitet og moral blir testet i møte med konsekvenser de ikke kunne forutsett.

Plottet høres kanskje ut som noe man har sett nok av, men med manus skrevet av Mark Boal (Zero Dark Thirty, The Hurt Locker) og regi ved J. C. Chandor (A Most Violent Year) har filmen unektelig et stort potensial. I utgangspunktet var det Kathryn Bigelow som skulle stå for regi etter The Hurt Locker. Chandor er forhåpentligvis en god erstatning, da hans forrige film A Most Violent Year var et godt krimdrama. Med Affleck og Hunnam i hovedrollene mangler ikke filmen spennende trekkplastre.

Triple Frontier slippes 13. Mars på Netflix.


Star Wars: Episode IX

ny Star Wars trilogi

Satt et år etter Star Wars: The Last Jedi fortsetter historien om Rey, Finn og de andre i det siste kapittelet i Skywalker-sagaen.

Med den både kontroversielle og kritikerroste The Last Jedi skulle vi likt å se det bli tatt litt større sjanser i denne siste Skywalker-filmen, enn å satse på J.J. Abrams på regien, men vi er i det minste spente på hvordan Disney og Abrams vil avslutte sagaen.

Det blir også veldig interessant å se Lando Calrissian (Billy Dee Williams) returnere i filmen, og hva rollene til kjente TV-fjes som Richard E. Grant (Game of Thrones), Keri Russell (The Americans) og Matt Smith (The Crown) blir.

Star Wars: Episode IX har kinopremiere 20. Desember.

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer