De nye seriene vi ser frem til våren 2019

Del nyheten

Zombiedrama i oldtidens Korea, Tong-krigene i San Francisco, rebelske kjærestepar og vampyrer i New York City. Det er litt av hva vårens serienykommere kan by på.

2019 er her, juleferien er godt overstått og vi har funnet mange nye serier vi gleder oss til de neste månedene. Våren har nemlig mer å by på enn etablerte favoritter som Game of Thrones.

Vi har alt fått en god start med den tyske dramaserien Das Boot og den norske krim-komiserien Magnus (les vår anmeldelse) og er optimistiske med tanke på hva annet vi har i vente, for her er det mye som ser spennende ut.

Magnus sesong 1. Foto: NRK
Magnus har alt rukket å imponere oss. Det er flere serier vi er spente på de neste månedene. Foto: NRK

Mange andre nye serier kan ha premiere også denne våren, som Frederator Studios (Adventure Time og Castlevania) sin nye animerte serie basert på videospillet Costume Quest på Amazon Prime Video, komiserien Living With Yourself med Paul Rudd på Netflix, Euphoria med Zendaya på HBO Nordic, og Nicolas Winding Refn-serien Too Young To Die Old med Miles Teller i hovedrollen på Amazon Prime Video.

Dette er bare noen av de seriene vi ikke nevner i mer utstrakt detalj nedenfor fordi det ikke er endelig avklart om de kommer i vår.


Catch-22

Historien til Catch-22 er satt til Italia under andre verdenskrig og forteller historien om kaptein John Yossarian (Christopher Abbott, The Sinner), en bombesikter i det amerikanske flyvåpenet som prøver å gjøre ferdig sin tjenesteplikt for å kunne dra hjem.

Miniserien på seks episoder er basert på den kjente boken fra Joseph Heller, som er tolket først og fremst som en antikrigsroman, men den er også en kritikk av byråkrati. Miniserien er også TV-comebacket til George Clooney, som både regisserer og spiller i serien. Luke Davies (Lion) og David Michod (Animal Kingdom) står for manus.

Andre fremtredende skuespillere er blant annet Hugh Laurie (House), Kyle Chandler (Bloodline, Friday Night Lights) og Lewis Pullman (Bad Times At El Royale) i sentrale roller. Dette er en lovende serie som imponerer på det visuelle plan, er basert på en klassisk bok og med dyktige fagfolk både foran og bak kamera. Dette må da bli bra?


What We Do in The Shadows

Satt til New York City følger vi tre vampyrer som har vært romkamerater i flere århundre, i form av paret Laszlo (Matt Berry, The IT Crowd) og Nadja (Natasia Demetriou, Sick Note), samt vennegjengens leder Nandor (Kayvan Novak, Four Lions).

I likhet med den originale filmen fra 2014 står Jemaine Clement og Taika Waititi bak TV-serien, som har Paul Simms (Flight of the Conchords, Atlanta) som sjefprodusent.

Mens rollefigurer som Vladislav og Viago fra den originale filmen ikke etter planen skal returnere i What We Do In The Shadows, så har serien serien mye potensial når den bringer inn navn som Berry og Novak i de sentrale rollene. Dette gjør oss ekstra spente!

Det skader heller ikke med gjesteskuespillere som Doug Jones (Star Trek: Discovery), Mark Prosch (Better Call Saul), Beanie Feldstein (Lady Bird) og Jake McDorman (Limitless).

Serien kommer på HBO Nordic denne våren.


Good Omens

Demonen Crowley (David Tennant) og engelen Aziraphale (Michael Sheen) er blitt vant til livet blant vanlig dødelige. De forsøker å forhindre ankomsten av antikrist og den medfølgende avgjørende kampen mellom Himmelen og Helvete.

Dette er nok en Neil Gaiman-serie som kommer til TV-skjermen etter American Gods. Good Omens anvender velkjent britisk humor med Douglas Mackinnon (Doctor Who, Jekyll) i spissen.

Vi fikk en eksklusiv sniktitt på serien i fjor høst da vi var i London og det vi så var meget lovende.

Vi møtte den imponerende rollebesetningen til Good Omens i London høsten 2018. Michael Sheen, serieskaper Neil Gaiman, produsent Douglas Mackinnon, skuespillere David Tennant og Jon Hamm var blant annet til stede. Foto: Vidar Daatland/Serienytt.no

Serien har en solid rollebesetning i både mindre og større roller som Mad Men-stjerna Jon Hamm, Mirelle Enos (The Killing), Nick Offerman (Parks And Recreation), Michael McKean (Better Call Saul), Derek Jacobi, Mark Gattis (Sherlock), Anna Maxwell Martin (Motherland) og Jack Whitehall (Bad Education).


Warrior

Warrior. Foto: Cinemax

Satt til perioden Tong-krigene pågikk mellom kriminelle kinesiske grupper på slutten av 1800-tallet i San Francisco, følger serien en ung talentfull mann med navn Ah Sahm (Andrew Koji, The Innocents). Han flytter fra Kina for å jobbe for en av de mektigste tong-klanene i Chinatown.

Endelig bringes Bruce Lee-prosjektet til livs med regissør Justin Lin (True Detective, Fast & Furious-filmene) og Banshee-skaper Jonathan Trooper i spissen. Trooper kan alt skryte på seg en av de siste års beste actionserier, vi er spent på se hva han vil bringe med denne serien.

Det skader heller ikke at serien har en rekke skuespillere med som passer rett inn i en actionserie som dette, som spesielt Banshee-favoritten Hoon Lee, og Joe Taslim (The Raid, The Nigth Comes For Us). Vi trenger en god ny actionserie i 2019, og dette kan være nettopp det.


The Umbrella Academy

Marvel-seriene på Netflix kanselleres en etter en og det ser ikke lyst ut for de gjenværende seriene. Da er det greit at Netflix i det minste en ny gjeng superhelter å vise fram med The Umbrella Academy, basert på tegneserien med samme navn fra Gerard Way.

Ut fra hva vi har sett av serien så langt så minner den om en balansert miks mellom Tim Burton og Wes Anderson. Vi er spente på om serien klarer å holde balansen mellom det originale og det mer tradisjonelle superhelt-plottet. Vi er også veldig nysgjerrige på å se Mary J. Blige og Cameron Britton (Mindhunter) spille de to tidsreisende leiemorderne Cha-Cha og Hazel.


Fosse/Verdon

Serien handler om det romantiske og kreative partnerskapet mellom den innflytelsesrike danseinstruktøren og regissøren Bob Fosse (Oscar-vinner Sam Rockwell), og Gwen Verdon (Oscar-nominerte Michelle Williams), en av de beste danserne noensinne i Broadway sin historie.

Fosse Verdon. Foto: FX

Lin-Manuel Miranda produserer serien for amerikanske FX med Hamilton-regissør Thomas Kail. Dear Evan Hansen-forfatter Steven Levenson er sjeprodusent i miniserien. Joe Fields (The Americans) bidrar også på manuset.

Med skuespillere som Norbert Leo Butz (Bloodline), Aya Cash (You’re The Worst), og Margaret Qualley (The Leftovers) på rollelisten lover dette god. Det kan bli et fint alternativ for Ryan Murphy-serien Feud.

Det vi har sett av serien så langt er visuelt appellerende, og med dyktige folk involvert foran og bak kamera er forventningene store til fortellingen om de to som hadde så stor påvirkning på amerikansk dans, teater og film.


Black Earth Rising

En serie om den vanskelig reisen for Kate (Michaela Coel, Chewing Gum), som ble foreldreløs som barn under folkemordet i Rwanda. I det hun jobber for amerikaneren Michael Ennis (John Goodman) blir hennes fortid bragt opp, og livene til henne og Michael endret når hennes adoptivmor stiller en afrikansk militærleder for retten.

Black Earth Rising. Foto: Netflix

Hugo Blick er en av våre favoritter av britiske serieskapere etter hans tidligere miniserier som The Honourable Woman og The Shadow Line. Vi håper at Black Earth Rising er minst like kompleks, interessant og intelligent som det Blick tidligere har levert. Vi er også spente på se både Cole og Goodman gjøre drama på TV-skjermen igjen.

Serien er en samproduksjon mellom Netflix og BBC Two. Serien ble vist i Storbritannia høsten 2018, mens den slippes 25. januar på Netflix.

[td_block_12 custom_title=»SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer» color_preset=»td-block-color-style-2″ post_ids=»97832″ installed_post_types=»tv-serie» limit=»3″ tdc_css=»»]

Kingdom

Satt i Korea under Kongedømmet Joseon fortelles historien om en kronprins (Ju_Ji-hoon) som blir sendt på et selvmordsoppdrag for å etterforske en mystisk pest som sprer seg gjennom landet. Sannheten truer hans kongerike, når han oppdager det er en fryktelig epidemi som forvandler mennesker til zombier.  

Kingdom, som blir den første koreanske serien til Netflix, kommer fra Kim Seong-Hun (regissøer av filmen Tunnel) og Kim Eun-Hee (manusforfatterne av den kritikerroste koreanske serien Signal). Serien er allerede fornyet for sesong 2.

Serien som hadde en svært problematisk produksjon ser ut som en kombinasjon av Game of Thrones og The Train From Busan, og vi er spente på resultatet.  

Sesong 1 av Kingdom slippes 25. Januar på Netflix.


Wayne

Serien følger Wayne (Mark McKenna, Sing Street), en 15-åring som sammen med sin nye forelskelse Del (Ciara Bravo, Red Band Society) forsøker å få tilbake en 1978 Pontiac Trans Am som ble stjålet fra hans nå avdøde far.

Wayne. Foto: Youtube

Den nye Youtube-serien produsert av Deadpool-mansuforfatterne Rhett Reese og Paul Wernick og fra serieskaper Shawn Simms (Awkward) ligner på en miks av Kick-Ass og End of the F**ing World med New Jersey-aksenten som en bonus.

Serien gir en underdog-følelse i likhet med hva Youtube-suksessen Cobra Kai ga i 2018. Wayne ser ut som noe å slå ihjel tiden med for de som venter på mer End of the F**ing World iløpet av 2019.

Sesong 1 av Wayne slippes på Youtube 16. januar


Baptiste

Etterforsker Julien Baptiste (Tchéky Karyo, The Missing) bidrar i etterforskningen av en kompleks sak i Amsterdam.

Etter å ha vært en av de sterkeste kortene til begge de to sesongene av The Missing har serieskaperne Harry og Jack Williams tatt med den franske etterforskeren Baptiste videre til en egen serie. Fokus blir nå i økende gra på den aldrende etterforskeren som var iferd med å bli operert for en svulst på hjernen sist vi så noe til han.

Første sesongen av Baptiste kan også skilte med skuespillere som Tom Hollander (Bird Box, The Night Manager) og Jessica Raine (Patrick Melrose) i birollene. Vi tror og håper at den franske etterforskeren kan bære sin egen serie.

Baptiste har premiere denne våren på BBC.


Turn Up Charlie

Charlie (Idris Elba) er en strevende DJ og evigvarende ungkar, som får en siste sjanse til suksess når han ufrivillig må passe problembarnet til sin berømte venn Sara (Piper Perabo, Covert Affairs).

Etter at Elba har begynt å gjøre mer komedie som In The Long Run i fjor, så fortsetter skuespilleren i samme spor nå i vår. Serien er skapt av Elba og Gary Reich (How To Not Live Your Life), de ti episodene er produsert og regissert av Tristram Shapeero (Community, Parks And Recreation) og Matt Lipsey (Little Britain, Sick Note).

 


Kan også nevnes…

Andre nye serier i vår som vi er spente på, men også har litt sunn skepsis overfor for inkluderer:

Russian Doll (sesong 1 slippes 1. Februar på Netflix)

Miracle Workers (norsk premiere ikke fastslått)

Sex Education (sesong 1 slippes 11. Januar på Netflix)  

I Am The Night (forventes å ha premiere på TNT denne våren)

Deadly Class (kommer på Viaplay i januar)

Hanna (forventes å ha premiere på Amazon Prime Video i mars)The

Boys (forventes å ha premiere på Amazon Prime Video i vår)

Annonse
X
X