Her snakker vi overraskende skuespillervalg. Jon Cryer skal spille Lex Luthor i TV-serien Supergirl

Emmy-vinnende skuespiller

Jon Cryer er mest kjent for hovedrollen i Two and a Half Men ved siden av Charlie Sheen (og senere Ashton Kutcher). Han spilte også i komedien Hot Shots! sammen med Charlie Sheen.

For rollen som Alan Harper i Two and a Half Men ble han nominert til en rekke Emmy-priser gjennom seriens 12 år på skjermen.

Skuespilleren er ikke fremmed for dramaroller og har blant annet dukket opp i NCIS.

Spilte Lenny Luthor i Superman IV på 80-tallet

Som en kuriositet kan det nevnes at dette er andre gang han spiller en Luthor. I 1987-filmen Superman IV: The Quest for Peace spilte han Lenny Luthor, nevøen og hjelperen til Lex Luthor (Gene Hackman).

Supergirl-produsentene har hatt for vane å hente inn skuespillere fra tidligere Superman-filmer og serier i ulike roller.

Dean Cain (Superman fra Lois & Clark: The New Adventures of Superman) og Helen Slater (Supergirl-filmen) spiller Supergirls adoptivforeldre i serien i gjesteroller, mens Teri Hatcher (Lois & Clark: The New Adventures of Superman), Erica Durance (Smallville) og Sam Witwer (Smallivlle) har alle dukket opp i gjesteroller.

Dermed holder de fast på den praksisen med å velge ut Cryer, selv om avgjørelsen kommer som en stor overraskelse for fanbasen.

Jon Cryer (til høyre) sammen med Charlie Sheen og Angus T. Jones i Two and a Half Men.

Nå er det superheltdrama som venter for 53-åringen, som i flere episoder av Supergirl vil spille Lex Luthor. Det er rollefiguren som tradisjonelt er nemesis til Supergirls fetter Superman.

Tidligere har Michael Rosenbaum (Smallville), John Shea (Lois & Clark: The New Adventures of Superman), Scott James Wells (Superboy), Sherman Howard (Superboy), Jesse Eisenberg (Batman v Superman: Dawn of Justice og Justice League), Kevin Spacey (Superman Returns), Gene Hackman (Superman) og Lyle Talbot (Atom Man vs. Superman) spilt den ikoniske skurkerollen.

Må bryne seg på Supergirl

I Supergirl-serien er Superman sjeldent å se. Han var med i en håndfull episoder i sesong 2 og vil dukke opp i samtlige tre episoder av årets crossover-begivenhet Elseworlds, men det er Supergirl som må bryne seg på skurken.

Superman og Supergirl side om side. Lite tyder på at Superman vil være der for å hjelpe Supergirl i kampen mot Lex Luthor. Foto: HBO Nordic

Det er ikke planlagt noen gjesterolle fra Tyler Hoechlin som spiller Superman, selv om dette selvfølgelig kan endre seg utover sesongen.

Fra før er Lex Luthors mor Lillian (Brenda Strong) og søster Lena (Katie McGrath) med i Supergirl. Mens moren er i samme kriminelle bås som sønnen har søsteren Lena valgt den smale sti og er venn med Kara, Supergirls alter-ego.

Blir med i serien fra januar

I serien er det tidligere forklart at Lex Luthor er bak lås og slå. Han er ventet å dukke opp i 15. episode av nåværende sesong. Den vil etter planen bli sendt i januar på HBO Nordic.

Supergirl sendes i Norge på HBO Nordic. I USA er det The CW som viser serien.

SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer

Supergirl

Vi følger livet til Kara, verdens mektigste kvinnelige superhelt og en av få overlevende etter planeten Krypton. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here