Annonse

Netflix har valgt å kansellere Marvel’s Iron Fist. Sesong 2 blir dermed den siste sesongen vist på strømmetjenesten. 

I en noe overraskende avgjørelse har Netflix valgt å si nok er nok for den omstridte superheltserien. Første sesong fikk en lunken mottagelse i 2016 og ble også kritisert for å ikke ha en asiatisk skuespiller i hovedrollen som Danny Rand, men sesong 2 ble ansett som en forbedring. I tillegg dukket rollefiguren opp i en episode av Marvel’s Luke Cage sesong 2, som fikk mye positiv omtalte av fans.

Beslutningen skal være tatt av Netflix. Det er usikkert hva som ligger bak. Netflix holder visningstall hemmelig, derfor er det vanskelig å si om det har med sviktende seertall eller om det er andre årsaker som ligges til grunn.

Marvel, det Disney-eide selskapet som sitter på rettighetene til superhelten, ønsket at serien fortsatte på Netflix. Det var i 2013 at de to selskapene inngikk en avtale som inkluderte superheltene Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist og Luke Cage.

Fortsetter serien et annet sted?

Finn Jones (Game of Thrones) hadde hovedrollen i serien som milliardæren Danny Rand. Han blir den mektige Iron Fist. Øvrig rollebesetning bestod av Jessica Henwick, Jessica Stroup, Sacha Dhawan, Alice Eve og Tom Pelphrey.

Annonse

I en felles pressemelding fra Disney og Netflix ble det ikke utelukket at historien om Danny Rand fortsetter på andre plattformer.

Disney har en egen strømmetjeneste på vei, hvor det blant annet er planlagt en serie om Loke (med Tom Hiddleston) og Scarlett Witch (med Elisabeth Olsen). Disney er også i ferd med å få godkjent et større oppkjøp av 21st Century Fox, som inkluderer strømmetjenesten Hulu. Det betyr dermed ikke at serien fortsetter hos en av de to tjenestene, men det er ingen umulighet. En annen mulighet er at rollefiguren dukker opp i eksisterende Marvel-serier.

På den offisielle Twitter-kontoen til serien er det også hintet til at historien fortsetter.

I tweeten lenkes det til et kommende tegneserieblad.

Dette betyr ikke slutten for de øvrige superheltseriene på strømmetjenesten. Marvel’s Daredevil sesong 3 kommer snart, mens Marvel’s Jessica Jones er fornyet for sesong 3. Marvel’s Luke Cage forventes også å bli fornyet. I tillegg har strømmetjenesten ny sesong av Marvel’s Punisher på vei.

Annonse