Annonse

Emma Stone og Jonah Hill er stjernene i den nye miniserien ‘Maniac’, som er en amerikansk nyinnspilling av den norske serien med samme navn.

Patrick Somerville står bak den amerikanske versjonen av Maniac. Nyinnspillingen er basert på en av de kanskje minst kjente norske seriene fra det siste tiåret. Norske Maniac er skapt av Espen PA Lervaag og Håkon Bast Mossige for TV2, etter at de vant en konkurranse i et program på TV2 Zebra våren 2013.

I 2014 ble serien, en svart komedie om en mann som lever i en fantasiverden mens han er innlagt på psykiatrisk avdeling, den første TV2-produksjonen som ble vist på strømming før den ble sendt på TV. Serien ble sendt på ugunstige klokkeslett på TV2 Zebra og ble aldri samme prestisjeprosjekt som serier som Frikjent og Okkupert.  Kritikerne omfavnet ikke serien som kunne endt opp som en sidenotis. Lite visste TV2 den gang at satsingen deres på et par ubeskrevne blad innen serieproduksjon ville fange interessen fra Netflix.

Espen PA Lervig i den norske versjonen av 'Maniac'. Foto: TV2
Espen PA Lervig i den norske versjonen av ‘Maniac’. Foto: TV2

Men, som den amerikanske serieskaperen Mark Duplass sa til Serienytt på Nordiske Mediedager for noen år siden: «Vær liten og vær stolt«. Lervig og co. var nettopp det og serien er nå blitt obligatorisk i enhver fortelling om norsk seriehistorie. Samme sted var Maniac-skaperne og fortalte om hvordan serien endte fra idé til konseptutvikling og ferdig serie – før det ble gjemt bort på TV2 og sendt nattestid.

Der kunne de blant annet fortelle om hvordan konseptet fanget interessen til verdens største strømmetjeneste. Den «lille serien» var ikke helt usynlig, Netflix gikk all-in da de fikk høre om serien. Eventyret var et faktum.

Annonse

Serien ble også nominert til prisen for beste komedie under TV-prisutdelingen The Golden Nymph i 2016 og ble en av utvalgte få serier som endte opp på Netflix.

Maniac. Foto: Netflix
Jonah Hill og Emma Stone har hovedrollene i Maniac. Foto: Netflix

I hovedrollene hyret de inn stjernene Emma Stone og Jonah Hill. Regi ble av ingen ringere enn Cary Joji Fukunaga, mannen som for alvor fikk sitt gjennombrudd for arbeidet med første sesong av True Detective.

Også Justin Theroux, Billy Magnussen og Sonoya Mizuna dukker opp i miniserien.

 

«Jeg vet ikke hva som er virkelig»

I Maniac følger vi Annie Landsberg (Emma Stone) og Owen Milgrim (Jonah Hill). Annie og Owen er to fremmede som møtes under en mystisk klinisk studie. Annie er misfornøyd og målløs, fiksert på sitt ødelagte forhold med moren. Owen streber med schizofreni.

Maniac. Foto: Netflix
Maniac. Foto: Netflix

Den eksentriske legen James K. Mantleray (Justin Theroux) hevder han kan fikse alt som kan være galt i hjernen. Studiet går ikke helt som planlagt for pasientene.

I den norske utgaven var handlingen i hovedsak om Espen (spilt av Espen PA Lervaag), som fantaserer frem en drømmeverden når han er innlagt på lukket avdeling på et psykiatrisk sykehus.

 

Bildegalleri

 

Trailer

 

Premieredato

Maniac har premiere eksklusivt på Netflix 21. september.

2018fre21sep09:00PremiereManiac sesong 1NetflixSjanger:Komedie

 

SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer

Maniac. Foto: Netflix

Maniac

Annie Landsberg og Owen Millgrim er to fremmede som møtes under en mystisk klinisk studie.

 

Annonse