Annonse

HBO har gitt grønt lys for The Nevers, en ny sci-fi serie fra Joss Whedon.

The Nevers beskrives som «en episk science-fiction drama om en gruppe viktorianske kvinner som oppdager at de har uvanlige egenskaper, nådeløse fiender og et oppdrag som kan endre verden.» 

HBO skal ha vunnet en budkrig mot blant annet Netflix for å sikre seg prosjektet.

FOR ABONNENTER: Få oversikt over alt som kommer

Renommert serieskaper og filmregissør

HBO vil bli en ny form for lekeplass for Joss Whedon, som har spesialisert seg på filmer og serier om sterke kvinnelige rollefigurer.

Whedon har tidligere laget serier for kanaler som er underlagt langt strengere restriksjoner enn kabel-TV kanalen HBO. Hans gjennomgbrudd var Buffy the Vampire Slayer og spin-off serien Angel, mens kortlevde Firefly ble den store kult-klassikeren. Han stod også bak Dollhouse og er medskaper av Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.

Annonse

Firefly
Firefly ble en kult-klassiker etter at den ble kansellert midt i første sesong av Fox. Foto: Fox.

På filmfronten er hans mest suksessfulle filmer Avengers (2012) og Avengers: Age of Ultron hvor han både skrev manus og stod for regi.

Han steppet også inn og avsluttet Justice League-filmen etter at Zack Snyder trakk seg ut for å bearbeide sorgen etter datterens selvmord.


UTVALGTE WHEDON-SERIER

Angel

Vampyren Angel er 200 år gammel og var en beryktet for sin herjing i Europa. En dag blir han forbannet med å få en sjel.

Buffy

Firefly

Firefly

Agents Of S.H.I.E.L.D.


Whedon: – Kanskje den mest ambisiøse historien jeg har skapt

Den nye serien vil bli skrevet og regissert av Whedon, som også blir sjefprodusent.

The Nevers er kanskje den mest ambisiøse historien jeg har skapt og jeg kan ikke forestille meg et bedre hjem enn HBO, sier Whedon i en uttalelse.

– Det er lenge siden jeg har skapt en helt ny fiktiv verden, og HBO tilbyr ikke bare skala og erfaring, ikke bare prestisje, men et lidenskapelig samarbeid, fortsatte han. 

Forventet premiere for serien er fortsatt uklart, det er heller ikke informert om når produksjon starter. Ingen skuespillere er så langt tilknyttet prosjektet.

Det forventes at HBO vil øke antall serier betraktelig de neste årene for å bedre konkurrere mot strømmetjenester som Netflix, noe som er ønskelig fra Time Warners nye eier AT&T.

Til høsten vil HBO blant annet sette igang produksjon av pilotepisode til en potensiell ny serie satt til Game of Thrones-universet.

SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer

HBO Logo

The Nevers

En episk science-fiction drama om en gruppe viktorianske kvinner som oppdager at de har uvanlige egenskaper, nådeløse fiender og et oppdrag som kan endre verden.
Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer