frasier

Kelsey Grammer, som spilte Frasier Crane i 20 år i seriene ‘Cheers’ og ‘Frasier’, utforsker muligheter for en ny serie med rollefiguren.

Ifølge bransjenettstedet Deadline vurderer den 63 år gamle skuespilleren Kelsey Grammer en tredje serie om Frasier Crane . Ulike konsept vurderes, men ingenting er enda avklart.

Fra gjesterolle i Cheers til tidenes spin-off suksess

Frasier Crane dukket først opp i Cheers i 1982, hvor Grammer hadde en gjesterolle som var ment å vare i 6 episoder. Rollen ble så godt mottatt at han fikk en fast rolle i serien, med påfølgende spin-off. Frasier anses fortsatt som den mest suksessfulle spin-off serien i amerikansk historie.

Frasier fikk 11 sesonger (1993-2004) på NBC, den ble i Norge sendt på TV2. Den sanket inn en rekke priser, blant annet Emmy.

Kelsey Grammer vant to Golden Globes og hele fire Emmy-priser for rollen som Frasier.

Annonse

Etter Frasier: Grammer-serier har slitt

Skuespilleren hatt hovedrollen i tre serier etter at Frasier tok slutt, men de ble alle kort-levde affærer.

Boss var en kritikerfavoritt hvor Grammer også vant en Golden Globe, men Starz kansellerte serien etter to sesonger grunnet lave seertall.

Kelsey Grammer i Boss. Foto: Starz

FX-serien Partners, hvor han hadde hovedrollen sammen med Martin Lawrence, fikk kun 10 episoder, mens Amazon-serien The Last Tycoon ble kansellert i 2017 etter kun en sesong. Til høsten blir han å se i Fox-serien Proven Innocent.

SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer

Proven Innocent

Advokaten Madeline Scott (Rachelle Lefevre) er fast bestemt på å få gjenåpnet saker hvor mennesker er utsatt for justismord. 

 

Blir det noe av serien vil det være den fjerde serien med Frasier Crane, da han også dukket opp i en episode av Wings i 1993.

Hva den potensielle nye serien vil handle om er uklart. Trolig blir det med Frasier Crane i en ny by. Ifølge Deadline utforskes ulike scenarioer for å se om de kan komme opp med noe som er levedyktig. Det er nok en gang NBC som er tiltenkt kanal.

«Frasier-pappa» ikke lenger blant oss

Av Frasier-skuespillerne har dessverre John Mahoney, som spilte Frasiers far Martin Crane, gått bort. Han døde i mai 2018 etter å ha kjempet en lang kamp mot kreft.

Jane Leeves (Daphne Moon) spiller i Fox-serien The Resident, David Hyde Pierce (Niles Crane) konsentrerer seg i hovedsak om teater-arbeid og Peri Gilpin (Roz) har for det meste gjesteroller i ulike serier.

En potensiell retur for spin-off kongen Frasier Crane kan bli godt mottatt, selv om spin-off serier fortsatt har et litt frynsete rykte. Det er ikke overraskende at slike prosjekt vurderes og det betyr ikke at det er færre nye serier, tvert imot. Antall serier har eksplodert siden strømmetjenestens inntog.

Med økende etterspørsel etter serier har det blomstret i både nyinnspillinger og fortsettelser av tidligere kansellerte serier. Ikke alle er godt mottatt, men serier som Twin Peaks: The Return og Cobra Kai har vært positive innslag.


LES OGSÅ

Cobra Kai: Karate Kid-comeback som viser at Youtube mener alvor

Historien fortsetter 34 år etter klassikeren Karate Kid. Serien innfrir på samtlige plan.

En avklaring rundt Frasier-retur vil nok fortsatt ta flere måneder, første steg er at manusforfattere levere et konsept som fenger.

SERIESIDE: Informasjon, trailer, premieredatoer og mer

frasier

Frasier

Frasier er en spin-off serie av Cheers, som handler om psykologen Frasier Crane og hans famile. 
Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer