HBO Nordic: – Dette var de 10 mest sette seriene i juni

Del nyheten

Ifølge HBO Nordic er The Handmaid’s Tale mest sette serier på strømmetjenesten i juni. 

Det er ikke enkelt å vite akkurat hva som er mest sett av serier blant nordmenn, for strømmetjenestene er tilbakeholden med å dele på data over medlemmenes seervaner. Den nye målingen TVOV av Kantar kan kanskje gjøre noe med dette, men den inkluderer ikke alle de globale aktørene.

Litt innsikt får vi, blant annet av HBO Nordic som på sin facebook-side har servert enn topp 10-liste for juli over mest sette serier.

Nykommer Sucession mangler på topp 10

Det er foreløpig ingen suksess for Succession, den nye HBO-serien som hadde premiere 4. juni. Ei heller er innkjøpte Pose å finne på topp 10-listen. Derimot gjør superheltserien Marvel’s Cloak & Dagger sine saker bra og plasserer seg på 5. plass.

Derimot finner vi klassikeren Sex and the City på topplisten. Serien feiret 20 årsjubileum i juni.

 

The Affair sesong 4
The Affair sesong 4 hadde gode premieretall ifølge HBO Nordic. Foto: Showtime

The Affair var tilbake med ny sesong 18. juni og det overrasker ikke at den gjør sin entre. Like lite overrasker det at 12 Monkeys, som var tilbake med sin siste sesong denne måneden, ikke er inne på listen. Den er en av de mer skjulte sci-fi juvelene, spesielt etter oppturen i sesong 2 og 3.

2017-overraskelsen: 12 Monkeys sesong 3

På topp er det, kanskje litt overraskende, ikke HBO-storserien Westworld som troner. Den må se seg slått av den innkjøpte Hulu-serien The Handmaid’s Tale.

Det er verdt å merke seg at 7 av 10 serier på listen er innkjøpte serier. Kun Game of Thrones, Westworld og Sex and the City er HBOs egne.

 

Topplisten for juni

Sex and the City

Livet som singel utforskes i denne kjente HBO-komedien. Serien feirer sitt 20-års jubileum med å lure seg inn på topplisten.

The Affair

The Affair sesong 4. Foto: HBO Nordic.

To mennesker innleder et utroskap som kan ha fått fatale følger. En Rashomon-tilnærming til en dramaserie.

Ny sesong startet midtveis ut i måneden. Det kan nok trygt antas at serien gjør sine saker bra også i juli måned.

Fear the Walking Dead

Foto: HBO Nordic

Amerikansk spenningsserie som viser utbruddet av et zombie-virus. Serien er satt til samme univers som The Walking Dead.

Første halvdel i sesong 3 ble nylig avsluttet og serien har nå sommerpause.

Game of Thrones

Foto: HBO Nordic

I Westeros bryter det ut en kamp om tronen. Samtidig lurer en trussel bak en gigantisk mur i nord.

Det er ikke overraskende at serien gjør det såpass bra selv om det fortsatt er lang ventetid for ny sesong.

Marvel’s Cloak & Dagger

Marvel's Cloak & Dagger. Foto: Freeform
Foto: HBO Nordic

Amerikansk drama- og spennings-serie satt til Marvels superheltunivers. Tenåringene Tandy Bowen og Tyrone Johnson kommer fra ulik bakgrunn. De blir kjærester og oppdager at de har superkrefter som fungerer best når de er sammen.

Superheltserier begynner det å bli endel av på HBO Nordic og det ser ut som de er et populært tillegg i seriebiblioteket.

SIX

Six.
Six. Foto: HBO Nordic

SIX handler om Navy SEAL team Six, som i 2014 opplevde at oppdraget om å eliminere en Taliban-leder går galt. Justified og The Shield-stjernen Walton Goggins spiller Richard «Rip» Taggart. Juan Pablo Raba, Dominic Adams, Barry Sloane, Edwin Hodge, Kyle Schmid, Naddine Velazquez og Brianne Davis har øvrige roller.

Fra sesong 2 ble Olivia Munn del av serien. Det ble en kortvarig affære da serien i sommer ble kansellert.

Patrick Melrose

Foto: HBO Nordic

Patrick Melrose er basert på den kritikerroste bokserien av Edward St. Aubyn. Den engelske overklassen får gjennomgå idet vi følger Patrick Melroses kamp for å finne fotfeste i livet etter en fortid med mishandling og avhengighet.

Miniserien med Benedict Cumberbatch ble elsket av kritikerne og ser ut til å være populær også blant seerne.

Billions

Billions sesong 3
Billions sesong 3. Foto: HBO Nordic

Amerikansk spenningsserie om en statsadvokats kamp mot en nådeløs finansmann.

Det skjedde nok av endringer i tredje sesong, det skal bli spennende å se seriens nye dynamikk neste år. Den innkjøpte Showtime-serien er blant de mest populære seriene på HBO Nordic og det overrasker ikke at den er topp tre.

Westworld

Westworld sesong 2. Foto: HBO Nordic
Westworld sesong 2. Foto: HBO Nordic

Menneske eller maskin? I temaparken Westworld kan besøkende leve ut sine indre fantasier, i en verden bebodd av maskiner med kunstig intelligens. Men en dag går evolusjonen sin gang og maskinene begynner å sette spørsmålstegn ved verden de lever i.

Kanskje litt overraskende at serien ikke gikk helt til topps, men seertallene har også falt på moderkanalen. Anslag viser at serien sees av 10 millioner i USA, ned fra 12 millioner. Men bevares, det er fortsatt strålende tall for en HBO-serie.

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale. Foto: HBO Nordic.

Dystropisk drama basert på boken ved samme navn, med Mad Mens Elizabeth Moss i hovedrollen.

Den innkjøpte Hulu-serien er blitt en stor suksess for HBO Nordic, som sammen med fansen kan glede seg over at sesong 3 også er på vei.

Annonse