Snakker vi ny sesong av Feud? Dramaet rundt Lethal Weapon fortsetter etter at Damon Wayans rettet flere anklager mot sin tidligere kollega Clayne Crawford via Twitter. Fox har også utdypet mer årsakene til at skuespilleren ikke lenger er ønsket i serien.

Lethal Weapon er som tidligere rapportert fornyet med Seann William Scott som erstatter for Clayne Crawford. Crawford fikk ikke fornyet kontrakten sin etter det som skal ha vært regelbrudd og oppførsel Warner Bros. Television ikke tolererte.

Deadline avslører også at seriens tredje sesong enn så lenge kun ser ut til å bli på 13 episoder kontra de vanlige 22 episodene. Seriens nye tillegg Seann William Scott skal spille broren til Martin Riggs.

 

Fox: – Ikke vårt valg

Fox har uttalt at det ikke var deres valg å avskjedige Crawford, det var det produksjonsselskapet Warner Bros. Television som stod for. Skuespilleren har blitt ilagt to advarsler og blitt bøtelagt i løpet av de to sesongene av Lethal Weapon. Selskapet så seg lei i det de anså som manglende evne og vilje til å endre oppførsel.

Til fremmøtte journalister ved den årlige lanseringen av høstens sendeskjema uttalte Dana Walde, CEO i Fox Television Group seg om saken.

– Ved dagens slutt er versjonen av Lethal Weapon som dere vil se på skjermene i høst den eneste versjonen som var mulig å få til, sa hun og fortsatte med at det ikke var deres valg men Warner Bros. Television.

Fox fikk tre uker forut for kunngjøringen om at det blir ny sesong uten Crawford beskjed av Warner Bros. Television om at det ikke var mulig å levere serien med skuespilleren i rollen som Martin Riggs.

Da startet jakten på hans erstatter og valget falt til slutt på Seann William Scott. Løsningen skal ikke ha vært billig og medført økte produksjonskostnader.

Hele saken har skapt spetakkel i sosiale medier og seriens andre stjerne Damon Wayans har fått saken til å eskalere ytterligere.

 

Wayans tok til motmæle

Fans har for vane å engasjere seg på vegne av sine favorittskuespillere og serier, Lethal Weapon er intet unntak. På sosiale medier har anklagene mot seriens andre stjerne Damon Wayans vokst i styrke som årsaken til at Crawford ikke var ønsket med videre.

Crawford har selv har innrømmet svikt og beklaget oppførselen etter at Deadline avslørte Fox-planene om å erstatte skuespilleren. Han har fått mye sympati og støtte fra fans som retter sin harme mot blant annet Wayans.

Nå har Wayans avgjort at han ikke lar saken ligge død for å se fremover mot ny sesong, istedet tok han tastaturet fatt. Han la ut både video og anklager på twitter, før han takket for seg på den sosiale tjenesten og slettet kontoen.

I dagene før nyheten om fornyelsen kom var det også aktivitet på skuespillerens Twitter-konto som fans reagerte på. En oppdatering hevdet så det ikke var han og at kontoen var hacket før kontoen ble satt i privat modus. Tirsdag kveld amerikansk tid var det igjen aktivitet og det var da anklagene mot Crawford kom.

Skuespillerens tweet indikerer også at det var han som ble skadet i en av scenene som Clayne Crawford ble irettesatt for og tok selvkritikk for. Videoen han la ut viste en eksplosjon og hvordan skuespilleren fikk et kutt i hodet. Crawford var episodens regissør da ulykken inntraff.

Wayans, som også langet ut mot produksjonsselskapet Warner Bros. Television for ikke å forsvare han offentlig, fremmet en rekke alvorlige anklager om Crawford og hans oppførsel.

 

Crawford svarer med Dalai Lama-sitat?

Situasjonen minner om en PR-krig for å få fansen på sin side. Clayne Crawford har i ukene siden nyheten om at hans oppførsel kan få han sparket vært aktiv både på Twitter og Instagram.

Mens Wayans viser sinne og fremmer anklager i det som minner om Trump-stil har Crawford valgt en annen taktikk og vist takknemlighet og inntatt rollen som angrende synder etter at nyheten sprakk. Han har primært oppført seg som mors beste barn, med innslag av humor og flere re-tweets og kommentering av andre skuespillere som roser han.

Crawford har ikke svart direkte på anklagene fra Damon Wayans, men dagen derpå retweetet han Dalai Lamas nyeste tweet:

«Omtanke er av liten verdi om det forblir en ide. Det må motivere hvordan vi svarer andre og bli reflektert i alle våre tanker og handlinger.» 

I tillegg videreformidlet han to oppdateringer fra twitter-profilen til anti-bølleprofilen BulliesKeepOut LLC.

Om dette er en helt separate kommunikasjon på siden av saken eller hans måte å mer subtilt kommentere anklagene på er uviss.

 

Krevende konflikt

Ikke siden avskjedigelsen av Charlie Sheen i Two and a Half Men har Hollywood sett lignende drama i kulissene.

Også den gang engasjerte fans seg, men serien tok ingen umiddelbar skade av å erstatte Sheen med Ashton Kutcher. Serien fortsatte i ytterligere tre sesonger og den første med Kutcher satt seer-rekord for serien.

I motsatt tilfelle opplevde Kevin Can Wait ingen suksess denne sesongen etter at de erstattet Erinn Hayes med Leah Remini. Serien ble nylig kansellert.

 

Lethal Weapon er en nyversjonen av den klassiske filmserien med samme navn. Den handler om etterforskerne Roger Murtaugh og Martin Riggs.

Serien vises i Norge på strømmetjenesten Viaplay kort tid etter amerikansk visningstid. Ny sesong er ventet høsten 2018.