Annonse

Alt håp er ikke ute for dramaserien Designated Survivor. Produksjonsselskapet The Mark Gordon Company sin eier eOne jobber aktivt med å finne et nytt hjem for serien. 

Designated Survivor var en av flere serier ABC valgte å kansellere i den store vårrengjøringen for å rydde plass til høstens sendeskjema.

Normalt betyr slike avgjørelser at det er slutt for serien. Men etter strømmetjenestenes inntog og den stadig økende etterspørsel etter innhold er det en ny tid som gir nye muligheter. For Designated Survivor, som globalt blir vist på Netflix, kan nettopp dette være redningen.

Kan Netflix være interessert?

Et av håpene er Netflix, som alt viser serien i de fleste land utenfor USA.

De siste par årene har ikke strømmetjenester som Hulu og Netflix reddet kansellerte serier slik de en gang blant annet brakte Arrested Development og en håndfull andre serier tilbake. Men i vår har Last Man Standing blitt bragt tilbake av Fox og NBC reddet kansellerte Brooklyn Nine-Nine.

Annonse
Designated Survivor. Foto: ABC/John Medland
Designated Survivor. Foto: ABC/John Medland

eOne forsøker nå aktivt å få til en avtale med ny distribusjonspartner. Netflix og CTV er nevnt.

Flere serier som jakter på nytt hjem

Det blir ingen enkel manøver for det er en rekke produksjonsselskaper som nå sitter på kansellerte serier. Blant annet jobbes det også aktivt med å finne et nytt hjem til The Expanse, en annen serie som sendes globalt på Netflix.

I en seriejungel hvor hundrevis av serier kjemper om seernes oppmerksomhet er merkevareverdien viktig. Der stiller Designated Survivor sterkt. Det som ikke er kjent er hvor gode visningstall seriene har på Netflix da tjenesten konsekvent nekter å gi innsikt i slike data.

Utfordringen er at aktørene i økende grad ønsker å eie sin egen tjenestes innhold. The Expanse og Designated Survivor blir en god pekepinn på hvor interessert tjenester som Netflix er i å leke reddende serie-engel.

Trolig vil en endelig avklaring komme iløpet av få uker da skuespillere og produksjonsteamets ansatte alt er på jobbjakt og kan bli snappet opp av andre.

ABC manglet tro på seriens kreative vei videre

En annen utfordring er seriens trøblete fortid. ABC-sjefene har nå også avslørt at det ikke bare var seertall som avgjorde seriens skjebne. Det handlet også om manglende tillit til de kreative grepene som er gjort.

Det har blant annet vært flere utskiftninger av sjefprodusenter som medførte stadige endringer i kulissene. ABC-president Channing Dungey uttalte seg skeptisk til fortsettelsen i en telefonkonferanse med amerikansk presse.

– Vi var mindre sikre med den kreative retningen fremover den med andre serier vi valgte å fortsette med, uttalte han i konferansen.

Designated Survivor er en spenningsserie om Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) som ender opp som USAs president etter at en eksplosjon tar livet av den forrige presidenten og det meste av hans stab.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer