Kan man lyve til seg selv, David Haller? Recap av Legion 2.01

Annonse

Jon Hamm, vafler og kvinner med bart? FX-serien Legion er tilbake med ny sesong. Vi recapper sesongstarten av den FOX-aktuelle serien.

Nærmere et år er gått siden første sesong ble avsluttet. Resultatet ble en av fjorårets mest kritikerroste dramaserier, den endte også opp på min egen liste over årets beste TV-serier.

Serien handler om den mindre kjente X-Men-karakteren David Haller, bedre kjent som Legion. Serien leverte en dramatisk snålhet, som minnet mer om noe vi har sett i eksempelvis Twin Peaks enn hva som de siste årene er blitt et tydelig format for superhelt-seriene fra Marvel hos Netflix og superhelt-seriene i Arrow-universet.

Legion følger David Haller (Dan Stevens) som led av schizofreni som barn. I det serien starter finner vi ham i voksen alder, på en institusjon hvor han møter Syd (Rachel Keller), en kvinne som snur livet hans opp ned når hun hjelper ham å innse at synene han har sett og stemmene han hører kanskje er ekte.

Siden vi bare fikk tilgang til første episode på forhånd, recapper vi like så godt sesongstarten av sesong 2 nedenfor. Foreløpig tyder anmeldelsene til amerikanske kritikere, som mottok hovedsakelig 2-4 episoder, gode ting med foreløpig en Metacritic-score på 85/100 etter 10 anmeldelser.

Nye episoder av Legion sendes torsdager 21:55 på FOX.

Sjekk også ut alle recappene av sesong 1 som kan leses nedenfor. Vi regner med å forsette med noen avbrekk i år også på recap av denne serien.

OBS! Spoilere fra episode 1 av sesong 2 av Legion følger i recappet nedenfor.

Sesong 2 av Legion åpner med en stemme (ingen ringere enn Mad Men-stjernen Jon Hamm) som forteller at du er inni en labyrint. Du kan ikke unnslippe. Dette gjenspeiler godt hvordan det ofte føles å se på denne serien, uten at den er vanskelig å følge. Seerne burde uten problemer se forskjell på de delene av handlingen som er ekte og hva som er karakterens fiksjoner, med unntak av enkelte perioder hvor det med vilje ikke røpes av serieskaper Noah Hawley og de andre manusforfatterne. Det føles heller aldri som om Hawley misbruker denne måten å bygge opp serien på, for han gjør en god oppgave av å gi oss hint til at vi rett og slett ser noens sinn forfalle.

Man kan nesten stille spørsmål til hvorfor serien åpner så solfylt, med tanke på fjorårets sesong, men det er en måte å simulere endring og det året som har passert siden sist vi så David. Jakten på The Shadow King er i gang, og gjengen fra Summerland og Division 3 har blant annet blitt samarbeidspartnere. Dette får vi forklart i en Wes Anderson-aktig introduksjon, hvor vi ser at hver av Summerland folkene har fått sin egen avdeling hos Division 3, som Kerry med den taktiske avdelingen, Cary med forskningsavdelingen, osv.

Noen endringer kommer også på grunn av at serien har flyttet innspillingen fra Britisk Columbia til Los Angeles.

Så hva vet David egentlig? Alle antar han lyver om å ikke ha noe minner om hvor han har vært de siste årene, med unntak av å være på toppen av en høy bygning og å ha danset på en klubb. David mener selv at kun én dag har passert. Vi får også vite i denne episoden at David så Syd i fremtiden, hvor hun ber ham om å finne kroppen til The Shadow King, som jo er noe av formålet til Division 3, men også at Amahl Farouk/The Shadow King, bruker en illusjon av Syd i fremtiden for å manipulere David. Så med alt dette på bordet blir spørsmålet; lyver David for seg selv, eller for andre? Etter å ha vært borte et helt år vet vi heller ikke hvor mektig David kan ha blitt på den tiden. Og hva søren er det for noe som har blitt satt i hodet på Division 3-lederen Admiral Fukuyama som barn, slik at han trenger 4 kvinner (med bart) for å snakke for seg, med en stemme som høres ut som noe utifra Portal-spillene.

For øyeblikket forblir dette en rekke ubesvarte spørsmål, som forhåpentligvis dette ekstremt rare universet gir oss svar på snart.

I et par sekvenser fikk vi også se hvordan kombinasjonen av Oliver og Lenny fungerer, og det er godt mulig en innledende del av hva som blir et høydepunkt om vi får se manifesteringen av Farouk som Oliver og Lenny.

Spørsmålet videre blir nå hvem som finner kroppen til Farouk først? Oliver og Lenny eller Division 3? Og hvilken side jobber egentlig David for? Kan han stoles på?

Ellers:

  • Dance-offen i nattklubben var et godt alternativt til en kamp mellom personer med superkrefter. Det er tross alt altfor mange superhelt-filmer hvor personer med superkrefter denger løs på hverandre. Så en dance-off til elektronisk musikk og filmet av regissør Tim Mielants, som om det var en musikkvideo, var et godt alternativt til hvordan serien også åpnet i første episode i fjor med et Bollywood-aktig dansenummer.
  • Originalt var det Saïd Taghmaoui, (Wonder WomanLostThe Missing) som ble castet i rollen som Amahl Farouk. Men istedenfor ble det Navid Negahban, som er kjent for sin rolle som terroristen Abu Nasir i de to første sesongene av Homeland.
  • Det var et solid valg å bruke en elektronisk saktegående utgave av Jefferson Airplane sin kjente White Rabbit, i de siste minuttene av episoden. To andre låter også ypperlig tatt i bruk i episoden var «We Love You» av Rolling Stones og Jane Addiction’s «I Would For You», siste brukt under Melanie’s dopingmisbruk for å drømme seg vekk fra følelsene hun sitter igjen med etter at Oliver ble tatt over av The Shadow King.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X