Kielergata blir TV 2s store dramasatsing høsten 2018

Annonse

Kielergata blir TV 2s store dramasatsing høsten 2018. Den nye serien har Kristoffer Joner i hovedrollen. 

Oppdatert: Kristoffer Joner har måtte trekke seg fra rollen grunnet skade. Thorbjørn Harr overtar rollen. 

I 2016 var det sesong 2 av Frikjent som stod for underholdningen, mens det høsten 2017 var nykommeren Grenseland sin tur. TV 2 fortsetter å satse nytt fremfor ny sesong av eksisterende serier og har sikret seg Kristoffer Joner i hovedrollen.

Karakterdrevet dramaserie

Dramaserien blir på 10 episoder og produksjonen skal alt være i gang. Andrea Bræin, Janne Heltberg, Alexander Rapaport, Silje Storstein, Anneke von der Lippe, Nicolai Cleve Broch og Johan Rheborg har også roller i dramaet.

Serielisten april 2017: Påskekrim og etablerte favoritter dominerte
Nicolai Cleve Broch, her avbildet i TV 2-serien Frikjent, har også en rolle i Kielergata. Foto: TV 2

Mammon-regissør Cesilie Mosli får jobben med regi sammen med Patrik Syversen. Det er sistnevnte som har utviklet og skrevet serien, sammen med Stig Frode Henriksen og Jesper Sundnes.

TV 2-dramasjef Christopher Haug beskriver serien som «en karakterdrevet dramaserie med thrillerelementer og tilløp av humor» i en pressemelding fra kanalen.

Den offisielle beskrivelsen av serien lyder som følger:

«Kielergata handler om Jonas (Kristoffer Joner) som er bosatt i Kielergata der han har stiftet familie i den søvninge småbyen Slusvik, også kjent som Skandinavias minst kriminelle sted. Her er alt fryd og gammen, ingen gjør en flue fortred. For Jonas, med sin mørke fortid, så er dette det perfekte skjulested. Her er det bare å fremstå så normal som mulig, så vil ingen stille noen spørsmål. Jonas lever et behagelig liv helt til det en dag plutselig dukker opp et lik en den idylliske småbyen. Jonas sin største frykt er en realitet, politiet vil starte en større etterforskning hvor alle vil bli stilt under lupen. Jonas får panikk, men det viser seg at han ikke er den eneste, gradvis finner han ut at det er flere i gata som har samme interesse som ham – forhindre at noen graver i fortiden – til enhver pris…»

Tøff konkurranse

I 2017 hadde over 200 nye serier premiere i Norge. Det blir et stadig tøffere marked å markere seg i, men serier som har gått på de store kanalene TV 2 og NRK har hatt fordelen av å være tilgjengelig både for strømming og på lineær-TV.

Markedet for norsk drama har vært stadig voksende, med økt interesse fra utlandet. At Mammon vant Emmy bidrar nok også til å øke interessen. Flere regissører forsøker seg også i utlandet, hvor blant annet Cecilie Mosli nylig regisserte en episode av Grey’s Anatomy.

Stor oversikt: Slik blir TV 2-våren 2018

TV 2 valgte å ikke fortsette med Frikjent, som vi den dag i dag fortsatt får spørsmål om. I tillegg overtok Viaplay for Okkupert, som kom med sesong 2 på Viaplay høsten 2017 (kommer på TV 2 Sumo 30. mars).

Okkupert meldte overgang fra TV 2 til Viaplay. Foto: Viaplay

Mediehuset er i en større omstilling, hvor fokus rettes mot TV 2 Sumo. I tillegg har kanalen store investeringer i sportsrettigheter. Dramasjefen er fortsatt klar på at kanalen har ambisjoner også på dramafronten.

Oversikt: Dette er seriene som kommer

– TV 2 drama jakter kontinuerlig etter de beste historiene og har ambisjon om å være nyskapende og best på moderne drama, uttaler Haug seg i følge pressemeldingen. 

Christopher Haug
Dramasjef Christopher Haug ønsker at TV 2 skal være best på moderne drama. Foto: TV 2

ITV Studios står for distribusjon og serien skal i følge TV 2 alt være solgt til andre land. Anagram Norge står for produksjonen, de stod sist bak serien Melk.

Kielergata forventes å ha premiere høsten 2018. Følg med i vår premierekalender for siste nytt om nye premierer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X