Curb Your Enthusiasm

Larry David er endelig tilbake med en ny sesong av Curb Your Enthusiasm!

Vi recapper sesongstarten av komiserien, som serverer sin første episode på nærmere 6 år.

Det var ingen tvil om at det var bekymringer for om David og øvriges form var rusten eller ei. Personlig var jeg litt forberedt på at serien ville bruke noen episoder på å finne tilbake til mojoen sin. 

Det vi ble servert var en åpningsepisoden «Foisted!» som føltes som om den kom rett ut fra tidligere sesonger. Det er dette som er det viktigste når en serie som dette returnerer etter så lang tid. Ikke glem at dette er en serie med over 20 år på TV (minus sine pauser), med en god andel geniale episoder og sekvenser opp igjennom årene. 

Tidvis var episoden veldig morsom, men den gjorde også en god jobb med å hjelpe oss tilbake til Larry Davids og vennenes verden. At serien alt nå legger grunnlaget for noe av historien vi skal grave dypere i videre, resulterer i en god sesongstart.

Annonse

Curb Your Enthusiasm
Larry (Larry David), Cheryl (Cheryl Hines) og Ted (Ted Danson) spiller igjen sine alter-ego, i den nye sesongen. Foto: HBO

Curb Your Enthusiasm må ha problemer

Som vi lærer i den 37-minutters lange sesongåpningen, har Larry jobbet de siste 5 årene på en ny musikal med den enkle og provoserende tittelen «Fatwa! The Musical». Når Larry deler musikalen sin tittel på Jimmy Kimmel Live! blir naturligvis ikke iranske Ayatollah blid for dette. Han setter dermed i gang en fatwa (domsavsigelse i islam) mot Larry.

Hele hendelsen kunne vært unngått, hvis Leon (J.B. Smoove) hadde klart å gjøre jobben sin som Larry sin nye assistent, noe så lett som å videresende beskjeder.

I sann Curb Your Enthusiasm stil må Larry David også ødelegge noe, og det kom som følge av hans forhold til Jeff (Jeff Garlin) sin lesbiske frisør Betty (Julie Goldman). Først vil ikke Larry holde døren for Betty, basert på hennes maskuline utseende. Etter det foreslår han at Betty ikke er brude-materiale. Dette sparker i gang en mørk ferd for Betty, som var klar for å gifte seg med Numa (Nasim Pedrard fra Saturday Night Live). Betty bestemmer at hun heller burde være brudgommen, slik som Numa vil være. Det blir til et så stort problem at Numa tilslutt slår opp. Når Numa finner ut hvem som er ansvarlig for denne tankerekken til hennes eks-forlovede, setter hun etter Larry. 

De to kvinnene ville nok i virkeligheten ikke brydd seg så mye om dette at et havarert bryllup blir resultatet. Kanskje ville Larry sitt synspunkt gått mer innover dem over tid, heller enn så fort. Men her er overdrivelsen satt på spissen, og det fungerer. 

What kind of psychopath interferes with the nuances of a lesbian wedding?!» – Numa

Curb Your Enthusiasm
Susie (Susie Essman) og Larry (Larry David). Foto: HBO

Den tredje og minste historien i episoden dreide seg om Larry og Richard Lewis Sistnevnte sørger over bortgangen til sin Seinfeld-elskede undulat. Larry gjør det naturligvis ikke bedre. Et forsøk på å gjøre tapet lettere for Richard ender som en avskyelig tekstmelding, fordi Larry synes en død undulat er morsomt. Naturligvis ender dette med en liten hevn fra Richard senere.

Med en hyllest til den kjente dusj-scenen i Psycho, avslutter episoden med at vi ser Susie klar til å slå Larry ned for å ha «foisted» (prakket) Mara, hans tidligere assistent, på henne. Dette er en perfekt avslutning på en ganske så grei episode. Og utvilsomt kommer vi til å høre mer fra Susie. 

Alt i alt har Larry klart å lage seg en god del problemer allerede. Dette blir bra. 

Ellers

  • Sesongstarten brukte ikke Cheryl (Cheryl Hines) eller Ted Danson stort, men vi fikk vite at Ted og Mary Steenburgen er separert. Så dette forklarer hvorfor vi ikke så noe av Steenburgen, selv om hun er tidligere annonsert for sesong 9.
  • Etter å ha hørt Larry snakke om assistenten som ikke kom på jobb grunnet forstoppelse, ser vi Leon ramse opp alt han har gjort mens forstoppet, opp gjennom tidene (fra maraton-løp, innspilling av en pornofilm og pølsespising-konkurranse). Dette er så klassisk Leon. 
  • Nedenfor kan du se en teaser for neste episode av Curb Your Enthusiasm

Tidligere sesonger av Curb Your Enthusias finner du på HBO Nordic.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer