Curb Your Enthusiasm
Annonse

Seriehøsten 2017 nærmer seg, og vi har allerede funnet oss mange nye favorittserier. Men vi glemmer selvfølgelig ikke etablerte favoritter.

Vi har alt fått nye solide sesonger av serier som Halt and Catch Fire, Narcos, The Expanse og BoJack Horseman, nå ser vi på hva mer vi kan glede oss til som ankommer i løpet av høsten.

 

Curb Your Enthusiasm (Sesong 9)

Curb Your Enthusiasm (Sesong 9) Seriehøsten 2017En av de beste komiseriene fra de siste 20 år er tilbake! Det er nå 6 år siden vi så Larry flytte til New York City i sesong 8. Fritt fra Julius Cæsar, beskriver Larry David sin tilbakekomst i Curb Your Enthusiasm; «He left. He did nothing. He returned.» 

I sesong 9 av den fiktive komiserien returnerer også Jeff Garlin, Cheryl Hines, Susie Essman, J.B. Smoove, Bob Einstein, Richard Lewis, Ted Danson og Mary Steenburgen. Nykommerne vil bestå av, blant annet, Breaking Bad-stjernen Bryan Cranston, Gilmore Girls-stjernen Lauren Graham, Parks And Recreation-favoritten Nick Offerman, Elizabeth Banks og Carrie Brownstein (Portlandia). Vi er veldig spente på hva David og kompani har på lager etter den lange pausen.

Annonse

Curb Your Enthusiasm har premiere 2. oktober på HBO Nordic.

The Girlfriend Experience (sesong 2)

The Girlfriend Experience (sesong 2) Seriehøsten 2017Første sesong av antologi-serien, basert på Steve Soderbergh-filmen med samme navn, var en av fjorårets beste nye serier. Vi ble servert en sterk rolle av Riley Keough, som fikk altfor lite oppmerksomhet. The Girlfriend Experience har en interessant tilnærming til historiefortelling, hvor serien viser oss verdenen til eskortepiker.

I sesong 2 snur serien om på sitt tidligere layout og leverer to forskjellige historier satt til Washington D.C. og New Mexico. Serien er regissert og skrevet av Lodge Kerrigan og Amy Seimetz, med Carmen Ejogo (Selma), Anna Friel (Marcella) og Louisa Krause i hovedrollene. Etter sesong 1 blir det spennende å se hva Kerrigan og Seimetz klarer å få til når de gjør en såpass betydelig endring av seriens format. 

Sesong 2 av The Girlfriend Experience kommer på C More og blir tilgjengelig på TV2 Sumo.

 

Black Mirror (sesong 4)

Black Mirror (sesong 4) Seriehøsten 2017

«Teknologi er aldri skurken […] Det er alltid menneskelig sårbarhet og skjørhet», sa serieskaper Charlie Brooker før sesong 3 av Netflix og Channel 4-serien kom på strømmetjenesten i 2016. Etter flere solide episoder i tidligere sesonger, leverte også seriens første sesong på Netflix flere minnerike episoder. Blant annet «San Junipero», en episode som mange anser å være en av seriens beste episoder. Vi ser virkelig frem til hva nå enn det er Brooker og kompani har i ermene. 

Fra hva vi vet om sesong 4 vil vi få en Star Trek-inspirert episode kalt «USS Callister», med Jesse Plemons (Fargo), Cristin Milioti (How I Met Your Mother) og Jimmi Simpson (Westworld) i noen av rollene. Episoden «Arkangel», regissert av Jodi Foster, vil omhandle en mor (Rosemarie Dewitt) og hennes datter. De andre episodene «Crocodile», «Hang the DJ», «Metalhead» og «Black Museum» er det sagt lite om, men skuespillere som Douglas Hodge (The Night Manager), Andrea Riseborough (Bloodline) og Joe Cole (Peaky Blinders) har sentrale roller. 

Sesong 4 av Black Mirror slippes i høst på Netflix.

Better Things (sesong 2)

Better Things (sesong 2) Seriehøsten 2017I et TV-landskap overfylt av TV-serier som i utgangspunktet ligner på Better Things, klarte serien fra Pamela Adlon og Louis C.K. å utvikle seg til en veldig spesiell og god serie. I serien er Sam (Adlon) en hardtarbeidende skuespiller og alenemor til tre jenter.

Adlon gjorde en imponerende sak av alle humørene til karakteren sin, enten hun var knust, sur, dum eller morsom. Men også de unge skuespillerne som spilte barna hennes leverte overraskende godt. Etter å ha sett de første episodene av sesong 2 er kan vi trygt si at en god serie er blitt enda bedre. I andre episode av Better Things leverer serien nok et høydepunkt av en episode, da den klarer å være både uforutsigbar og fascinerende, med øyeblikk som er dypt slående. Med dens interesse for å vise både humane, morsomme og instinktfulle øyeblikk med Sam og hennes jenter, er dette nok den beste serien om det å ta vare på familien.

Sesong 1 av Better Things er tilgjenglig på HBO Nordic. Sesong 2 har premiere fredag 15. september på samme tjeneste.

The Crown (sesong 2)

The Crown (sesong 2) Seriehøsten 2017

Netflix tok periodedrama til et nytt nivå med The Crown i 2016 og serverte en av årets beste episoder i den Churchill-sentrerte niende episoden. Nå beveger serien seg til neste tiår og vikler inn viktige historiske hendelser med stadig mer krevende personlige utfordringer for Storbritannias unge dronning. 

Det tok ikke lang tid før tomrommet etter Downton Abbey ble fylt av denne møysommelige og påkostede serien, som vil få en real utfordring med å toppe første sesong. Spennende nye tillegg er Michael C. Hall (Dexter) som John F. Kennedy og Jodi Balfour som Jackie Kennedy. 

Dette blir for øvrig siste sesong med Claire Foy og Matt Smith i hovedrollene, da planen er å bytte ut de faste rollene hver 3. sesong, for å unngå å måtte bruke sminke og effekter for å eldre skuespillerne.  

Sesong 2 av The Crown slippes 2. desember på Netflix.

The Good Place (sesong 2)

The Good Place (sesong 2) Seriehøsten 2017Det er nesten umulig å skrive om The Good Place uten å avsløre de mange twistene som utfolder seg gjennom første sesong av serien, men vi gjør et forsøk.

The Good Place er en komiserie om beboerne av et «himmel-aktig» nabolag, altså «det gode stedet». Stedet bare de mest humanitære av oss får komme til etter vår død. Vi følger Eleanor Shellstrop (Kristen Bell) i det hun våkner opp i «det gode stedet», etter å ha blitt truffet av en varebil som reklamerte for potens piller.

Der blir hun møtt av Michael (Ted Danson), arkitekten som bygde nabolaget og blir fort plassert i drømmehuset sitt sammen med sjelevennen Chidi (William Jackson Harper). Problemet er bare det at Eleanor ikke ledet noe særlig godt liv på jorda. Hun var altså sendt til «det gode stedet» ved et uhell. Sammen med samboeren og filosofiprofessoren Chidi, forsøker Eleanor dermed å lede et bedre liv etter døden, for å fortjene sin nye plass.

Sesong 1, fra Michael Schur (Parks & Recreation), var litt av et eksperiment for den amerikanske nettverks-TV kanalen NBC. En komedie sesong med LOST-aktige cliffhangere på slutten av hver 20 minutters episode. En serie som gjør seg utmerket til en binge med andre ord. 

Sesong 1 av The Good Place er tilgjengelig på Netflix nå. Sesong 2 kommer på Netflix.

Stranger Things (sesong 2)

Stranger Things (sesong 2) Seriehøsten 2017Ingen visste helt hva å forvente når Netflix slapp Stranger Things i fjor sommer, men serien om byen Hawkins i Indiana introduserte en solid gruppe unge skuespillere, som ledet serien i en retning både seere og kritikere omfavnet.

De unge heltene jobbet hardt i sitt forsøk på å stoppe monsteret fra Upside Down i sesong 1, og mye skjedde underveis, det er nok av materiale å utforske i den nye sesongen. Det er en rekke spørsmål å nøste opp i og ting som serien kan bygge videre på, sammen med introduksjonen av flere nye karakterer i sesong 2. Dette blir spennende!

https://www.youtube.com/watch?v=vgS2L7WPIO4

Sesong 1 av Stranger Things er tilgjengelig på Netflix. Sesong 2 slippes 27. oktober.

Superstore (sesong 3)

Superstore (sesong 3) Seriehøsten 2017Denne kvikke og svært fornøyelige ‘arbeidsplass komiserien’ følger flere sjanger-konvensjoner, men Superstore klarer også å ta et dypere innblikk i politiske situasjoner som mange andre komiserier av lignende sort, eksempelvis Modern Family, ikke en gang ønsker å røre ved. Serien klarer å være morsom, søt og smart samtidig, om livet i USA akkurat nå. Den klarer også å holde livet i den humoren enkelte kanskje savner etter at både Parks And Recreation og The Office tok slutt.

I første sesong var det merkbart at serien ble bedre og mer selvsikker etter at det hadde gått noen episoder. Dette forsatte inn til en enda bedre andre sesong i fjor. Det blir spennende å se om serien klarer å holde kvaliteten oppe.

https://www.youtube.com/watch?v=xx9IJOpwXlI

Sesong 3 av Superstore kommer Viasat 4.

Vikings (sesong 5)

I sesong fem skal vi få bli mer kjent med biskop Heahmund (Jonathan Rhys Meyers, The Tudors) Seriehøsten 2017
I sesong fem møter vi biskop Heahmund (Jonathan Rhys Meyers, The Tudors)

Det blir borgerkrig i vikingverdenen. Et maktvakuum må fylles og bror skal kjempe mot bror. Blir dette slutten for vikingene? Samtidig skal vi i sesong fem bli mer kjent med biskop Heahmund (Jonathan Rhys Meyers, The Tudors) som vi så smått så i de siste minuttene av forrige sesong. Som et medlem av en gruppe krigerbiskoper, forløperne til Tempelridderne, er det spennende å se mer av den nye fienden til sønnene av Ragnar Lothbrok.  

Nå hvor Game of Thornes er ferdig for i år, er Vikings den perfekte serien til å ta opp stafettpinnen. Spesielt for de av oss som trenger en blanding av politikk og menn med sverd og skjold som dreper hverandre. Denne sesongen lover også større kampscener og nye lokaler, som Middelhavet og Island, så vi har troen på denne sesongen av Vikings. 

Sesong 5 av Vikings har premiere senhøsten på HBO Nordic.

Mr. Robot (sesong 3) 

Sesong 2 var tidvis en drøvtyggende affære. Det som likevel gjorden den til en favoritt er hvordan den utforsket hva som var ekte eller ikke på en intens og ganske ukonvensjonell måte. Til tross for at serien tapte seg litt er vi spent på serieskaper Sam Esmail og de andres neste forsøk på å levere noe vi kanskje ikke helt forventer.

Risikoen var stor, men med sesong 3 håper vi serien har hørt på kritikken og finner godformen igjen. Om den klarer å kombinere det beste av de to tidligere sesongene, blir dette bra. Med mer av den gåtefulle Whiterose/Zhang (B.D. Wong) og introduksjonen av den nye karakteren Irving (Bobby Cannavale), håper vi serien klarer å bevege seg opp på kvalitetsnivået vi så spesielt på slutten av første sesong.

 

Hva gleder du deg mest til? Rop gjerne ut i kommentarfeltet. 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer