Quarry er kansellert av Cinemax etter en sesong

Del nyheten

HBO-eide Cinemax velger å avslutte TV-serien om den kompliserte leiemorderen «Quarry».

Dramaserien fra Rectify-produsentene Michael D. Fuller og Graham Gordy får ingen sesong 2. I en lengre blogpost bekreftet Fuller dette i dag. Kanselleringen av Quarry forklares med endringer hos HBO, som eier Cinemax. Det har vært forsøk på å fortsette serien et annet sted, men dette har ikke vært vellykket. 

– Etter en lang og pinefull prosess kan vi nå bekrefte at Quarry ikke vil returnere til TV, skrev Fuller. 

– Det er flere faktorer som medvirket til seriens skjebne, men et regimeskifte hos HBO og en re-branding av Cinemax var spesielt avgjørende. Vi forsøkte å finne et annet hjem til serien men lykkes ikke. Ut fra seertall og kritikerrespons lykkes serien på alle måter den behøvde for å få en ny sesong, men, «det er hva det er». TV er tøft og livet enda tøffere, og som seriens hovedkarakter, ble serien i seg selv offer for et system som er utilgivelig, avsluttet han. 

Endringer hos Cinemax har allerede påvirket kanalen, som stå bak serier som Banshee og pågående Outcast: I mars kunne innholdsjefen til Cinemax, Kary Antholis, bekrefte at det medisinske periodedramaet The Knick ikke vil returnere for en tredje sesong.

Til tross for at det var snakk om en mulig endring av periodedramaet, ved å la serien finne sted tiår senere, på samme sykehus, men med nye karakterer. Antholis har også nevnt at Cinemax nå vil gå tilbake til mer actionserier, som den nye Strike Back-serien med både kvinnelige og mannlige hovedkarakterer.

Quarry kansellert av Cinemax etter en sesong
Jodi Balfour og Logan Marshall-Green i Quarry. Foto: Cinemax

Quarry hadde Logan Marshall-Green (Promethus, Dark Blue) i hovedrollen, som Vietnam-soldaten Mac. Etter å ha returnert hjem i 1972 ender han opp med å bli dratt inn i et nettverk av leiemordere og korrupsjon.I øvrige roller fant vi Peter Mulan (Top of The Lake), Jodi Balfour (som blir i å se i sesong 2 av The Crown), Jamie Hector (Bosch), Damon Herriman (Justified) og Nikki Amuka-Bird (Luther).

Dramaserien fikk god mottagelse i fjor av kritikere, og undertegnede skrev et lengre innlegg om hvordan serien blant annet gjorde et godt forsøk på å fremheve hvordan posttraumatiske stresslidelser etter krig påvirker ikke bare soldatene selv, men også deres familier. Utvilsomt var dette en serie med mye videre potensial.

 

Hovedrolleinnehaveren til Quarry klar for ny serie i høst

For dem som ville savnet Logan Marshall-Green er det ikke lenge å vente før skuespilleren er tilbake igjen. Denne sommeren er han aktuell med en birolle i storfilmen Spider-Man: Homecoming. Ikke nok med det; i høst har han en av hovedrollene i den nye serie Damnation, fra USA Network, som allerede står bak TV-serier som Mr. Robot, Suits og kommende The Sinner, med Jessica Biel og Bill Pullman.

Damnation, som er skapt av Tony Tost (Longmire), er beskrevet som en saga om den hemmelige historien til Amerikas kjerne, på 30-tallet. Dramaserien handler om konflikten mellom store penger og de undertrykte, Gud og grådighet, samt sjarlataner og profetene, under den store depresjonen.

Logan Marshall-Green har en av hovedrollen i den nye dramaserien Damnation i høst. Foto: USA Network

Serien sentrerer rundt Seth Davenport (Killian Scott, Ripper Street), en mann som later som han er en prest fra en liten by i Iowa i et forsøk på å starte et fullverdig opprør mot status quo. Det Seth ikke vet er at en mektig mann fra industrien han gjør opprør mot, har hyret en mann med navn Creeley Turner (Marshall-Green) til å bryte opprøret, med alle nødvendige midler. Ukjent for dem begge er at de to mennene deler en blodig fortid.

Med i rollene i Damnation er Sarah Jones (Alcatraz, The Path), Christopher Heyerdahl (Hell on Wheels), Nola Augustson (Regin) og Joel McNichol.

Piloten til serien ble regissert av David Mackenzie, som slo til i fjor med filmen Hell or High Water. Serien produseres av James Mangold (Walk the Line, Logan), og er også et samarbeid mellom Universal Cable Production og Netflix. Strømmetjenesten vil dermed få førsterett på serien utenfor USA.

Damnation vil få premiere i høst, og forventes å ha premiere i oktober, når også Emmy-nominerte Mr. Robot returnerer for en ny sesong på samme kanal.

Annonse
X
X