Seriesommeren 2017: De nye seriene vi gleder oss mest til

En rekke nye serier er på vei, her er vår oversikt over hvilke vi gleder oss mest til. 

Sommeren er her og redaksjonen serverer dermed en oversikt over 10 av seriene vi gleder oss mest til.

Annonse

Premieredatoene kan selvfølgelig endre seg, men alle antydninger tilsier at de kommer nå i vår/sommer sesongen. I ‘verste fall’ vil de ha premiere på sensommeren, slik som Netflix sin svært lovende miniserie Godless.

Sommeren kan friste med nye serier fra serieskapere som David E. Kelly (som nylig sto bak både Goliath og Big Little Lies), brødrene Jay og Mark Duplass (Togetherness) og den Oscar-nominerte regissøren John Singleton (Boyz N the Hood). Vi har også kjente skuespillere som Brendan Gleeson, som debuterer i en amerikansk TV-serie, og Cobie Smulders, Jessica Biel, Bill Pullman, Jason Bateman og Sigorney Weaver som returnerer til TV-skjermen.

Vi vil komme med ytterligere kommentarer, anmeldelser og mer på flere av seriene når premieredato nærmer seg.

Følg med i premierekalenderen for nyeste status.

 

Friends From College

Ethan (Keegan-Michael Key), Lisa (Cobie Smulders), Sam (Annie Parisse), Nick (Nat Faxon), Max (Fred Savage og Marianne (Jae Suh Park) er en vennegjeng fra Harvard som alle nærmer seg 40-årene.

Gjennom deres sammensveisede og ofte kompliserte hverdag opplever vi en komisk undersøkelse av gammelt vennskap, tidligere romantiske forhold og et balansert voksenliv, fylt med fortidens nostalgi.

Vi spente på hva manusforfatteren kjent for serier som The Carmichael Show og Undeclared, og filmer som Forgetting Sarah Marshall og Neighbours, kan få til med komiserien fra Netflix. Det er samlet en solid rekke skuespillere til de sentrale rollene, pluss vi vil få se kjente folk i gjesteroller, som Seth Rogen, Kate McKinnon og Billy Eichner (Difficult People).

https://www.youtube.com/watch?v=-yJYs2NVNAI

Friends From College kommer på Netflic 14. juli.

 

Mr. Mercedes

Seriesommeren 2017: De nye seriene vi ser frem til

Mr. Mercedes følger seriemorderen Brady Hartsfield (Harry Treadaway, Penny Dreadful) som håner den pensjonerte politietterforskeren Bill Hodges (Brendan Gleeson) med en rekke uhyggelige brev og e-poster. Det tvinger eks-politimannen inn på private og potensielt straffbare veier, for å stoppe morderen før han dreper igjen.

Dette er den tredje serien fra David E. Kelley, etter Goliath og miniserien Big Little Lies, og vi har allerede hørt mye god buzz etter at de to første episodene av serien har blitt vist fram. Ryktet vil ha det til at den er som en god miks av Dexter og Mr. Robot.

Den er også en svært god rollebesetning, spesielt til de to sentrale karakterene, i form av alltid solide Gleeson og Treadaway, som var noe av det beste med Penny Dreadful. Han overtok rollen ment for avdøde Anton Yelchin.

I tillegg er birollene fylt opp av kvalitetsskuespillere som Mary-Louise Parker (Weeds), Ann Cusack (Better Call Saul), Jharrel Jerome (Moonlight) og Holland Taylor (The Practice).

https://www.youtube.com/watch?v=u8SM18XrqjQ

Mr. Mercedes er ikke kjøpt opp av en norsk strømmetjeneste eller kanal, vi krysser fingrene for at den dukker opp.

 

The Sinner

Under en tur på stranda får den unge moren Cora (Jessica Biel) et voldelig og mystisk utbrudd som får henne til å drepe en fremmed person. Hvorfor gjorde hun det?

Dette er et av flere spørsmål etterforskeren Harry Ambrose (Bill Pullman) må finne svar på. Han finner alt rundt Cora både fascinerende og forstyrrende.

USA Network har med Mr. Robot vist at de kan lage brukbart drama, og kanskje er The Sinner den neste gode dramaserien fra den amerikanske kanalen?

Serien høster allerede gode omtaler, hvor både Biel og et fengslende plott fremheves. Vi er også spente på å se hva som kommer ut av birollene til både Pullman og Christopher Abbott (Girls).

Med regi av Antonio Campos (kjent for den svært oversette Christine, med en fenomenal rolle av Rebecca Hall), er vi svært spente på å se hvor dypt denne serien kan gå i tematikken som utforskes. Tilsynelatende har serien mye potensial til å utforske skjørheten med PTSD og menneskelig psyke, dette i kontekst av et større mysterium fra Coras fortid.  

The Sinner er ikke kjøpt opp av en norsk strømmetjeneste eller kanal, vi krysser fingrene for at den dukker opp.

 

Snowfall

Satt til Los Angeles i 1983, forteller Snowfall historien om utviklingen til den store crack-epidemien i byen.

I senstrum står Franklin (Damson Idris), en ambisiøs ung entreprenør, den meksikanske wrestleren Gustavo (Sergio Peris-Mencheta)som jobber for en kriminell familie og Teddy (Carter Hudson), en CIA-agent som blir innblandet i en avtale om å overføre kokain til Contras i Nicaragua. Lucia (Emily Rios, Breaking Bad) er den selvstendige datteren til familien som Gustavo jobber for.

Skapt av Oscar-nominerte John Singleton (Boyz N The Hood, Shaft), Eric Amadio og Dave Andron (Justified) er det et ambisiøst prosjekt fra FX Networks. Kanskje er det en av grunnene til at prosjektet har vært i utvikling over lang tid? Med den Traffic-lignende handlingen ser det også ut som dette er det nærmeste vi får en TV-utgave av Cocaine Cowboys, som har vært forsøkt utviklet til TV-skjermen i flere år.

Med et noe ukjent cast, bortsett fra Rios, er vi spente på hva Singleton & Co får til med Snowfall og om FX , med sine solide serier som Legion, The Americans, Fargo og American Crime Story, leverer nok en kvalitetsserie.

https://www.youtube.com/watch?v=DZiLkhUA114

Snowfall kommer på HBO Nordic 6. juli. 

 

Room 104

Room 104. Foto: HBO Nordic
Room 104. Foto: HBO Nordic

1 rom – 12 historier. Antologi-komiserien er satt på innsiden av rom 104 på et vanlig amerikansk motell, og forteller historiene til de forskjellige personene som bor på rommet i hver episode.

Dette er den andre TV-serien fra brødrene Mark og Jay Duplass, etter at Togetherness ble kansellert minst en sesong for tidlig (vi snakket med Mark Duplass om dette i 2016, les hva han hadde å si til kanselleringen).

Med skuespillere som Philip Baker Hall, Orlando Jones (American Gods), Amy Landecker (Transparent), James Van Der Beek, Mae Whitman og Nat Wolff er vi nysgjerrig på om Duplass-brødrene nok en gang leverer.

Med 12 forskjellige historier over 12 episoder, er det et relativt simpelt konsept, men traileren viser at dette ikke er typiske motellgjester heller. Dette er en sjanse for Duplass-brødrene å lage 12 forskjellige mini-filmer, noe som etter Togetherness og filmene deres kan bli spennende å se resultatet av.

https://www.youtube.com/watch?v=8FJd7usRXmo

Room 104 kommer på HBO Nordic 28. juli. 

 

The Jim Jefferies Show

I sitt nye show vil komikeren Jim Jefferies reise verden rundt og takle ukas store saker og kontroversielle problemer, gjennom sin distinktive komikk. 

Den australske komikeren får endelig sitt eget program, etter stand-up spesialer hvor han har blitt verdenskjent for sine meninger om våpenkontroll, og da han nylig sa dette til trynet til Piers Morgan.

Komikeren imponerende oss med den kortvarige komiserien Legit, hvor komikeren viste en mengde av både god komikk og overraskende ømhet. Vi er spente på hvordan et program fra Jefferies vil ende opp med å se ut, etter at komikeren som besøkte Oslo Spektrum i fjor bare har blitt mer og mer populær, og kanskje enda litt mer rappkjefta, om vi får si det. 

Jim Jefferies Show har premiere på Comedy Central 18. juni kl. 22.30.

 

Marvel’s The Defenders

The Defenders sesong 1. Foto: NetflixI Marvel’s The Defenders følger vi Matt Murdock/Daredevil (Charlie Cox), Jessica Jones (Krysten Ritter), Luke Cage (Mike Colter) og Danny Rand/Iron Fist (Finn Jones) – en kvartett av egenrådige helter med et felles mål: Å redde New York City.

Dette er historien om fire ensomme mennesker, som hver og en har personlige byrder de bærer på. Nå finner de derimot ut at de kanskje er sterkere om de står sammen.

Superhelt-universet til Marve fortsetter i nok en ny serie, nå som som miniserie på 10 episoder. Som mange nok har innsett var ikke vi i Serienytt de største fans av Marvel’s Iron Fist og seriens hovedkarakter Danny Rand, men vi er i det minste spente på å se både Matt Murdock/Daredevil, Jessia Jones og Luke Cage returnere, da de tre karakterene var noe av det beste med sine respektive serier.

At det er Douglas Petrie og Marco Ramirezsom som står bak er lovende, etter deres sterke start med sesong 2 av Marvel’s Daredevil. Vi er også giret på å se Sigourney Weaver takle rollen som miniseriens hovedskurk, i tillegg til de returnerende karakterer fra Marvel-seriene til Netflix, som Stick (Scott Glenn), Claire Temple (Rosario Dawson), Misty Knight (Simone Missick), Colleen Wing (Jessica Henwick) og Elektra (Élodie Yung).

https://www.youtube.com/watch?v=4h3m7B4v6Zc

Marvel’s The Defenders kommer på Netflix 18. august.

 

GLOW

Glow. Foto: Netflix

Satt til Los Angeles på 80-tallet følger GLOW skuespilleren Ruth Wilder (Allison Brie) som får en invitasjon til å prøvespille for å bli profesjonell wrestler i wrestling-ligaen «Gorgeous Ladies of Wrestling» (forkortet GLOW), og dermed blir både hun og seerne kjent med en rekke fargerike personligheter.

GLOW har vært en så godt som glemt wrestling-liga, men har høstet litt mer oppmerksomhet de siste årene gjennom blant annet dokumentarer. Nå er det tur for at ligaen også blir sentrum av en fiktiv historie om gruppen og de som sto bak oppstarten.

Dette er første TV-serien skapt av Nurse Jackie-veteranene Liz Flahive og Carly Mensch, men Orange is The New Black-skaper Jenji Kohan er også involvert som produsent og manusforfatter. At Brie får hovedrolle i en TV-serie etter Community er også godt å se, men serien inneholder også noen gode biroller som er verdt å nevnes, av både Betty Gilpin (American Gods), Chris Lowell (Veronica Mars) og Marc Maron.

https://www.youtube.com/watch?v=AZqDO6cTYVY

GLOW kommer på Netflix 23. juni.

 

The Garden of Bronze

Arkitekten Fabian Danube (Joaquín Furriel) er på desperat jakt etter sin forsvunnede datter. Etter lite til ingen hjelp fra myndighetene begir han seg ut i Buenos Aires’ mange miljøer og bydeler i håp om å finne noen ledetråder som kan gi svar.

The Garden of Bronze er basert på den argentinske forfatteren Gustavo Malajovichs sin bok med samme navn, og er en produksjon fra et ikke-amerikansk ledd av HBO. Serien er en originalproduksjon fra HBO Latin America/Argentina. Etter fjorårets overraskelse Wasteland (Pustina) er vi spente på om nok en ny HBO-serie produsert utenfor USA kan innfri til forventningene med denne thrillerserien.

The Garden of Bronze kommer på HBO Nordic 26. juni.

Ozark

Byrdes-familen består av ekteparet Marty (Jason Bateman) og Wendy (Laura Linney) og tenåringene Charlotte (Sofia Hublitz) og Jonah (Skylar Gaertner). Utad virker de som en helt ordinær familie. Noe de også er, sett bort fra et punkt. Martys jobb. Han er den største hvitvaskeren av penger for det nest-største narko-kartellet i Mexico.

Bateman er best kjent for komedie, men har i filmer som The Gift i 2015 vist seg å være en overraskende god dramaskuespiller også. Hvis denne Breaking Bad-aktige dramaserien kan vise frem de sidene av Bateman før vi ser ham igjen i rollen som Michael Bluth i sesong 5 av Arrested Development, regner vi med at Ozark innfrir. Men vi er også skeptiske når vi ser at mannen bak er manusforfatteren av filmer som The Accountant og The Judge. Vi krysser fingrene, potensialt er nå der for å bli en suksess.

https://www.youtube.com/watch?v=6Y7kHHxylps

Ozark kommer på Netflix 21. juli.

Om forfatter

Steffen Stø
Steffen Stø
Freelancer
Annonse

Premierenyheter
Se hva som kommer

Anmeldelser
Kritikernes dom