Ducktales 2017: Dette vet vi

Annonse

Ducktales kommer tilbake i år. Hva kan du vente deg av nyversjonen?

Ducktales gikk på TV fra 1987 til 1990. Den ble skapt av Jymn Magon og Fred Wolf. I serien fulgte vi Onkel Skrue og Ole, Dole og Doffen på eventyr sammen med velkjente karakterer fra Andeby, i tillegg til en rekke nye karakterer skapt for dette universet.

De største forandringene fra tidligere var at B-gjengen nå bestod av distinkt forskjellige medlemmer, flere kvinneroller ble introdusert og Donald Duck og Fetter Anton for det meste var fraværende. Serien ble en stor suksess for Disney, som den gang gamblet med å bruke langt mer resurser enn vanlig på en tegneserie.

Totalt ble det 100 episoder av serien. Nyversjonen ble kunngjort i februar 2015 og i 2016 kom de første bildene.

Når og hvor?

Nyversjonen av Ducktales har internasjonal premiere med egen film 12. august. Serien starter så 23. september på Disney XD i USA.

I Norge kommer filmen i oktober og serien i november.

2017fre27okt16:00PremiereDuckTales (2017)Disney Channel og Disney XD16:00 Sjanger:Animasjon,Barn

2017søn12nov08:00PremiereDuckTales (2017) sesong 1Disney Channel og Disney XD08:00 Sjanger:Animasjon,Barn

Hvor mange episoder?

Totalt 24 episoder er produsert. Serien er også fornyet før premieren, noe som vitner om at Disney har stor tillit til produksjonen.

Handling

Produsent Francisco Angones har uttalt at de satser på en miks av eventyrstemningen i Indiana Jones og den komiske familietonen i Arrested Development. Hver timeslange episode vil inneholde et nytt eventyr, i tillegg vil være en rød tråd gjennom sesongen som involverer en familiehemmelighet som fikk Donald og Onkel Skrue til å slutte å omgås hverandre.

Ducktales

Nytt denne gang er at nevøene får mer detaljerte og ulike personligheter. Ole vil være den eldste og mest ansvarlige, Dole er en som ønsker oppmerksomhet mens Doffen gjerne trives som en mer anonym yngste bror.

Donald Duck er mer involvert

I originalen overtok Onkel Skrue ansvaret for Ole, Dole og Doffen når Donald må inn i militæret. I nyversjonen ser det ut til, ut fra traileren, at Donald har en økt til stedeværelse, hvor nevøene bor med han på en båt.

Donald har også et rykte på seg å være en kjent eventyrer, men han har blitt uvenner med Onkel Skrue. I starten vil ikke nevøene en gang være klar over at de er i slekt med Onkel Skrue.

Ducktales 2017: Dette vet vi

Fetter Anton blir denne gang en av antagonistene, hans hell er noe Skrue og Donald kan enes om å mislike. Den stadig uheldige Donald grunnet Atons overdrevne hell, mens Skrue ikke har særlig til overs for folk som får ting uten å ha gjort en dags ærlig arbeid for å fortjene det.

Kjente karakterer som Petter Smart, B-gjengen, Nelly og Rotor McKvakk er tilbake, mens det ser ut som om Magica fra Tryll glimrer med sitt fravær.

Stemmene

I den amerikanske versjonen vil David Tennant (Broadchurch, Doctor Who) ha stemmen som Onkel Skrue. I originalen var det Alan Young som hadde jobben, han ga stemme til Skrue i 30 år. Han døde i 2016.

Broadchurch-stjernen David Tennant gir stemme til Onkel Skrue.

Danny Pudi (Community) gir stemmen til Ole, Ben Schwartz (Parks And Recreation) til Dole og Bobby Moynihan til Doffen. Tidligere hadde Russi Taylor stemmen til samtlige.

Beck Bennet gir stemme til Rotor McKvakk, Toks Olagundoye som fru Vagle og Tony Anselmo som Donald Duck.

Margo Martindale (The Americans, Justified) gir stemme til Mamma B-gjeng, mens Eric Bauza gir stemme til øvrige i B-gjengen.

Emmy-vinner Margo Martindale gir stemme til sjefsskurken

Også Kate Micucci, Lin-Manuel Miranda, Paul F. Thompkins, Jim Rash, Allison Janney, Keith Ferguson, Josh Brener og Kimiko Glenn står for ulike stemmer.

I den norske versjonen hadde Harald Mæle stemmen som Onkel Skrue, mens Mari Maustad stod for stemmene til Ole, Dole og Doffen. Hvorvidt de vil ha stemmene i nyversjonen er ikke kjent.

Produksjonen

Matt Youngberg (Ben 10: Omniverse) er sjefprodusent, med seg har han Francisco Angones som produsent og Sean Jimenez som regissør.

Animasjonen

Stilen vil være lojal overfor den klassiske Carl Barks-designen. Den største endringen er nok Ole, Dole og Doffen.

Introsekvensen

Musikken fra originalen er fortsatt med, og benyttes i TV-seriens introsekvens.

Trailer

I mars kom den første traileren.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X