Bare til å nynne i vei på «Kom bli med til Andeby», for Ducktales-nyversjonen nærmer seg. På 80-tallet var Ducktales det store for de minste (og oss litt eldre…), nå er første bilde av 2017-nyversjonen her. Det er Disney XD som vil sende serien.

Originalen premierte i 1987 og handlet om Onkel Skrue som tok med seg Ole, Dole og Doffen på ulike eventyr. B-gjengen og Magica fra Tryll var de store skurkene. Det ble tre år med serien før den tok slutt august 1990. Totalt ble det produsert 100 episoder over fire sesonger. Det ble også laget spillefilm, tegneserieblad og spill av Ducktales.

I Norge gikk serien under navnet Ole, Dole og Doffen På Eventyr og ble sendt på TV3Legendariske Harald Mæle hadde stemmen som Onkel Skrue, mens Mari Maustad stod for stemmene til Ole, Dole og Doffen.

Serien var en ansett som risiko for Disney, som forsøkte seg med langt dyrere produksjon enn hva som var vanlig. Det beviste overfor bransjen at det var fullt mulig å investere i mer kostbare animasjonsprosjekter. Noe som ga oss flere gode serier utover 90-tallet, ikke bare fra Disney.

Annonse

Alle originalkarakterene vil dukke opp i nyversjonen. Bildet har også med Donald Duck, som i originalen i hovedsak kun var med i starten. De originale engelske stemmeskuespillerne vil ikke returnere.

Sjefsprodusent blir Rob Rennzetti, som for alvor startet karrieren like etter at originalen tok slutt.

For Ducktales-fans, her kan dere mimre litt:

1 kommentar

  1. Wait, what? Dette var min soleklare favoritt i barndommen, og har i voksen alder investert i dvd-ene. Men jeg må si at jeg er skeptisk. Tegningen likte jeg ikke i det hele tatt. Men, flere eventyr fra Andeby m.m. og denne gjengen ønsker jeg velkommen!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here