Seriesommeren 2017: Matt LeBlanc tilbake på TV 2-skjermen

Annonse

TV 2 satser på et par kjente fjes når sommerens ettermiddagsunderholdning skal serveres. 

Matt LeBlanc er tilbake i en ny TV-serie etter at han ble ferdig med Showtime-serien Episodes (som avsluttes seneere i år). For arbeidet med Episodes vant han en Golden Globe-pris, i tillegg til å motta en rekke Emmy-nominasjoner. Han er også programleder i Top Gear.

I sin nye serie Man With A Plan returnerer han til den mer tradisjonelle sitcom-sjangenren. Her snakker vi latterboks, familiære situasjoner og hverdagshumor. Han spiller småbarnsfaren Adam Burns. Når konen Andi (Liza Snyder) drar ut i arbeidslivet blir det opp til han å ta fatt på oppdragelsen.

Serien er satt opp til å gå hverdager kl. 1700 fra mandag 29. mai.  

 

Får følge av kansellert Matthew Perry-serie

Etter Man With A Plan vil nye episoder av The Odd Couple, hvor Friends-kollega Matthew Perry har hovedrollen, ta opp stafettpinnen med sin tredje sesong. TV 2 satser dermed videre på den tradisjonelle komedie-ettermiddagen på hverdager. 

The Odd Couple

Serien var et kjærkomment avbrekk for Perry, som har slitt med å finne en serie som overlever mer enn en sesong. Det varte derimot ikke så alt for lenge, siden CBS valgte å kansellere serien nylig. Tredje sesong er også på kun 13 episoder, ned fra det normale antallet på 22. 

Se også: Serier som avsluttes i 2017.

Perry har siden kanselleringen gjestespilt i den nye serien The Good Fight, hvor han gjentar rollen som Mike Kresteva fra The Good Wife

Man With A Plan vil sendes hverdager kl. 17:30. 

 

Criminal Minds sesong 12 kommer også på TV 2

Seriesommeren på kanalen blir også preget av krim når Criminal Minds er tilbake med 12. sesong den 25. mai. Det vil bli sendt dobbeltepisoder hver torsdag.

Ny sesong bærer preg av at seriens stjerne tidlig ble sparket, det blir dermed litt av noen omveltninger når teamet må jakte ned en gruppe seriemordere som har rømt fra fengsel. Blant annet en morder teamet selv buret inne. 

Thomas Gibson
Thomas Gibson ble sparket fra serien i fjor

Avskjedigelsen av seriens stjerne forhindret ikke at seermagneten ble fornyet, den bekreftelsen kom i mai. Verre gikk det med spin-off serien Criminal Minds: Beyond Borders, som ble økset. 

At serien er satt opp på moderkanal TV 2 er nok noe seriens fans er fornøyd med, TV 2 har i vår tatt enkelte amerikanske serier (som Blindspot) av sendeskjemaet og erstattet de med norsk produksjon. Noe som ikke falt i god jord hos alle (vi fikk nok av kommentarer fra frustrerte seere).

Blindspot forsvant ut torsdagsvkelden og inn på TV 2 Sumo

TV 2 var vage med å forklare det valget. Årsaker kan være ønsket om å kanalisere flere seere over til betalende TV 2 Sumo-abonnenter, sviktende seertall eller det har sammenheng med at TV 2 nylig ble kritisert av Medietilsynet for å ikke oppfylle kravene om minst 50% europeisk innhold.  

Kringkastingsloven slår fast at norske TV-kanaler er pliktet å fylle halve sendeflaten med europeisk innhold, noe som påvirker hva TV 2 velger å prioritere. Amerikansk innhold må anses å gi god avkastning om det skal prioriteres foran serier, filmer og programmer fra Europa. 

Under TV-toppmøtet på Nordiske Mediedager nylig uttalte blant annet TV 2-sjef Olav T. Sandnes at det ikke var reelt at TV 2 igjen kan kalle seg «Norges seriemester». En ny kursendring kunne fort bety slutten for en serie som Criminal Minds på moderkanalen, men her kan fans puste lettet ut. 

 

Ny Sci-fi drama på TV 2 Zebra

Ser vi på sendeskjemaet til TV 2 Zebra finner vi en ny sci-fi serie. Incorporated kommer fra amerikanse Syfy, en kanal som de siste årene har fått orden på sakene sine igjen etter en trøblete periode hvor de ikke helt klarte å følge opp suksessen Battlestar Galactica

Serier som The Magicians, The Expanse og 12 Monkeys har slått an både i USA og her hjemme.

Dessverre for Incorporated, som har Sean Teale, Dennis Haysbert (24) og Allison Miller i fremtredende roller, ble det ingen lignende suksess og serien ble kansellert februar i år.

Trass kanselleringen oppnådde serien rimelige gode omtaler fra kritikerne. Det ble totalt ti episoder av den Ben Affleck og Matt Damon-produserte serien, som etter planen sendes 31. mai på TV 2 Zebra. 

2017man29mai17:0017:30Man With A Plan sesong 1TV 217:00 - 17:30 Sjanger:Komedie

2017man29mai17:3018:00The Odd Couple, sesong 3TV 217:30 - 18:00 Sjanger:Komedie

2017tor25mai21:40PremiereCriminal Minds sesong 12TV 2 og TV 2 Sumo21:40 Sjanger:Drama,Krim,Spenning,Thriller

2017ons31mai23:00PremiereIncorporated sesong 1TV 2 Zebra23:00 Sjanger:Drama,Science Fiction

 

Du kan sjekke flere premierer i vår premierekalender. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X