Thomas Gibson
Thomas Gibson
Annonse

Det går hardt for seg på settet til Criminal Minds, TV-kanalen CBS har nå kunngjort at stjernen Thomas Gibson er sparket.

Bakgrunnen er en konfrontasjon med produsenten Virgil Williams, en tidligere MMA-utøver som har skrevet for Criminal Minds siden 2011. Det hevdes at Gibson sparket Williams i foten etter en uenighet rundt manus. Dette skal være andre tilfelle av vold fra skuespilleren, som for noen år siden måte gå i terapi for sinnemestring. I tillegg har det vært et tilfelle av å kjøre i alkoholpåvirket tilstand i 2013. CBS fikk til slutt nok, selv om skuespilleren raskt var ute og beklaget opptrinnet.

Han har kommet med en offisiell uttalelse hvor han beklager at han ikke får anledning til å spille i serien frem til den en dag tar slutt, i tillegg til å takke alle kollegene og fansen.

Gibson er en av de mest kjente ansiktene for norske TV-seere, etter fremtredende roller i både Chicago Hope og Dharma & Greg, før hans nærmere 12 år i Criminal Minds. Han var en av de best betalte TV-skuespillerne. Han var også en regissør på Criminal Minds fra sesong 8, hvor han siden har regissert 4 episoder.

Det tynnes ut blant originalbesetningen

Dette betyr at det kun er Matthew Gray Gubler (Spencer Reid), Kirsten Vangsness (Penelope Garcia) og A. J. Cook (Jennifer «JJ» Jaraeu) igjen fra første sesong.

Annonse
Criminal Minds Sesong 1
De første hovedrolene. Fire av de har siden forsvunnet ut av serien.

Mandy Patinkin (Jason Gideon) forlot serien for 8 år siden, og opplyste seriens portrettering av vold og egne familiære hensyn som årsak. Han har siden spilt i Homeland. Lora Glaudini (Elle Greenway) forsvant også ut etter et par sesonger, mens Shemar Moore (Derek Morgan) tidligere i år sa opp jobben. Han skal, i følge Variety, ha hatt et anstrengt forhold til Thomas Gibson, selv opplyste han ønske om nye utfordringer og at han ikke utelukker gjesteopptreden i fremtiden.

Hva nå?

Criminal Minds har i et dusin år vært en av de mest sette krimdrama på amerikansk fjernsyn. Seertallene har holdt seg ganske stabilt mellom 12-15 millioner. Serien er kjent for skuespillere som kommer og går, uten at det har betydd nevneverdig for seertall. Det største eksempelet var da stjernen Mandy Patinkin forlot serien.

Med Gibson ute slipper CBS unna en større utgiftspost. Det loves også en god historie for å forklare hvordan rollen skrives ut. Spørsmålet blir nå om den klarer seg uten både Gibson og Shemar Moore. Som alltid vil nok seertallene avgjøre.

Aisha Tyler (Whose Line Is It Anyway) er alt blitt oppjustert til å få fast rolle i den kommende 12. sesongen. Den faste rollelisten består nå av henne, Matthew Gray Gubler, Joe Mantegna, Kirsten Vangsness og Adam Rodriguez.

Her hjemme har Criminal Minds vært fast inventar på TV2.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer